СЪВЕТ ЗА ДОБРО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ

• 145 962
  • 645
  •   1
Отговори
# 510
Здравей, MJG! Благодаря много за полезната информация. Аз направо се зачудих...Моето момиченце е трета група и с фината моторика е доста добре, има склонност към рисуването, но иначе...бях се зарекла да не я уча да чете преди училище, а умножение - дори не мисля че би разбрала за какво става дума. Както и да е, ще го мислим. Благодаря и до скоро.

Последна редакция: пт, 24 окт 2008, 09:05 от milenab

# 511
Здравей milenab,  май не обясних много правилно. Моя вина! За четенето, аз настоях защото дъщеря ми може да чете, а видях че цялата работа много се завъртя около фината моторика...Те изобщо и не искаха да й дават да чете. Така че споко. За задачката дадох пример както ми дойде докато пишех поста, естествено нямаше умножаване. Имаше липсващи знаци за събиране или изваждане, и то само с едноцифрени числа, като знаците бяха не само "равно",  а и по-голямо; по-малко и т.н. Не помня точно , но бяха елементарна аритметика с числата до 10.  Все пак, в предучилищна група те учат малко аритметика, така че целта тук беше да се види дали дъщеря ми ще се справи с ниво за първи клас. Тя се обърка само на едната задачка, на която трябваше да постави знак "по-голямо". Според мен имаше и елемент на смущение от това какво става, и защо я питат такива задачи, та е добре ако решите да ходите на такъв "тест", да обясниш на детенцето предварително каква е целта . Дано да съм полезна и се извинявам за заблуждението.

# 512
Не се притеснявай, MJG  и много благодаря за разяснението!

# 513
Привет майчета,

и ние трескаво търсим училище с предучилищна подготовка. newsm78 Живеем в Гео Милев. Прочетох доста мнения за ЧУ, но все пак ми си иска детето да не пътува по 1-2 часа до училище. Да бъде някъде в района или най-много на 30 мин. път. Такива са Св. Кирил и Методии, ПЧМГ, у-щата "ЕСПА";  "Меридиан 22" и "Петър Берон". Ако някое съм пропуснала ще съм задължена да го добавите. Естествено ще ги обиколя на всяка цена, но помогнете да ги намаля на 2-3 училища само. Ще се побъркам вече   smile3511
Моля за съвет кое училище да избера?  newsm78
Знам, че е строго индивидуално, но високо ценя Вашия опит и мнения.

# 514
ПЧМГ все още е от пети клас. Миналата година искаха да сформират първи клас, но не се случи - не знам защо. Иначе за училището мога да кажа само хубави неща до този момент.

# 515
Не се събраха 12 първолачета миналата година, затова. Бяха на ръба на бройката.

# 516
peyton и аз горещо ти препоръчвам ПЧМГ, ако сформират догодина 1 клас. Освен това ти пускам още един жокер, така да се каже - "Веда", стига да си настроена детето ти да изучава немски език. Направиха ми страхотно впечатление на изложението на ЧУ-ща миналата година, също както и ПЧМГ.

Миленка, а като се замисля, ако бяхме включили още 2 бройки можеше и да се съберат  Tired

# 517
  • София
Момичета, в период на вземане на решение съм дали да не сменя частното училище на сина си. Търся отзиви за дбро училище с немки език, той е в трети клас. Имам следните изисквания:
-сериозен и задълбочен учебен процес по основните предмети - математика, български, немски и прилично нивона стория и биология /ЧП,ЧО/.
-годишни изпити по немски стардарти и сертификат
- прилична атмосфера
-база с двор

Нямампретенцииза разстояние. Благодаря предварително!
Lennyh, какво точно те впечатли във Веда?

# 518
Енита в някоя от старите теми бях писала  ето ти линк .
Иначе с две думи, важното което се сетих - работят върху подобряване на базата си и имат вече нова.
Подготовката по език е на много сериозно ниво, но се отделя голямо внимание и на важните предмети -БЕЛ, Математика / следя изявите им по математически състезания да речем/.
Отлично разработена и прибагаща се стратегия за извънкласни занимания със спортове и изкуства.
Много ми допадна общия им подход към децата и към обучението принципно.
Препоръчвам на всички, които тази година ще избират училище да не пропускат изложението, защото там ще получите / или пък няма да получите  Wink/ отговори на най-важните въпроси, които ви вълнуват и личните впечатления поне за мен са най-ценни.

Последна редакция: ср, 21 яну 2009, 13:06 от Lennyh

# 519
Lennyh,
и аз съм се насочила засега към Веда, т.к държа детето ми освен английски, да научи и немски.
Какви са им таксите тази година?

Кога е изложението на ЧУ?

# 520
работят върху подобряване на базата си и имат вече нова.

Лени, какво имаш предвид - че са ремонтирали изцяло старата си база или че имат друга на ново място?

# 521
  • София
Енита Къде учи детето ти в момента.
На приятелка детето е в ЕВРОСТАР / доста противоречиви мнения има за у-щето/, но каза, че сега средата на срока са дошли две деца от Веда и родителите не са били доволни от подготовката. Имах намерение да записвам моя там, но се отказах заради немския като първи език и май добре ще направя, а ми е близо училището. А и по форумите няма почти никакви отзиви даже никакви не съм чела за училището.

# 522
Lennyh,
и аз съм се насочила засега към Веда, т.к държа детето ми освен английски, да научи и немски.
Какви са им таксите тази година?
Кога е изложението на ЧУ?

Nadia79 за тази година,цените бяха разделени на две от 1 до 4-ти клас  - 3450Е и от 4-ти до 8-ми 2700Е.
За тази година не съм се интересувала кога ще е изложението, но следи със сигурност ще има - миналата година е било някъде края на март като гледам.

Лени, какво имаш предвид - че са ремонтирали изцяло старата си база или че имат друга на ново място?

rumche със сигурност имат нова база, по-скоро нови бази. За детската градина в Манастирски ливади имат нова база, а за училището също имат нещо ново в центъра някъде в близост до бу. Тодор Александров беше. Не си спомням много добре дали щяха да ремонтират основно старата база или просто щяха да се пренасят в новите..... просто толкова вода ми изтече от тогава, че честно казано не ми се ще да подваде някой.
Интересна е информацията на kimba77 лично аз не съм чувала, че имат лоша подготовка, но пък и нямам личен познат с дете, което в момента учи там.

Ето ви и  сайта им за повече информация.

Последна редакция: ср, 21 яну 2009, 19:22 от Lennyh

# 523
Благодаря за отговора, Лени! Всъщност се обърках - мислих, че пишеш за ПЧМГ и затова наострих уши;)

# 524
Прочетох темата с интерес и благодаря на всички за ценната информация. Също така пуснах търсачката, но намерих само една стара тема/ от 2005 г/ за Дорис Тенеди, та.... ако някоя от вас има пресни впечатления от него?!- моля да сподели!

Общи условия

Активация на акаунт