Нова годино, добре си дошла в НЕМСКАТА ТЕМА / 251

• 19 753
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
Аз идея нямам какво са вейпове. И в момента не ми се запознава с това.

# 691
  • Немция
Да ограничат легалния канабис първо- въпреки него, пазарът на нелегалния продължава да си върви. Пафкането на марихуана нараства.
Вие за вейповете сте се притеснили(Белла, електронни цигари).

Младостта е моментът, когато се пробват разни неща, да не се заблуждаваме, че светът се е променил и изведнъж децата ни няма да имат достъп до разни изкушения. Нека са информирани на първо място, както и да имат добър контакт с родителите, защото липсата на качествена комуникация със семейството е рисков фактор.

Мария, в училищата при по-големите класове има дни на Drogenpreväntion.

Мама Ени, запазете доверието между син и родител, въпреки изпълненията с водка.
Може да пробва и да му се отще.
Бащата също е хубаво да си поговори по мъжки със сина, друго си е мъжката гледна точка и опит. Grin

Тези дни имаше статистика за алкохола- че критичните препивания с алкохол при млади хора в Германия доста за намалели. Значи общо взето младежта не е толкова луда, знае повече границата си. Отделно младежите пиели системно по-малко в сравнение с преди години, средно статистически.

Голямото дете ще е след 2 седмици на екскурзия-проект за няколко дни с латинската група, определено ми давате идея за теми, с които да си поговорим, преди да тръгне. Smile

Последна редакция: чт, 27 фев 2025, 21:28 от Бибит

# 692
Днес гледам оградили с полицейски коли навсякъде празнуващите, пътя затворен 200 метра преди това. Даже коли на THW бяха позиционирали. Докъде стигнахме.
Аз смятам като Мария, че може да се постегнат нещата, но не искат. Точно защото младежта се поддава на соц.медии и реклами, може да се действа на това ниво с превенция, но нямат интерес.
Бибит не знам колко са намалили консумацията, в 12ч лежаха по земята 😀 ама да кажем, че има повод и са се улели..

# 693
  • Germany
Да бе, защото по наше (мое) време, когато нямаше соц.мрежи и реклама, въобще не съществуваха пияни и надрусани 16-17 годишни.   Силно се надявам детето ми да не вижда това, което аз съм виждала по купони и да казва Не на неща, които не му харесват. Засега е разумен, даже повече отколкото аз съм била на неговата възраст.

# 694
Не визирах толкова алкохола, а други модни продукти. И аз силно се надявам защото и моят пубертет не беше без..
Но и други времена бяха.

# 695
Момичета, днес фашинг/фастнахт,карнавал в училището на баткото, но при малкия не празнуват. Естествено, облякох си го в костюм малкото, ама то като отиде и видя, че другите не са облечени, и се преоблече. Мн ми е тъпо. Сега ми се иска да намеря къде следобеда празнуват в града...Хамбург по начало не е карнавален хотспот, но явно за дечицата някои правят. Пак да се върна на Бодензе-- там има специална карнавална ваканция, вместо междусрокова Simple Smile.

Вчера много смешно, взимах баткото и едно момиченце специално дойде да ме попита дали като полицай щял да идва моят, да имам предвид, че не може да носи никакви оръжия! Синът ми и той с важен тон се съгласи...Обещах, че няма.

# 696
  • Немция
Мария, в Хамбург са протестанти, не празнуват карнавал.
Но пък намирам за жалко, че в ДГ не са организирали, просто за веселбата.

И моите момчета се обличаха по едно време като полицаи за карнавала, сладки спомени.. Heart Eyes

Уикендът ще имаме гости точно от Хамбург Grinning. Идват освен другото, така и за карнавала, макар че в града ни е малко шествието.

Не ми е приятно да чета/да слушам за призиви за терористични заплахи по време на карнавал, ще се опитам да го игнорирам. Unamused

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 12:03 от Бибит

# 697
Мисля, в НРВ се празнува най- пищно и по всички правила карнавала. В Мюнхен забраниха карнавалното шествие заради атентата.
Иначе, и аз много обичам като дойдат дечицата облечени. Пеперудки, феи, принцеси, пчеличката Мая 😍 Понеже съм мъжка мама и баба, много им се радвам. Момченцата традиционно са полицаи и пожарникари. Абе, сладури! 🥰

# 698
Вчера на гимнастиката един по-възрастен инструктор, явно младите имаха я болни деца, я ваканция , и се беше облякъл за карнавала в градчето и за гимнастика едновременно ... и си беше сложил една перука да мятка коси докато подскача Simple Smile И понеже някои стените на залите са стъкло и има доста различни групи и една след друга и фитнес  .. Та голям майтап и представление беше Simple Smile Много смях.

# 699
  • Немция
Весело е, когато възрастни нахлузят карнавални костюми.
Моите ученици се забавляват с костюмираните им учители, има добри попадения. Училището изглежда забавно така, учителите в съвсем друга светлина.

И на работното място е забава, стига да позволява.

# 700
Бибит ама този беше особено смешен. ПРедстави си някакъв над 50 ама от тези, които приличат на старите рокаджии , с къси панталонки , доста мускули и с една шарена перука и пъха се в обръч, дърпа терабанд, подскача и яха швимнудел ... голяма публика беше събрал Simple Smile

Пропуснах да допълня, че пуска за музика немските шлагери в малко по- задвижен вариант, нали малко по-като за гимнастика направени кавъри ... и от време на време се разпява Simple Smile
За пръв път попадах на него, но щях да умра от смях.

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 12:58 от bella-ciao

# 701
https://www.etsy.com/de/listing/1444383958/costume-storico-del-1 … 0-da-uomo-costume
Видях мъж, отивайки предполагам на работа (беше с куфарче) с такъв костюм в златно, с пасващи обувки към него. С естествена дълга, прошарена коса, маркантно лице и си беше гримирал лицето със синьо. Мисля професионално беше гримиран. Устните бяха ярко червени. Гледах го като хипнотизирана, наистина успешна премяна, много му отиваше. Всъщност толкова красив костюм не бях виждала.

# 702
Еее приказно!!!!

# 703
При нас вчера доведоха децата от най-голямата детска градина костюмирани, пеещи и танцуващи на влакче с онази песен чукучукучуку-чуу от ол-инклузивите. Разкошни бяха. Всички излязохме да им ръкопляскаме и да им се радваме. В неделя е Киндерфашинга на спортферайна. Там също става разкошно 5 часово парти с музика, игри и анимация. Аз както вече писах ще раздавам пуканки като мини-маус.

Днес дойде писмо от абфалвиртшафта с нова тъпня - персонализирани лепенки с бар код за кофите за боклук, по които да можели да следят кой не си го разделя. Аман от новости и идиотии и неща, за които да мислим. Лепенките са за еднократно ползване, а не за годината.

# 704
И как ще разберат по тази лепенка ?

Общи условия

Активация на акаунт