За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 25 624
  • 765
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 10 673
направи червен крем, иначе блатовете не виждам как ще ги изсветлиш.

# 61
  • Мнения: 6 021
Ако ги напоя с червен разтвор, но освен боя, какво друго да му сложа, вода или мляко... Или пък наистина кремът да е червен!?

# 62
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Ако ги напоя с червен разтвор, но освен боя, какво друго да му сложа, вода или мляко... Или пък наистина кремът да е червен!?
И според мен блатовете нямат оправяне... коколо да ги напоиш, че да се оцветят... и после червено и кафяво, какъв цвят ще се получи...   Остава кремът да е червен или пък нови блатове... кафявите все ще се използват за десерт в чаша или ей така изядени...

# 63
  • Русе
  • Мнения: 6 158
Скрит текст:
Ако ги напоя с червен разтвор, но освен боя, какво друго да му сложа, вода или мляко... Или пък наистина кремът да е червен!?

Оправяне на цвета няма. Най много да развалиш блатовете с напояване. По лесно е да направиш нови.
Каква боя използваш за оцветяването им. Да не би тя да прави проблеми или какаото да е в повече?
https://ipeychev9.blogspot.com/2020/12/blog-post.html

# 64
  • Мнения: 6 021
Явно ще се правят нови Confused
Какаото даже беше по-малко. Боята е от Фанстастико, суха. Сложих я към брашното, но не цялата. Но пък стана прекрасно червено като сурово тесто.
Не съм ги рязала, може пък отвътре да имат повече червено, но отвън са си кафяви.

# 65
  • София
  • Мнения: 20 725
Явно ще се правят нови Confused
Какаото даже беше по-малко. Боята е от Фанстастико, суха. Сложих я към брашното, но не цялата. Но пък стана прекрасно червено като сурово тесто.
Не съм ги рязала, може пък отвътре да имат повече червено, но отвън са си кафяви.
Сещам се, че наскоро гледах за тази торта и авторът пишеше блатовете да се обрежат, докато се появи хубав червен цвят. Поне страничната част, хоризонталната няма да се вижда.

ЧНГ на всички!! Много кулинарни постижения, които да се лепят само на желаните от нас места Simple Smile

Mikkey, към теб - дали твоите соленки от нахутено и царевично брашно ще станат само с нахутено? И мога ли вътре да сложа малко сух лук, защото имам много? Иначе купих нигела специално за тях.

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 12:07 от Cuckoo

# 66
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Явно ще се правят нови Confused
Какаото даже беше по-малко. Боята е от Фанстастико, суха. Сложих я към брашното, но не цялата. Но пък стана прекрасно червено като сурово тесто.
Не съм ги рязала, може пък отвътре да имат повече червено, но отвън са си кафяви.
E, та то е логично отвън да са кафяви и това е само коричка, дори не е нужно да се изрязва.

# 67
  • In transit
  • Мнения: 14 216
Куку, да и на двата въпроса. Имам идентична рецепта на тази, която си гледала, с пържен лук и стават чудни. Сухия е малко по-различен, като текстура и вкус, но пак ще даде хубав аромат. За нахута няма проблем...така или иначе и двете брашна са безглутенови. Добруджанките с нахутено брашно стават много вкусни.

# 68
  • Мнения: 6 021
Явно ще се правят нови Confused
Какаото даже беше по-малко. Боята е от Фанстастико, суха. Сложих я към брашното, но не цялата. Но пък стана прекрасно червено като сурово тесто.
Не съм ги рязала, може пък отвътре да имат повече червено, но отвън са си кафяви.
E, та то е логично отвън да са кафяви и това е само коричка, дори не е нужно да се изрязва.
Днес направих блатове за 2 торти, и понеже червените бяха дебелички, сложих само тях. Иначе мислех да разнообразя и да редувам червен, кафяв и т.н.
Утре ще мисля нещо и с кафявите Simple Smile

Благодаря на всички Hug

# 69
  • Мнения: 1 471
Може ли изпитана рецепта за мързелив, бъркан тутманик!

# 70
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Може ли изпитана рецепта за мързелив, бъркан тутманик!
Не че съм правила такъв, но бих замесила по хидратирано маяно тесто с мляко и яйце... като това за мекици (като консистенция) да речем и бих добавила сирене и това е. Simple Smile

# 71
  • Русе
  • Мнения: 6 158
Скрит текст:
Може ли изпитана рецепта за мързелив, бъркан тутманик!

 

# 72
  • София
  • Мнения: 20 725
Куку, да и на двата въпроса. Имам идентична рецепта на тази, която си гледала, с пържен лук и стават чудни. Сухия е малко по-различен, като текстура и вкус, но пак ще даде хубав аромат. За нахута няма проблем...така или иначе и двете брашна са безглутенови. Добруджанките с нахутено брашно стават много вкусни.
Мда, потърсих рецептата за онези с лука, но не зная защо не ми излязоха и реших, че съм се объркала с фаринатата с лук. Сетих се - защото търсих по думата "нахутено".
Сухия лук ще намокря малко, за да не направи сместа прекалено суха. Слагам го в хляб, бях решила, че е свършил и си купих, след което открих друго пликче в дъното на шкафа. Ще сложа и малко мас, защото има лек дъх (не е домашна, купешка е). Изобщо ще станат соленки "да не хвърлям продукти".

# 73
  • Мнения: 1 488
Здравейте. За първи път купувам тофу. Пробвах го и установих, че това е едно от най-гадните неща които съм яла😅. Да не би да трябва да се сготви и затова вкусът му да е такъв? Имаше вкус на нещо безвкусно, стояло до гранясало олио или риба.

# 74
  • Мнения: 24 620
Ти защо мислиш че все го запържват и мариноват и ръсят с разни неща? Grinning
Самостоятелно не е хич впечатляващо нещо.

Общи условия

Активация на акаунт