За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 26 305
  • 765
  •   1
Отговори
# 210
# 211
  • Sofia
Колко много предложения, сега ще има да избирам:)) Благодаря на всички!
И тиквен крем е много вкусен. Simple Smile

# 212
  • софия
Колко много предложения, сега ще има да избирам:)) Благодаря на всички!
Да се вклиня и аз: пасираш, разбъркваш с мед/кондензирано мляко и заквасена сметана и насипваш в чашки. Чудно бебешко пюре-кремче става.
Моето е мързеливо.
Другите са дали шефски рецепти.

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 22:10 от zvаnchе

# 213
И аз идвах с подобна идея, но щях да предложа да я обърка с маскарпоне/крема сирене, мед и орехи. Яде се така или в чаши се реди ред чаени бисквити, тиквен крем, бисквити и т.н.

# 214
И аз да не остана по-назад, да си кажа. Горещо препоръчвам кисЕла с тиква на Пепчо.
Изядохме печената тиква и този път не стигнах до кисЕла, но през почивните дни ще се поправя.

# 215
[напоследък прясно мляко не ми е вкисвало - толкова е мляко Sad
По тая тема тъкмо имам въпрос - какво прясно мляко купувате от магазините и горе-долу наистина е мляко?
Бях взела Олимпус. Ами, стоя един месец, две седмици след срока на годност, отворено, от първия до последния ден нямаше абсолютно никаква промяна! Нито на вкус, нито на вид.
А ги мислех за хубави и ползвам само тяхна сметана (и готварска, и сладкарска).

Следващ опит ми беше с Верея чудно. По принцип избягвам марката. Но за моя изненада след няколко дни отворено млякото се развали! Пресече се, сгъсти се, тръгна да става на извара. Тоест... явно има нещо малко истинско в него. Нали?

П.п. Мики, тиквеният хляб може ли само с брашно тип 500?

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 00:15 от Рошличката

# 216
  • под тепетата
Мляко и сметана Добротица.

# 217
  • софия
Добротица и ЕлБи.

# 218
  • Sofia
[напоследък прясно мляко не ми е вкисвало - толкова е мляко Sad
По тая тема тъкмо имам въпрос - какво прясно мляко купувате от магазините и горе-долу наистина е мляко?
Мляко Май дей бях пробвала неотдавна  и миришеше на домашно, не помня повече, ароматът ми е направил впечатление.   Била съм някъде,  в ежедневието си ползвам домашно мляко.
И аз за Олимпус бях чувала, че е добро, ама не съм убедена...

# 219
  • In transit
Рошличка,
Мляко и сметана Добротица.
+1, също на Алфатар. Олимпус го харесвах млякото, докато беше румънско. Откак ги купиха Верея, не съм купувала и нямам намерение.

За тиквения хляб, става и само тип 500 или тип 650.

# 220
+1 за Добротица, ползвам обезмаслената
 извара, която е кремообразна.
Мисля, че е по- добра от лидълската, тази в малките кутийки.

# 221
При мен Добротица доставят само в едно магазинче (в целия град) и съвсем не винаги успявам да се доредя до кисело или прясно мляко. Сметана тяхна не съм виждала тук.

То и аз от това се изненадах - Верея се развали, Олимпус - не Grinning

Благодаря за другите предложения.

# 222
  • под тепетата
Подквасвам домашното мляко с киселото на Добротица и става супер. Готварската им сметана бързо се разваля отворена и не употребена.

# 223
С Олимпус си правя домашен кефир - с него най-много ми харесва как става, а тая сутрин и от машината за квасене извадих бурканчета, пак с него. Това по повод че някои смятат че има някакъв консервант добавен за да не се разваля. Смятам че щеше да пречи и на заквасването ако беше така.

# 224
  • Русе
+1 за "Добротица" . Откакто са на пазара, ползвам само техните млечни продукти. Също и месата им. Много съм доволен от качеството.

Общи условия

Активация на акаунт