СЪВЕТ ЗА ДОБРО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ

• 145 958
  • 645
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Елена,
Ако търсиш училище с немски език, добри отзиви има за Ерих Кестнер.
Не знам дали местоположението има значение за теб.
За Ровел, Меридиан 22 и Еспа информацията е противоречива.
И не съжалявай за Шилер  Simple Smile

Вчера не само съжалявах, а и доста си поплаках  Twisted Evil Обвинявах себе си, че не съм направила нужното за да може детето да издържи изпита ... Съпругът ми правилно е див - започнаха с изпитите от предучилищна - що за изчанчено  виждане  (на училищата)

# 586
  • София
Ерих Кестнер - само в Люлин ли имат база? От сайта не стана ясно newsm78. Не намерих и инфо за таксите им newsm78

# 587
  • София
Да, мисля, че ЕК са само в Люлин. Не знам за таксите - по телефона ще ти кажат.

А ти защо мислиш, че в Шилер приемът е на база само на входящия тест?
Има и  родители, които после доброволно отписват децата си. Не си мисли, че е пропуск, че дъщеря ти не е приета там.

# 588
Елена К, да ти имам проблемите! По-добре, защото след година щеше да си поплачеш, че детето е издържало изпитите!

# 589
Елена К, да ти имам проблемите! По-добре, защото след година щеше да си поплачеш, че детето е издържало изпитите!

Вече година откак не сме там и все още няма ден, в който да не съжалявам че бяхме приети преди 2 години в Шилер и най-вече че останахме там цяла година.

Елена К казваш че си чела мои постове затова няма да навлизам в подробности в тази тема, но ако имаш въпроси ще ти отговоря на ЛС, прочетох много внимателно критериите, по които търсиш училище и искам само да те успокоя - училището за което така съжаляваш днес, че не сте били приети НЕ би отговорило на нито един от тях.
Място за съжаление няма и най-вече не обвинявай нито себе си, нито детето - критериите, по които се одобряват или премахват деца от въпростното сдружение нямат нищо общо с представянето на детето, нито с твоето.

Иначе по темата - не пренебрегвай Веда иди на място поговори, виж какви ще са личните ти впечатления \ аз все още съжалявам, че именно в случая с Шилер не послушах вътрешното си усещане, че това не е място за детето ми\. Ерих Кестнер също са добро училище с немски. Препоръчвам ти да обърнеш внимание и на Българско Школо, Св.Климент Охридски. Ако решиш да смениш езиковата база - помисли и за СВ.София, но не зная дали не сте закъсняли за кандидатстването там, проучи и УВЕКИД - тук много се плю по училището в една тема, но все пак има и доста хора с деца учещи там и много доволни.
Не бих ти препоръчала Меридиан 22 ...

Последна редакция: нд, 03 май 2009, 09:51 от Lennyh

# 590
  • София
Рила, е ..... до преди да отворя темата .... имах друга (полвинчата) информация и базирайки се на нея мислех, че сме пропуснали шанса на живота си  Twisted Evil Simple Smile Twisted Evil Simple Smile.

Лени, много благодаря,

Сега вече съм по-спокойна.

Благодаря ви на всички за споделеното.

# 591
Elena_K ние също сме в тази графа с неприетите,бяхме по същото време на изпита и сме се засекли.Аз получих информация ,че сме с 34% ,а тези с над 50% са приети.Нещо не ми се връзва ,примирих се ,но ще отида да поскам работата на дъщеря ми.Още две дечица от нашата група кандидатстваха ,но и те не са приети.Това ме накара да се замисля.Допускам ,че нещата не са съвсем наред,което ме навява на мисълта,че е по добрия вариант да не започваме изобщо,отколкото да съжалява след това.Детето ще научи езика дали в Шилер  или на друго място,това не е важно.И не само този език.Аз се ужасих от факта ,че дъщеря ми брои  и знае англйската азбука ,а нашата не.Вината е наша разбира се,но покрай малкия тя беше оставена да се развива самостоятелно почти 3г.В детската ме затрупваха със суперлативи относно знания и мислене,но явно не е било достатъчно.Е,поправихме грешката ,ако може да се каже ,че е грешка,но тя вече срича ,това е единственото,което мисля ,че е пропуск.
Относно таксите,за пръв път се замислих и сменах ,незнам дали е правилно,но Шилер излиза около 1500Евра за година,което си стъпва,почти колкото някои частни училище,само дето,не видях ,нещо привлекателно там,пълна мизерия навсякъде.Дъщеря ми категорично отказва да учи в това училище,а само на 6г.Има много да се работи върху базата,видях стаите на Шилер,представям си какви са останалите.
Аз мисля да проуча нещата за Св.СВ.Кирил и Методий,близо ни е и ме грабна,ще отида след празниците.

# 592
  • София
Elyam, привет. Ще се радвам да се запознаем.  Hug
Ние още не знаем с колко процента сме, но въпроса е как се формират тези проценти ooooh! newsm78. Авторитетно звучи като кажат проценти - но....колко процента от тях са субективната оценка на психолога  #Cussing outили директорката или някой друг. Де да знам, може и нас да са ни оценявали, пък после да са го прилепили като оценка на "семейството или семейната среда" или бог знае какво.  Разбрали се със съпруга да поиска да види работата на дъщеря ни, защото ако отида аз, както съм много емоционална, веднага ще стане нещо като скандал Twisted Evil. Той е по-умерен.  Simple Smile

Отделно, племенник на колежка от отдела влезе с връзки - т.е пререди почти всички, но е в друга възрастова група.

Права си и за таксите, много са, за това, което предлагат. Ако си вмъкнала и транспорта - там излизат таксите. 

Първоначално ми дойде много, но вече гледам на нещата по-спокойно.

Лили беше година и половина в Дойче шуле и  ... го закъсахме с българския, като там й говореха само на немски... Не научи много немски думи за престоя си там. Още си спомням как на втория ден се върна напишкана, защото никой не й е показал къде е тоалетната (това е втори ден там). Но това са стари работи. ...

Аз по-скоро ще проуча Св. Климент Охридски, защото е близко до нас.

Видях какъв ужас е детето да пътува по два часа на ден. Събуждах я в седем, максимално късно, за да поспи. Сутрин в 7:30 буса ни вземаше, а вече имаше преди нас 5-6 деца.
Вечер като я взимах от буса, не напразно децата го бяха обърнали на стая за игра - играчки разхвърляни, разсъблечени, дивеещи. Събота и неделя като предлагах да излезем отказваше много енергично.

# 593
  • София

Аз по-скоро ще проуча Св. Климент Охридски, защото е близко до нас.

Елена, доколкото знам, предстои им преместване /но вероятно пак някъде в района/.
Моля, да споделиш, къде ще е новата база и каква ще бъде тя - част от училище или нещо друго, колко голяма, с какви условия за учене, спорт и хранене. Благодаря!

# 594
  • София
Призма,

данните за сега ми са само от сайта им. В един от постингите Лени го беше посочила като алтернатива.

С удоволствие ще споделя,  но най-вероятно през седмицата започваща 11 май ще мога да отскоча на място.   Преди това няма да мога да отделя време. Ще съм на работа.  ooooh! Tired

# 595
  • София
Желая ти успех! И аз съм чувала добри неща за това училище.

# 596
Призма,
данните за сега ми са само от сайта им. В един от постингите Лени го беше посочила като алтернатива.

За Св.Климент Охридски мога да кажа общо взето много добри нещо като подготовка на децата. Преди 1 година дете на наши приятели завърши там 4-ти клас и после беше приет в СМГ. Миналата година пък имах впечатления от 1-ви клас и предучилищната - децата получават определено добра подготовка, защото се представят добре на изпити и състезания. Като всяко училище естествено и те имат минуси, но те са пренебрежимо малки.
Успех ви желая и аз  Peace и ще чакам с нетърпения впечатлението ви от новата им база.

# 597
  • София
Лени, може ли малко повече подробности - имат две бази - в Дървеница и в Дианабат. Детето на познатите ти в коя от двете е учило?

# 598
Едното беше в Дианабад - предучилищна, другото беше в Дървеница - първи клас.
Доколкото съм чувала им предстои преместване, но не зная къде. Едното спрягано място беше ПЖИ - това е към борсата в Слатина. Не е лошо като място, хубава сграда с нелош парк отпред, там се намират и Св.Св.Кирил и Методий - в същата сграда. Има и още едно Частно училище там май. Базата е доста прилична, но не съм сигурна дали това ще е мястото - просто съм го чувала. Така че ще чакаме сега ние вести от вас  Simple Smile

# 599
  • с/у ОколоМръсТното
Elena_K ние също сме в тази графа с неприетите

И ние сме в тази графа.
В началото бях леко разочарована, че не са оценили моето злато. Но после си дадох сметка, че Шилер ми погна да взема правилното решение за мен и за детето ми. Дори ако го бяха приели, за мен щеше да е голяма дилема, дали да го запиша? Дали да е 1-ви клас там и т.н.?
Пък и като видях школото отвътре, хептен се разочаровах.
Така, че смело напред към нови хоризонти и постижения. И честито на всички бъдещи и настоящи Шилеровци  Twisted Evil
Ние се спасихме  Laughing

Сега, какво е туй "Св. Климент Охридски"? Лени?

Общи условия

Активация на акаунт