Нова годино, добре си дошла в НЕМСКАТА ТЕМА / 251

• 21 163
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
Моето цяла седмица преди ваканцията беше вкъщи, никой нищо не ни е искал. Ще занесе бележка на 8-ми.

Полети до БГ не ме интересуват. Ако реша да ходя до БГ, го правя извън всякакви ваканции и подобни, тогава винаги си намирам евтини билети. Ваканциите ги ползваме за почивка, а в БГ такава хич не ни се получава семейно. Като съм сама в БГ успявам да си поседя при мама и татко на спокойствие, да се видя с приятели...

# 76
  • Deutschland/HE
Бабите ни са на възраст, в която не искат да пътуват. Само ваканциите са вариант децата да се видят с тях. Това лято обмислям да ги пратя по-рано и да са при тях първите три седмици, а ние ще отидем последните три седмици с баща им.
Децата ми се стараят да не отсъстват за контролни, до сега са е налагало само 3-4 пъти общо да пишат по-късно.

Дени, имам втори комплект учебници по математика ЛК, отговорите към тях и още някакви помагала за абитура. Мога да дам назаем на дъщеря ти.

# 77
colibri,
Благодаря. Засега нищо не е поискала, въпреки че предложих да се купят допълнителни материали.

# 78
Честита Нова година, банда!
Мирна и спокойна да е!
Да донесе здраве и късмет на вас и семействата ви!
HeartChampagne

# 79
  • Deutschland/HE
colibri,
Благодаря. Засега нищо не е поискала, въпреки че предложих да се купят допълнителни материали.

аз ги купувах от medimops, като пише в много добро състояние, идваха неотваряни Simple Smile

# 80
  • Немция
Синьо, за нас се разбира от само себе си да комбинираме почивка и посещение на роднини в България. Често е и само гостуване по празници. Родителите ни вече не идват към Германия по здравословни причини, децата ни имат и братовчеди, роднинска среда в България, с която искаме да сме в контакт. Така че ходене до България поне веднъж годишно семейно и обикновено със самолет е в задължителната ни годишна програма.

С кола до България не ни е опция- бихме го направили веднъж за експеримента може би.
Много време се губи в път/ утрепия е/отделно не сме близо до австрийската граница/невинаги потегляме заедно от Германия/в България ни чака още едно голямо пътуване между различни градове и така.. много фактори против пътуване с кола до България.

# 81
И ние предпочитаме със самолет по същите причини. В момента сме с колата в БГ, защото решихме да пътуваме инцидентно в последния момент. Правили сме го това само веднъж преди доста години, едва ли ще потретим скоро.

# 82
А в България кола под наем ли си вземате? Нас това винаги ни възпира, защото самото придвижване в страната е трудно без кола, логистиката по вземане и изпращане на летището също, и ограниченият багаж. Цените на колите под наем никак не са евтини за дълъг период. И като добавя паркинга на летището в Германия примерно или отново организиране ня придвижване от и до летището…
Ние основно с кола пътуваме щом е за продължителен престой.

# 83
Бибит, да, знам, че за много хора е така. То и затова авиокомпаниите се възползват. При нас засега друга схема се оказва по-добре работеща. Simple Smile Със сигурност ще търпи промени... Обаче на мен много ми харесва да съм сама при мама и татко, без домочадието. Blush

Ние в БГ ползваме кола на свекърва ми. При последното ходене само за последната отсечка свекърва-моите родители-летище взехме под наем. Хич не беше евтино за 2-3 дни.

С кола никога не съм ходила до БГ, само с автобус преди много, много години като студентка. Но на 20 и малко човек гледа с друго око на всякакви несгоди.

# 84
Ние си имаме кола в бг. Като си ходим й правим застраховка за месец, купуваме месечна винетка и си я ползваме. Но и аз като Синьо не успявам да си почина когато се прибираме всички и предпочитам да се прибирам сама.

# 85
  • Немция
И аз като студентка няколко пъти съм се прибрала с автобус. Ставаше направо 3 дни път с камили някой път Grin(не съм от София, а от източна България).

В България сме с наша кола с българска регистрация, свекърите я ползват през останалото време.
Често се прибирам по-рано с децата без мъжа ми, тогава нямам кола на разположение, нито вземам под наем, защото не ми е толкова нужна.
Общо взето, както дойде.

# 86
  • в сърцето на един мъж...
За много години, да сте здрави, щастливи и влюбени!

# 87
  • Немция
Добро утро, имате ли снежец?Nature Snowflake
При нас беше порядъчно побеляло тази сутрин, вече се топи.
Хубаво нещо е бяла зима, но за тези, които днес се прибират от коледната ваканция, може да е предизвикателство - с колата или със самолет.

# 88
Предизвикателство беше, да. Кошмарно пътуване вчера и днес. Едва ли скоро ще помислим за кола към/от Бг. Прибрахме се живи и здрави, това е най-важното.

# 89
И при сутринта имаше сняг, но веднага се разтопи. Гледам леската цъфти, дряна има доста пъпки.
Аз реших да проверя за тези kleinanzeigen vintage за които писахте , но нищичко нормално не виждам. Само някакви стари неща с ужасен вид и то за високи цени. Според мен не гледам същото.Дайте линк.

Общи условия

Активация на акаунт