За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 25 620
  • 765
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Шампанското може ли да замести бялото вино за готвене ?

# 46
Здравейте!

Моля за идеи как да оползотворя останала плънка за баница,в която има и кисело мляко с разтворена сода в него?

За какво и къде мога да вложа слънчогледов тахан?Купих цял буркан с идеята детето да го яде така,с лъжица,но не се одобри.

Същото питане имам и за буркан меласа.

Кокосово мляко/сметана в каква супа може да се сложи?Върти ми се леща,но дали не греша?

Благодаря!

# 47
  • Бургас
ЗАщо не направиш пак баница с останалата плънка?

# 48
Плънката предполагам е яйце, мляко, сирене и малко сода? Бих добавила брашно до каша и набързо в тиган почти без мазнина няколко тиганички, все ще има кой да ги изяде особено докато са топли. Като пишеш останала, не си представям че е голямо количество, иначе евентуално да допълниш до някакъв солен кекс или мъфини пак такъв тип, че и закуската за утре ще уредиш.

Слънчогледовият тахан за много неща става, ако решиш да го вложиш в печиво имай предвид че може вътре да позеленее - не е страшно, освен на вид, но си се стряска човек ако не очаква Grinning Особено ако е по-голямо количество.

# 49
  • Варна
И мекици стават, и хлебчета, добави брашно.
Кокосовото може на всяка, въпрос на вкус. Бих опитала на картофена, рибна, но и на леща.
Тахан + нахут=хумус/фалафели

# 50
  • In transit
Шампанското може ли да замести бялото вино за готвене ?
Може, даже ще стане по-ароматно ястието.

# 51
  • Sofia
Здравейте!

Моля за идеи как да оползотворя останала плънка за баница,в която има и кисело мляко с разтворена сода в него?

Кокосово мляко/сметана в каква супа може да се сложи?Върти ми се леща,но дали не греша?
Плънката на филийки и печени.  Или Мързеливки.
С коксовото мляко правя къри или тайландски супи.
Ето един вариант, като можеш да пропуснеш рибения сос, ако нямаш.

# 52
Благодаря на всички!

# 53
  • София
Здравейте!

За какво и къде мога да вложа слънчогледов тахан?Купих цял буркан с идеята детето да го яде така,с лъжица,но не се одобри.

Същото питане имам и за буркан меласа.

Благодаря!

Плънката - за солен кекс.
Меласата - Вълшебен ябълков сладкиш
За кокосовото мляко - Тайландска кокосова супа със скариди

# 54
Пържоли овкусявам най-често само със сол, черен пипер, чесън на прах, щипка захар, няколко капки соев сос или сос Уорчестър и 20-30 мл водка, която може и да се пропусне или да се замени с малко вино или бира. Ако има време ги оставям известно време да се овкусят преди да ги пека. Слагам ги в загрята на 200 С фурна и по някое време ги обръщам.

# 55
Мога ли да съхраня във фризера кисело зеле?

# 56
Да. Нарязвам и вакуумирам.

# 57
Аз и листа кисело зеле замразявам (слагам ги в кутия с капак).

# 58
и ние замразяваме - и листа, и нарязано.

# 59
Момичета, как мога да "спася" блатове за червено кадифе - станаха кафяви след изпичането, а девойката иска червени? Worried Има ли вариант според вас?

Общи условия

Активация на акаунт