Нова годино, добре си дошла в НЕМСКАТА ТЕМА / 251

• 20 034
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
Тези и аз съм ги опитвала и ми харесват.

# 541
  • Немция
Къде ги продават, само онлайн ли?

# 542
Сега се сетих, че в темата за декорации някой беше споделил тая страница във фейсбук. Може нещо от там да поръчате.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100083146627429&rdid=TOA … %2F1BEgXU2XJU%2F#

# 543
Бибит, най-долу на заглавната страница има изредени магазини.

# 544
Голямо машинариище се оказа това нещо с омекотителя на водата. Значи въведе човека за нормалност 4, а за свойства на нашата вода 21 ... над 5 пъти . Нищо чудно че толкова проблеми ми прави.

За иконата - аз бих подарила хубава православна икона на някой с чието семейство моето дете се сближава. Все пак се очаква хората от различни култури , когато се сближават да се интересуват от културата на другия. Аз например много бих се интересувала от  неща от китайската култура. Нямам в предвид не някакви пластмасови дрънкулки и магнити, за неща които не съм видяла. Също така не и книги за неща, които не съм видяла. По-скоро някое красиво и сравнително ценно  произведение. Може да е съвременна картина също или дърворезба . Но тук си трябва вкус.
Книги за готварство и история на народа бих подарила след достатъчно опитване , разглеждане и развиване на интерес. А иначе ако понаобиколят музеите биха могли в магазините на музеите да намерят достатъчно литература на немски и английски за експонати . Ако са им харесали.
Те.е аз бих изходила от проява на собствен интерес към нещата с които са се запознали.
Има ли идея интересите на хората , които канят. Театър, опера, музика , танци, хдожествено творчество , история и антика , бит и култура и т.н. Тогава ще знаяъ къде да ги водят.
Аз които азиатци познавам децата им имат уроци по музика и свирят на някой инструмент. Затова предложих по-горе опера, балет, синфонични .
Мони ето тук една статия за проблема на хората с големите парцели , които са квалифицирани като бауланд . Принуждават ги или да плащат или да продадат част за строеж. Особено при препродажба на такъв парцел. Даже общини имат закони, които забраняват един строеж на повече от един парцел , т.е. ако препродаваш къща на повече от 1 парцел може да имат претенции към единия. Не знам как точно е регулирано , обаче се опитват да отворят място за строежи с данъка https://www.zeit.de/2025/07/grundsteuer-reform-hausbesitz-baden- … ttemberg#comments
Тези с малките парцели нямат зорге в момента и с този приоритет. Да не се чудят.   

Последна редакция: пн, 17 фев 2025, 18:10 от bella-ciao

# 545
Много искам ръчно изработена покривка. Ако знаете някъде да се предлагат, кажете. Simple Smile Аз само в едно ателие в Пловдив съм виждала, но бяха много малки. Една жена ги тъчеше на стан, а той беше доста тесен.
Преди години съм виждала жени да продават на Александър Невски в София, също така в морските курорти, по специално на Албена.

# 546
От всичко което съм подарявала досега се харесват донякъде продуктите с роза, крем за ръце Билка с мавруд на 100% GrinningHeart Eyes, даже тези на които е подаряван ме карат да им купувам пак. И бисквитите Победа Sunglasses

Почти на всички им харесват мартениците, и си ги носят с кеф!

# 547
Много искам ръчно изработена покривка. Ако знаете някъде да се предлагат, кажете. Simple Smile Аз само в едно ателие в Пловдив съм виждала, но бяха много малки. Една жена ги тъчеше на стан, а той беше доста тесен.

Ръчно тъкани кърпи съм купувала на пазара в Жеравна по време на августовксия фест на носиите и т.н.
Една жена даже се пазареше нещо за цената , но и отговориха , че в днешно време никой вече не тъче.
А това беше преди години. Сега вече може би в някое училище по изкуства . Не знам. На Етъра пробвала ли си да потърсиш ?

# 548

Каква точно, Синьо? Тъкана, плетена на една кука, бродирана?

# 549
Добро утро дами, някой случайно да има в къщи учебникът с решенията на задачите по математика (Лейстунгскурс) Limbacher Schweizer за гимназия и да има възможност да сканира и ми изпрати капител 3?
Тийнът ме изненада с класна по математика утре върху интегралите, които не разбирал, станала съм в 3, за да прочета и обясня, но не съм сигурна дали решавам задачите правилно и няма къде да се проверя.
Учебник с лозунгите е ясно че ще поръчам за по-нататък.

# 550
  • Deutschland/HE
Ние имаме на Cornelsen. Следобед мога да снимам и да пратя от него. При нужда може да питаш в темата за помощ прирешаване на задачи.

# 551
Благодаря ти Колибри, но задачите едва ли ще са същите, а нямам време да решавам нови. Ето този ни трябва на нас:

# 552
мама-ени ще попитам , но на пръв поглед не ми е познато.
Пиши ги задачите и решенията на лични ако може да помогнем нещо.

Значи попитах и това им било книгата за учене. Решенията били в отделна книга само за учителя и те го нямали. 
Каза , че може да ти прати всички Ауфшрибе, решения или домашни, всичко им било по тази книга ? Ако искаш ?

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 10:23 от bella-ciao

# 553
Здравейте, влизам в темата с една огромна молба. Моля да ми споделите какви подъръци от България сте купували на хора живеещи в Германия и са ги харесали/впечатлили .Ще ни дойдат на гости родителите на гаджето на дъщеря ми. Искам да купя някакви подъръци , които са традиционни български. В същото време да не са много големи, защото може би ще дойдат само с ръчен багаж. По националност са китайци живеещи над 30год. в Германия.

Според мен ще е най-добре дъщеря ти да пита гаджето за съвет! Дали биха оценили нещо като подправки, или декорация, или козметика.
Той най добре си познава родителите. Иначе е трудно да се избере универсален подарък.

# 554
Белла, много благодаря. Писах на лични.

Общи условия

Активация на акаунт