За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 25 684
  • 765
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 2 336
Може ли идея за вкусен ориз с гъби(печурки), моркови и зелена чушка.
Да знам запържва се, доста го запържвам и после в тавата.
Но скоро ми се яви клип за готвене с ориз.. Но имаше и яйце - да слагало се и яйце.
Но беше в фб и в момента не можех да го гледам.
Най лесно ми е да търся в интернет, но търся ако някоя е правила с яйце да сподели.
Или по специална подправка, аз слагам сол, кимион, черен пипер и червен пипер.
Имам инд орехче, куркума и чубрица в момента. Искам да е вкусно, тъпо но имам и прясно мляко нещо ако се добавя за сос.

Те ти и видео, гъбите ги метни със зеленчука- може и да не е замразен, лук и моркови ги задушаваш- тогава пуска и цвят
https://www.youtube.com/watch?v=tvU_oPnioDc

# 31
  • Мнения: 438
Мн ти благодаря това търсех, но искам след това да го запека в тава. Проблем ли е ако се запече и има яйце?

# 32
  • Мнения: X
Здравейте и за много години! Здрава и успешна година пожелавам!

Вече в няколко (чужди) рецепти (за бисквитки, за бананов хляб/кекс) чета за нещо наречено malted milk powder. Някой знае ли какво представлява и има ли къде да се намери у нас или замести? Най-близкото, което откривам, е само малц на прах.

# 33
  • Мнения: 1 088
Гери, Морена имаше сполучлива рецепта за китайски ориз със зеленчуци и яйце, дано се включи, но не е на фурна

# 34
  • Мнения: 24 379
Търся рецепта за класически картофен огретен.

# 35
# 36
  • Русе
  • Мнения: 6 169
Скрит текст:
Търся рецепта за класически картофен огретен.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/06/blog-post_24.html

# 37
  • Sofia
  • Мнения: 22 576
Гери, Морена имаше сполучлива рецепта за китайски ориз със зеленчуци и яйце, дано се включи, но не е на фурна
И на мен с  "ориз и яйце" ми идва на акъла  китайският, но той  е с вече готвен и охладен ориз.
Сготвен по нашенски и яйце не си го представям изобщо, по скоро заливка с яйце и т.н. , щом ще и на фурна..  или яйцето да се изпържи разбъркано  и добави накрая, при готовия ориз.

Последна редакция: пт, 03 яну 2025, 17:44 от Morena

# 38
  • Мнения: 24 625
Мн ти благодаря това търсех, но искам след това да го запека в тава. Проблем ли е ако се запече и има яйце?
Ако съм аз, бих си избрала между това дали искам да е с яйце и да го сготвя както предлагат пържен ориз или да е сготвен в тавата но без яйцето.
А с каква цел е тази комбинация, нещо определено ли искаш да постигнеш и яла ли си всъщност приготвено така?
То стига да ти харесва на теб, какъв да е проблемът да го метнеш във фурната, яйцето обаче би станало доста пресготвено и на малко хора им харесва точно така.

# 39
  • In transit
  • Мнения: 14 223
ЧНГ! Да сте здрави!

Момичета, искам да сложа пържоли в гювеча. Имам пакет замр.манатарки...та дали заедно с месото на сурово или да ги мина през тиган и тогава?
И с какво да посложа дъното на съда, да не загорят? Хартия, зелеви листа?
Малко мазнина служи, друго няма нужда.
Манатарките може да ги сложиш директно, но според мен по-вкусно ще стане, ако съвсем леко ги запържиш в масло, така както са замразени, колкото да се отпуснат. Пускат повече аромат в маслото и ястието ти ще стане още по-вкусно.

Търся рецепта за класически картофен огретен.

Картофи огретен


Пепи, благодаря за оказаната чест! Kissing Heart

# 40
  • Мнения: 438
Ориза е страхотен, запържих зеленчуците Мн добре. И (отделно) си запържих ориза и при зеленчуците сложих 1 яйце и го бърках доста..
И всичко това отиде при ориза.
След което в тавата за 20 мин.
Но доста си пържих зеленчуците ако питате - морков, зелена чушка и гъби. В началото лук, д не помислите, че без лук.И докато се пържеше ориза добавих пил бульон, но ориза не се закачи, защото добавя вода.
Супер се получи, добавях си и подправки.
До сега не бях готвила с яйце ю

# 41
  • Г. О.
  • Мнения: 1 985
Здравейте. Мъжът ми прави свински вратни пържоли на фурна и ги овкусява с готов микс за пържоли. Прави им марина с такъв микс и твърди, че заради него стават вкусни. На мен са ми в повече като вкус и си ги яде сам.
Може ли съвет как да ги направи без разни такива подправки и да станат сочни и вкусни?

# 42
  • Sofia
  • Мнения: 22 576
Здравейте. Мъжът ми прави свински вратни пържоли на фурна и ги овкусява с готов микс за пържоли. Прави им марина с такъв микс и твърди, че заради него стават вкусни. На мен са ми в повече като вкус и си ги яде сам.
Може ли съвет как да ги направи без разни такива подправки и да станат сочни и вкусни?
Подправяш само със сол и черен п-р и печеш под капак/фолио, докато бодваш с нож или вилица и влизат лесно. Отваряш и запичаш за кратко, за цвят.

# 43
  • Мнения: 24 625
Можеш ли да покажеш какъв е миксът?
Няма ли вариант просто да използва по-малко количество от него, щом на теб ти идва в повече?
Вратните по принцип са си сочни пържоли, за тях трябва доста да се помъчи човек че да не са накрая. А за вкусни - това всеки си го разбира по различен начин, виж че и у вас не можете да се разберета за това Grinning
Горчица им отива, съвсееем лекичко намазани примерно, освен там сол и пипер. Стават много крехки с нея, а тя дори не се усеща толкова на вкус. Пък и само сол и пипер пак става добре, ако не искаш подправки хич. Изглежда че в този микс има някоя която на теб ти идва в повече а ти търсиш по-неутрален вкус.

# 44
  • Мнения: 1 472
За пържолите на фурна използвам плик,така се задушават и запичат, не ми  се цапа тавата след това.
Подправи по вкус и много малко течност- бира или водичка и малко зехтин.
Ако ми се намира дафинов лист или клонка розмарин, но пак въпрос на избор.

Общи условия

Активация на акаунт