За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 26 297
  • 765
  •   1
Отговори
# 645
  • Mediterraneo
Добре, де, как мога да правя идеално оформени кюфтета от тиквички, а картофените ми се разпадат винаги?!

# 646
  • Русе
Скрит текст:
Добре, де, как мога да правя идеално оформени кюфтета от тиквички, а картофените ми се разпадат винаги?!

Следвай точно рецептата и ще ти се получат.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/03/blog-post_5771.html

# 647
  • София

Ако питаш за кюфтета от сурови тиквички и кюфтета от сварени картофи, не виждам логика да ги съпоставяш.

# 648
  • София
Как намачкваш картофите, с вода или без?Ако с вода може това да е причината(сместа става по-течна).

# 649
Скъпи кулинари, помагайте!
Имам шоколад (стандартен, лидълски млечен и черен). Искам да го разтопя и да го сложа в силиконови форми-сърца, за да станат малко или много като бонбони. Искам да сложа шам фъстък, бланширани филирани бадеми, карамелизиран пекан, коктейлни череши...
Дали ще стане така?
Искам да станат различни "бонбони"(шоколадчета), които после да сложа в кутия.

Чудех се и за какао, да добавя за малко по-наситен вкус.

# 650
  • Mediterraneo
Ако питаш за кюфтета от сурови тиквички и кюфтета от сварени картофи, не виждам логика да ги съпоставяш.

Съпоставям ги, разбира се, сместа за кюфтетата от тиквички е 10 пъти по- водниста, буквално изстисквам в шепа, после овалвам в галета и излизат идеално оформени, както са влезли в тигана.

Как намачкваш картофите, с вода или без?Ако с вода може това да е причината(сместа става по-течна).

Това ще се направя, че не съм го прочела, все пак съм на 50 години, не на 15 Simple Smile

Пейч, следващия път ще пробвам да им добавя маслото и да панирам с бира. А, и ще ги настържа на ренде, няма да ги мачкам.

# 651
  • София
Аз картофите не ги стържа. Имам преса и с нея става по-бързо и лесно. Правя ги по тази рецепта:
Богати картофени кюфтета

# 652
  • София
Пейч, следващия път ще пробвам да им добавя маслото и да панирам с бира. А, и ще ги настържа на ренде, няма да ги мачкам.
Аз да си кажа за пореден път - задушавам картофите в МВ без никаква вода, освен собствената им. Става чудесен туткал, който не се разпада, но трябва да се овалят в яйце или поне в белтъци. Може би и сиренето оказва влияние, ако е водно.

# 653
Здравейте, цедя кисело мляко и се чудя отцедената вода/суроватка,  мога ли да я ползвам за нещо.

# 654
Търся рецепта за броиш питки за хот дог.

# 655
  • In transit
Търся рецепта за броиш питки за хот дог.

Заповядай:

Питки бриош с белтъци

Класически питки бриош

питки бриош за хот дог

И трите вида са много меки и вкусни питки.

novinka, може да ползваш суроватката вместо вода, ако правиш хляб.

# 656
Имам буркан печен, белен и почти пюрирам патладжан. Какво мога да направя с него, без да е кьопоолу?

# 657
Имам буркан печен, белен и почти пюрирам патладжан. Какво мога да направя с него, без да е кьопоолу?
Разядка с майонеза.
Мики, благодаря.

# 658
  • In transit

Пастет от патладжан по румънски

Песто от печен патладжан

Али Назик

Хумус с печен патладжан

# 659
  • Варна
 novinka, суроватката или др. й име е цвик, е изключително ценен продукт, години наред се чудя защо не се знае. Ще оставя само един линк.    https://gotvach.bg/n-39761-%D0%A1%D1%83%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%BA%D0%B0

Общи условия

Активация на акаунт