Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 45

• 18 683
  • 759
  •   1
Отговори
# 105
Покрай старите имена се сетих за баби, които бяха много възрастни, когато бях аз дете: Перка , Германка,Даца, Пиринка. А моята прабаба беше Гала.
+1 Перка - баба на приятелка. Перка е молила снахата да не кръщават внучки на нея. Imp
Познавах Перо (ударение на Е) - от видинско.
И Пирин познавах.

# 106
# 107
# 108
Директор на училище се казваше Витош. Според ММ е бил много добър инженер.  Почина човека,  но внук му Виктор пое по неговия път и завърши машинно инженерство в Германия.
По повод горния пост -Нягослав познавам, кръстен на Нягол, но всички му викаме Ненко.

# 109
  • София
Никослав е ужас. Много идиотско. Но щом са решили родителите... Rolling Eyes

# 110
Директор на училище се казваше Витош. Според ММ е бил много добър инженер.  Почина човека,  но внук му Виктор пое по неговия път и завърши машинно инженерство в Германия.
По повод горния пост -Нягослав познавам, кръстен на Нягол, но всички му викаме Ненко.
Аз сещам за Няголета.

# 111
В нашия край Пиринки и Македонки колкото щеш 😅

# 112
Перка ми е новото любимо име

# 113
Бисерка не е странно за мен. Имах съученичка с това име , а сега познавам баба и внучка -Бисерка.

# 114
Баба и внучка, която е малко момиче - Рилка; от тв новините.

# 115
Прабаба ми Бог да я прости беше Върбинка, но всички в село я знаеха като Бица. По нейно настояване чичо ми е бил кръстен на нея- Бисер 🤣 защото хората в село така я знаели и щели да се чудят, ако детето е с друга буква на кого е кръстено.

# 116
# 117
Санка (жена на 30 г.), Асенка, Лоза, Зора, Иза, Борейко, Рубина, Анароз (жена), Смирна, Милослава, Зарин.

# 118
  • София
Баба и внучка, която е малко момиче - Рилка; от тв новините.

И Рилка! Като изреждах имена на баби ми бягаше едно име, точно баба Рилка беше Simple Smile
Сигурно и Рилка, заедно с Пиринка и Македонка са разпространени в Югозападна България, но за мен са не чак странни, но необичайни поне. А и тези баби може и родом от този край да са били, знам ли.

По южното ни море съм срещала други странни имена на баби- Пупе, например.

Ахахаха, Ивлоги е номер 1!

# 119
А за Истиан какво ще кажете? В Норвегия живее семейство,  българи и двамата.  Искали да звучи нещо тамошно, спрели се на Юстиян, но момичето решило да замени "Ю" с "И", че да бъдело кръстено детето на дядо си Иван/ нейния баща/. Аз, която съм по "изкълчените" имена няма да се сетя за такива комбинации.

Общи условия

Активация на акаунт