Нова годино, добре си дошла в НЕМСКАТА ТЕМА / 251

• 20 029
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
мама-ени, самоотвержена майка си. Успех на младежа!
И моят обича да сервира разни неща в последния момент, но аз съм лоша. Или поне се опитвам да се правя на такава. Grinning

Не ми е спешно това с покривката. Просто ми се иска да си имам някаква тъкана/бродирана. Плетива на една кука не харесвам по принцип, но не е изключено нещо да ме впечатли. Следващия път в БГ, когато и да е това, може да потърся по-активно.

# 556
Мама Ени ме впечатли, абсурд да стана в 3 да решавам задачи. Айде математиката ми е ужасна, но и за друг предмет няма да го направя. Ако не разбира да се оправя, обикновено тези неща се казват предварително.
Аз пък много искам гювечета от БГ, но да са качествени, не с някакви бои или съмнителни глазури и като не намирам си стоя без..

# 557
Аз съм завършила математика и дори за кратко бях учителка, и той затова очаква да съм типи-топи по този предмет и да мога да обясня всяка тема и задача на секундата. Обаче оттогава са минали 25-6 години и съм позабравила нещата. Но като седна да попрочета и да порешавам задачи се подсещам. Иначе и аз не бих се занимавала. Обаче интеграли по мое време не се учиха в училище и не съм сигурна точно по тази тема, затова помолих за помощ. И съм благодарна, че я получих.
Тук учителите в гимназиите изучават fachlich материала, който ще преподават, но изобщо не учат педагогика и психология, затова не умеят да го преподадат този материал по начин по който да бъде разбран. Отделно учителят по математика на синът ми е директор на гимназията и постоянно отсъства, заради административни задачи, и ги оставя да се оправят сами. Често се събират на групи в паузите и си обясняват един на друг, но и това не винаги се получава. Тъпа история. Добре че още само година остана.

Кога е точният момент да се кандидатства за Studium? През лятото преди Абитура?

# 558
Да, тогава се кандидатства. Може да има разлики в сроковете между отделните уни-та, но по принцип са 15.07/15.09 за специалности с/без ограничен прием.

Не е вярно, че не учат как се преподава. В Lehramtstudium задължително има и такива модули. Сега кой колко научава и колко му се удава, е друг въпрос.

# 559
  • Немция
Е как в Lehramt да не минават през педагогика и психология? Отделно имат практикаческа година...
В крайна сметка опира до учителя и начина на преподаване.
Има ли често отсъстващ учител, става проблем, особено при Leistungskurs.
(Да не разказвам с какви посредствени учители съм се сблъсквала аз едно време... Имаше и свестни.)

Мама Ени, не организират ли при вас родителска вечер с обща информация за бъдещите студенти?
Не може да няма.
При нас все нещо се изяснява. Ето, през март ще ни събират пак за информация за предстоящото Oberstufe.
За учениците ще има отделна сбирка.

Последна редакция: ср, 19 фев 2025, 09:51 от Бибит

# 560
Здравейте,
Някой от вас работил ли е с ING bank и доволни ли сте?

# 561
мама-ени при нас в училище нямаше интеграли. Друг проблем е , но и в унито ще е , че те искат да се решават задачите точно по определен начин, преподадения начин , и не признават решение по друг начин.
Но в унито мате има още нещо - те не наблягат като при нас на доказване на теореми. Те използват теоремите , обикн. ги учат на изуст , но не се занимават да ги доказват и не отделят време за това. За мен е негатив при решаване на задачите.

# 562
  • Deutschland/HE
Бела, как в лайстунгс курс по математика няма интеграли? Дъщеря ми учи интеграли и в абитура ги имаше. Сега продължава, но тя е мат.специалност. А сега в Уни си учат доказателства и ги има в изпитите. Явно зависи от университета и професорите.

# 563
Всичко е до университет, така е. В повечето сериозни университети не може да се завърши информатика без теоретична информатика, но тъй като е препъни камък за доста студенти, в някои университети е махнат като изискване. Давам го като пример.

Иначе навсякъде има и добри и лоши учители и преподаватели. Аз също не съм доволна от учителката на сина си, честно казано. Според мен, тази жена изобщо няма осъзнаване, че това са съвсем малки деца и не се държи подобаващо.

# 564
Бела, как в лайстунгс курс по математика няма интеграли? Дъщеря ми учи интеграли и в абитура ги имаше. Сега продължава, но тя е мат.специалност. А сега в Уни си учат доказателства и ги има в изпитите. Явно зависи от университета и професорите.

Не знам как успя да ме разбереш погрешно. Аз се присъединих към мама-ени , че ние навремето в гимназията не сме учили интеграли.
А че тук в 11 и 12 клас се учат интеграли вече доста пъти съм написала в темата.

Също за унитата според мен не може да се сравни с начина по който ние учихме теоремите, но може наистина да си е до уни и преди и сега . Защото аз гледам теоремите , които доказват и си спомням при нас как беше.

# 565
Дъщерята на моя близка позната завърши скоро студиум за гимназиална учителка. Профил английски и етика. Изобщо нямаше теоретични изпити. По всички теми се пишеше реферат в къщи и той беше оценяван. Чак на абшлус изпита имаше бешпрехунг, заради който тя изпадна в истерия, защото не беше имала преди и не беше подготвена. Педагогика и психология изобщо нямаха. От там е моята информация.

# 566
  • Deutschland/HE
[
Не знам как успя да ме разбереш погрешно. Аз се присъединих към мама-ени , че ние навремето в гимназията не сме учили интеграли.
А че тук в 11 и 12 клас се учат интеграли вече доста пъти съм написала в темата.

Извинявай!

Аз съм учила малко интеграли в гимназията, но съм учила в МГ.

Мама Ени, за кое Уни става въпрос? Дъщеря ми има съученичка, която не я приеха лятото (биология и немски), сега прави FSJ и се подготвя за спортиния изпит, за да кандидатства биология+спорт. Аз бях изненадана, че с успех 2.1, не беше приета в Майнц.

# 567
Имам много близка приятелка учителка и винаги ми е казвала, че не са съвсем педагози. Имат модули в унито, но в крайна сметка всичко се свежда до опит. Аз понеже все се оплаквам от нашата класна която е с жълто по устата още и си личи, че се опитва педагогически да подхожда, но не я бива.

# 568
  • Немция
Погледнах набързо за модули за студенти в Lehramt- имат семинари по pädagogische Psychologie, Erziehungswissenschaften, Schulpädagogik според различните нива.

Какви са разликите тук и там, не знам.

# 569
Погледнах набързо за модули за студенти в Lehramt- имат семинари по pädagogische Psychologie, Erziehungswissenschaften, Schulpädagogik според различните нива.
Е, и? Вземи да сравниш това с материала, който учат учителите за Реал и ще откриеш разликите.

Общи условия

Активация на акаунт