За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 26 315
  • 765
  •   1
Отговори
# 240
Имах само един вид кашкавал, ама ще го сменям.  И аз като Пейч съм ги правила преди 20+ години.
Не съм имала проблеми. Скоро някой беше правил и се сетих за тях, но са поръсени отгоре, а не навити.
Благодаря Heart  Обещавам снимков материал.

# 241
Е, браво на вас! Вкъщи верея не се купува под никаква форма от много време, но пък Олимпус най-редовно. А то било едно и също. Joy Убихте детското в мен, сърдита съм ви
 Joy

# 242
Е, браво на вас! Вкъщи верея не се купува под никаква форма от много време, но пък Олимпус най-редовно. А то било едно и също. Joy Убихте детското в мен, сърдита съм ви
 Joy
А сега де - шах с пешката Grinning
Нещо съм пропуснала явно, поне аз не видях някой да каже че са едно и също двете, ама да кажем че тая дискусия от телефона я преглеждах. За мен не са еднакви - и на вкус и мирис двете млека не са ми еднакви, и кефирът ми не става един и същ.

# 243
Верея са го купили, това разбрах аз. А вереята ми е като промито с вода. Олимпус ми харесваше, макар напоследък да ми е на вкус като Пилос, но какъв е шансът да остане по-добро от верея? И Монделийз (Милка)  купиха Своге и ги направиха на нищо.
А иначе ми стана смешно, че избягвам всичко на верея, пък те произвеждали и олимпус.

# 244
Дара, напиши в Гугъл ОМК Сливен и ще разбереш дали Верея и Олимпус е едно и също. Вярно, че от две години имат един и същи собственик, но доколкото аз разбрах, все пак са различни продукти.
Вкъщи само Олимпус купувам.
Кисело мляко Добротица харесваме и купувам, днес купих и прясно мляко, хареса ни. Купувам от малки магазини, преди време предлагаха и прясно мляко, после спряха. Днес като видях, че отново са заредили, купих.

# 245
Ми то и аз, ама след като месец и повече не се развали, вече не купуваме прясно мляко Олимпус.

# 246
Ако действително са го купили, дано Верея да стане като Олимпус а не обратното, защото аз продължавам да твърдя че последно като съм ги пробвала не са ми били еднакви. Последно преди няколко месеца бях взела Верея.

# 247
За първи път чувам за Добротица от вас. Ще го потърся и опитам. Аз също много млечни консумирам.

Качествено ли е това мляко? Отскоро го купувам.

# 248
Не знам дали  Добротица се предлага в цяла България. В Сливен не съм го виждала (майка ми живее там и ходя често). Живея във Варненска област и тук се предлага в малките магазинчета.

# 249
  • Sofia
Скрит текст:
Качествено ли е това мляко? Отскоро го купувам.
Ако отделя цвика...

Фортуна, Добротица в цяла София е в 4 или 5 магазинчета. Аз не бих обикаляла, за да го купя.

# 250
  • In transit
Верея са го купили, това разбрах аз. А вереята ми е като промито с вода. Олимпус ми харесваше, макар напоследък да ми е на вкус като Пилос, но какъв е шансът да остане по-добро от верея? И Монделийз (Милка)  купиха Своге и ги направиха на нищо.
А иначе ми стана смешно, че избягвам всичко на верея, пък те произвеждали и олимпус.
И аз бях, като теб, след като разбрах за покупката на Олимпус. Сравнително отскоро са собственост на ОМК. До Коледа все още прясното мляко се произвеждаше в Румъния и се намираше такова в магазинната мрежа, но вече се произвежда в Бълария от Верея. Пише го и на опаковките, също по овалния печат може да се ориентираш. Sad
Последно кравето масло Верея беше хубаво, произвеждаха го в Гърция, но скоро не съм гледала дали и него не са сменили.

# 251
На Добротица има  и в Пловдив, в нашия квартал имаха 2 магазина. Сега мисля, че е само един. Предлагат не само млечни продукти, но и месни.
За месните нямам мнение.
Фирмата е Добричка, като най- голям производител в бранша и се слави с отлично качество.

# 252
Много се радвам за Добротица. Само млечните им продукти съм купувала и съм с отлични впечатления. Дано да запазят качеството.

# 253
  • софия
И месо купувам само от Добротица, откакто ги открих. Карначета, наденички за печене - също.
Колбасите са хубави, но за тях имам друг предпочитан производител.
Каймата също не е лоша, но не харесвам в нея да се слагат подобрители (стабилизатори) и купувам, само ако не могат да ми смелят или не ми се занимава да го правя вкъщи.

Голяма реклама направихме. Странното е, че не купувах много от тях, когато имаха щанд в Халите преди ремонта. Единствено сметана и масло. След като, не помня как ги преоткрих, понеже и имам удобни 2 магазина, само от тях месо и млечни. Не си правя труда да цедя мляко, а преди и с това се занимавах. Прави цвик и има вкус само на мляко. Като цена излиза на цената да купя съответното количество кофички мляко.

Последна редакция: пт, 17 яну 2025, 11:27 от zvаnchе

# 254
На Добротица сиренето съм купувала , хареса ми .

Общи условия

Активация на акаунт