За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 26 292
  • 765
  •   1
Отговори
# 660
  • Русе
Скрит текст:
Имам буркан печен, белен и почти пюрирам патладжан. Какво мога да направя с него, без да е кьопоолу?

https://ipeychev9.blogspot.com/2018/09/blog-post_27.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/07/blog-post_5.html

# 661
Леле, колко апетитни предложения с патладжани! Чак ме е яд, че имам само един буркан! За пореден път много благодаря ❤️

# 662
  • софия
Последно правих пюре с патладжан за гарнитура на телешко месо. Много ни хареса и ще правя пак.

# 663
От какво зависи пълнените чушки да се обелват по - лесно и равномерно след изпичане?

# 664
От чушките.
С цвик правя баница (напоследък с праз много се тачи).Запазвам си го в хладилника.

# 665
Благодаря на всички, ще запазя цвика в хладилника.

# 666
От какво зависи пълнените чушки да се обелват по - лесно и равномерно след изпичане?
Завивам с фолио и пека първо така,  чак накрая ги развивам. Задушават се и лесно се белят.

# 667
Как да си направя цвик?

# 668
  • Sofia
Как да си направя цвик?
Кипваш прясно мляко (домашно разбира се и добавяш лим. сок. И имаш извара и цвик/ суроватка.

# 669
  • Варна
 Или слагаш да се отцеди кисело мляко. Simple Smile

# 670
Здравейте, може ли да споделите какви подправки слагате в лещата?
Чувствам се сякаш нещо ми липсва.
Слагам чубрица и сол само.
Отделно моркови, лук, целина, праз, чушка, домати, запръжка брашно и червен пипер. Слагам още малко масло, зехтин и олиото е третото със запръжката.
Само да кажа че не съм особено кулинар, още имам да се уча, но знам че вие сте магьосници и много се радвам че мога да се консултирам с вас. 💐

# 671
И аз само това слагам, но в леща не сложа ли поне половин глава чесън, все едно не съм готвила леща аз Grinning
Иначе една колежка казваше че у тях винаги са слагали дафинов лист, което мен ме изненада много. Явно има много варианти, ако на някого конкретно ти е харесала и търсиш същото - питай какво слагат.

# 672
  • София
Здравейте, може ли да споделите какви подправки слагате в лещата?
Чувствам се сякаш нещо ми липсва.
Слагам чубрица и сол само.
Отделно моркови, лук, целина, праз, чушка, домати, запръжка брашно и червен пипер. Слагам още малко масло, зехтин и олиото е третото със запръжката.
Само да кажа че не съм особено кулинар, още имам да се уча, но знам че вие сте магьосници и много се радвам че мога да се консултирам с вас. 💐
Всичко изброено +  няколко скилиди чесън и дафинов лист. Това е.

# 673
На леща слагам джоджен+чубрица или чубрица+пресен копър. Но джодженът ми е фаворит за лещата.

# 674
Аз освен изброените добавям чесън и калоферче, много ми допада като вкус с лещата.

Последна редакция: нд, 16 фев 2025, 17:00 от ccvet

Общи условия

Активация на акаунт