СЪВЕТ ЗА ДОБРО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ

• 145 953
  • 645
  •   1
Отговори
# 495
Рени, а ще се местят ли наистина накъм Младостите? дай инфо, нали си агент   Mr. Green

# 496
  • Linz
Скоро не съм се интересувала, защото май се ще се откажа да местя децата. Но последната им информация е, че ще отворят следващата учебна година в Младост 2 срещу ХИТ.

# 497
MJG английския е задължтелен, а втория от /руски и испански / е по избор измежду двата така ли?
Аз не се интересувах много, защото за малкия имах други планове вече. Пък и за големия нещо се колебаехме за там и честно казано ПЧМГ ни беше основна цел, а БШ ни беше по-скоро резервен вариант.
Иначе строежа няма видим напредък нали ти казвам - всеки ден минавам от там и хвърлям по едно око.
Иначе доволна ли си?
Разкажи нещо повече моля те за БШ, ще ми е любопитно. Като цяло доста ми допаднаха, но просто засега ни тръгна в страни пътя  Simple Smile
Колкото до обещанията дано ги спазят, защото и за тази година се твърдеше че ще са в новата сграда в Младост, ама ...

Лени, руски и испански може да се откажеш, въпреки че аз съм я записала и на трите. Испанския е 1 път на седмица (нищо като време но Яна учудващо още първия ден знаеше поне 10 думи на животни, както и  здрасти, довиждане и т.н), а руския е 2 пъти на седмица. Първите ми впечатления са добри - там Яна се чувства щастлива и единствения й проблем е че ги държат изкъсо за дисциплината. Това е поради директорката която явно е нещо като човекът от който трябва да се страхуваш ако си недисциплиниран. На Яна й е трудно , защото си е буйна и енергична по душа, и първата седмица всеки ден имаше забележки за какво ли не , и всеки ден беше при директорката. Сега май нещата се оправиха, т.е. и тя свикна с обстановката и това че трябва да се седи на чин, да се мълчи и т.н. За мен това е по-добрия вариант, отколкото да е разпуснато поведението на всички, а и на дисциплина в час няма как да я науча в къщи. Учителките й в класа са много грижовни и внимателни. Сега са 20 деца - малко много но стаята е голяма и не се усеща. Храната е добра, с транспорта не е имало проблеми. Ще пиша пак по късно като съберем повече впечатления. Яна най=много обича часовете по испански и музика, както и танците (също задължителни). Ако нещо по-конкретно те интересува, моля питай и с удоволствие ще пиша.

# 498
MJG благодаря за инфото. Добрата дисциплина е нещо много важно според мен / справка темата по повод потресаващия филм наскоро за действителността в училищата/. Директорката ви верно е серт, но по-добре така, отколкото разпасана команда и всеки да си развява байрака.
За езиците и аз силно одобрявам изучаването на поне 2 езика още от началото.
Дано наистина завършат сградата и ви преместят следващата година, защото проекта беше наистина впечатляващ, а и те могат да го осъществят Peace

# 499
  • София
MJG, подготвителната група от колко до колко часа са заети - в колко си тръгват вечер и сутрин в колко часа ги взима бусчето ? Имат ли следобеден сън?

# 500
MJG, подготвителната група от колко до колко часа са заети - в колко си тръгват вечер и сутрин в колко часа ги взима бусчето ? Имат ли следобеден сън?
Мен също ме вълнуват тези въпроси. Тъй-като дъщеря ми ходи на балетна школа и часовете са и от 17 ч., дали ще правят проблем да я взимам по-рано? А и също колко деца са в група? Доста въпроси ти зададохме.Дано имаш търпение да отговориш

# 501
Здравейте, децата започват училище в 9. В 8:45 трябва да са в училището да закусят. Бусчето взема Яна в 8:15-8:30 пред вратата ни и я връщат в 17ч. Не зная за по-рано дали може но много родители си вземат децата сами. Ние за съжаление не можем да сколасаме. В училище не спят, но имат доста почивки за игри и др. Яна и без това много мразеше да спи в детската градина, и от години не спи наобяд така че това й е супер добре дошло. Часовете на подг. клас са 30 мин. На обяд имат по-голяма почивка. В нашия клас са 20 деца. Хранят ги три пъти - закуска, обед и следобедна закуска, и задължително има плодове поне на обяд. Няма проблем за въпросите - с радост ще отговоря.

# 502
  • София
MJG, много благодаря за информацията.  Тайно се надявах да не спят  Simple Smile

# 503
# 504
Здравейте, децата започват училище в 9. В 8:45 трябва да са в училището да закусят. Бусчето взема Яна в 8:15-8:30 пред вратата ни и я връщат в 17ч. Не зная за по-рано дали може но много родители си вземат децата сами. Ние за съжаление не можем да сколасаме. В училище не спят, но имат доста почивки за игри и др. Яна и без това много мразеше да спи в детската градина, и от години не спи наобяд така че това й е супер добре дошло. Часовете на подг. клас са 30 мин. На обяд имат по-голяма почивка. В нашия клас са 20 деца. Хранят ги три пъти - закуска, обед и следобедна закуска, и задължително има плодове поне на обяд. Няма проблем за въпросите - с радост ще отговоря.
Bihte li razkazali poveche za samite uchiteli, kak se otnasjat s decata i dali sa dobri pedagozi?

# 505
Да се включа за "Българско школо", с уговорката, че детето ми е още в градината (III група). Като задължителен предмет имат също и театър (не знам как точно е формулирано), като от тази година го въвеждат и в III група (преди е било от предучилищна).

Бусчетата тръгват по различно време, в зависимост от маршрута, но обикновено доста рано, за да избегнат задръстванията. Ние ползваме транспорт и синът ми е второто дете по маршрута на отиване; трябва да сме в 7'25 на линия. За нас това е твърде рано (предвид проблемното заспиване на сина ми), впрочем...

Директорката не бих я нарекла "серт". На мен определено ми допада - има точни изисквания за дисциплината; строга е, без да губи от добронамереността си (така ми се струва поне). Нещото, което обаче ме съмнява, е доколко нейните правила са стриктно спазвани от учителите. Миналата година, например, много от децата носиха играчки в градината, въпреки забраната за това. Тази година мисля, че са по-стриктни. Освен това не съм сигурна доколко всички учителки съчетават налагането на дисциплината с добронамереност (пак свързвам двете неща, защото за мен това съчетание е основно за доброто възпитание). Определено имам резерви към някои от учителите там и поради тази причина вариантът там да запиша и второто си дете не е 100 %-ов за мен - преди това много внимателно бих проучила кой точно би поел съответната група. Но тук говоря за градината; не знам какви са учителките в училището.

Като спортове имат таекуондо (с треньор, който много запалва децата), плуване (в комплекс "Диана") и май от тази година - тенис. Това е по желание. Танците са задължителни (поне за градината).

Ако има още нещо, което да поясня, ще го направя с удоволствие:)

# 506
Руми,освободи си пощата!  smile3518 smile3511 smile3518

# 507
rumche - изчисти си кутията , не мога да ти пратя л.с.

п.с. Извинявам се, че не пиша по темата....

# 508
Здравейте!

MJG, да ви попитам вие държали ли сте този тест, за който говори директорката на училището. Жената наистина звучеше много на място по телефона и каза, че подлагат децата на предварителен тест, за да са сигурни че приемат деца които биха се справили с натоварването, което по думите на директорката не е никак малко.

# 509
Здравей milenab, преди да запишем дъщеря ми, ходихме да се срещне с двете учителки - за първи клас и за подготвителен. Ние имахме колебания дали да не я запишем по-рано в 1 клас, та затова. Първо й дадоха да оцветява и да следва пунктирани линии, за да видят фината моторика, след това малко логически задачи и малко проста математика (например 5=2=10 но липсват знаци та да реши тя кой точно знак да постави). По мое настояване й дадоха и да чете свободен непознат текст от книжка с басни (дъщеря ми може да чете добре и свободно). Със всичко се справи добре освен с фината моторика, та прецениха че е по-добре да започне с възрастта си т.е. в подготвителен клас. Сега оценявам, че малко й е скучно по учебния материал, но тя си е взела 2 енциклопедии там , и ги чете в междучасието, също и има доста други странични занимания, които й допадат, та това ме успокоява че не сме взели грешно решение. Сега казва, че им дават доста логически задачи, от които някои са й лесни, някои трудни. Много й допада също това което учат по природен свят.

Та на въпроса: ако това е теста за който говори директорката, това сме държали ние. Дано да съм ти била полезна.

Общи условия

Активация на акаунт