?Въпроси всякакви за СО? 2025

• 245 194
  • 6 795
  •   1
Отговори
# 6 615
Истината е, че досега не ми е правило впечатление. От вчера взех да връщам лентата назад и да търся причината, естествено, у себе си. Не я намирам, честно. Но лошото чувство се засилва. Обясних в горен пост, че при мен, след големи натрупвания, става някакъв срив, и човекът просто изчезва за мен. Не искам да стигна дотам точно с любимата ми племенница. Аз момиче нямам и от малка много се въртях да помагам на сестра ми, то наистина си ми е като мое дете.
Взех да си мисля, че тя мен изобщо не ме уважава , и че сега ми прави някакви демонстрации, не знам вече. Ще го обсъдя със сестра ми. Защото има някаква промяна при нея и не към добро. Тя е повече от година и половина безработна, преди това заемаше висока позиция, мина си през всичките метаморфози с екстеншъните, миглите, веждите. За дрехи и козметика, да не говорим. Винаги мацка-мацка. Сега исках да я зарадвам с нещо луксозно, просто заради подкрепа, а то да не ми напише и едно мерси. Боли ме. Това е. Дано ми мине.

# 6 616
Или пък за даденост да те приема, ама и така да е е невъзпитано.
Ами другата година нищо не и подарявай Joy

# 6 617
  • sf
Защо не ѝ пишеш да я попиташ дали си е взела подаръка и да видиш какво ще каже?

# 6 618
  • София
Ще ти мине. Явно и на нея не ѝ е лесно.
Може да е засрамена, че не може да ти отговори подобаващо на подаръка, предвид ситуацията ѝ.
И виж, сестра си не занимавай с вашите отношения. Чуй нея още днес и не върти ситуации до деня на раждането ѝ.

# 6 619
Нищо няма да правя.
Друг път съм и подарявала дребни неща, като любим парфюм, ние сме с еднакви вкусове за някои неща , купувала съм и заради празника, защото обичам да подарявам. На мен ми е кеф.
Вероятно за нея си е естествено това, то е и така , де.
Просто чак сега, защото вложих много и го поръчах нейния подарък преди два месеца още, и чаках с голямо нетърпение да я зарадвам, и накрая-- дрън Blush
Ами, да. Това е положението.

Горджи , отвътре ми е. Няма да говоря с никого засега, с вас говоря. никакви неща със сестра ми, наистина. Аз нямаше и да се оплача, де, а да се поинтересувам какво става с нея.

# 6 620
Таис, година и половина "безработица" може да са я превърнали в безгръбначно. Имам наблюдения с млад човек с общо три месеца трудов стаж за три години. Ми...той вече не мяза много на човек.
Ти подаръка и огорчението остави настрани, има много по-голям проблем при тази млада жена.

# 6 621
Ева, и това е така.
Там родителите са загрижени.
Аз си държа на етикета Confused

Нищо не я оправдава да не каже едно благодаря. Точно преди месец ми се цупи, че не ги каня у нас, кога ще ни поканиш, кога.
Еми, не знам при това положение.

# 6 622
  • София
А, защо не ѝ го подари лично?
То и това си е етикет.

# 6 623
Таис, нищо лично, не се обиждай – но за мен момичето се държи като разглезена кифла. Simple Smile
Нищо не оправдава липсата на едно "благодаря", ако са те уважили.
Разбирам разочарованието ти, но е добре да го кажеш/покажеш на момичето това. Не на сестра ти.

# 6 624
Обади й се, и попитай дали й е харесал подаръка. Това според мен, е най- нормално и ще видиш, какво ще ти отговори.

# 6 625
tays, много драматизираш. Разбирам защо си разочарована и обидена, но чак такава драма не е.
Почети в темата за тъпите и ненужни подаръци – бас държа, че поне половината са избрани и поднесени с любов от близките на оплакващите се. Чак са обидени, че някой не им е прочел мигновената мисъл и не им е подарил точно това, което в момента желаят.
В края на краищата всичко се свежда до елементарна липса на комуникация. Едните мълчат като пукали и не казват какво искат, защото държат да бъдат изненадани. И като ги изненадат – рев, че не е това, което са очаквали. Другите подаряват, без да попитат какво иска, какво харесва, какво очаква евентуално техният близък.
В твоя случай – можеш спокойно да звъннеш на племенницата и да я попиташ дали е харесала подаръка. Като нищо ще се окаже, че е имала купища грижи и ангажименти и е изключила, че е забравила да ти благодари. И дори може да е сигурна, че вече е благодарила. Или дори вече не си спомня, че е желала това нещо, вече е на друга вълна и е заета да се жалва по чатове и форуми леля ѝ какви тъпи подаръци прави. Всичко може.
Но докато не се чуеш лично с нея, да разбереш какво всъщност става, не бързай да се обиждаш, че и да режеш отношения. Най-вероятно става въпрос за някакво елементарно недоразумение.

ПП И се разбери лично с племенницата си, не използвай сестра си за посредник, че като нищо ще се получи счупен телефон, дори и с най-добри намерения.

# 6 626
А, защо не ѝ го подари лично?
То и това си е етикет.
Защото трябваше и те да дойдат с момчето на Коледа у сестра ми, там беше купонът. И се обадила да каже, че няма да идват. Щели да "минат" за вчера . Сестра ми готви пак, тя се обадила, че няма да идват, а ще "мине" да си вземе подаръците от мен и торта и манжда в кутии-то сестра ми вчера беше като попарена, та аз с моите щуротии.

Бази, явно. Не знам вече. Дете с образование, с акъл, с визия. С вкус, стил. Всичко.
Както и да е. Благодаря ви.
Ще пия един аналгин, че ме заболя главата и приключвам тая вечер с мрънкането.

Како, тя го искаше силно този подарък, точно този. Иначе нямаше да го поръчам толкова отдавна. Аз винаги подарявам след проучване, при нея е изненада, защото тя е искала точно това, но от майка си. А майка и не искаше да и го купи. Та тук е персонално, с любов.
Драматизирам, кво да правя, и аз съм човек и някой път ме заболява. Отстрани може и да е смешно, за мен е отношение. От нищо не се е залисала. Чак пък. Показа ми как ме приема. Да е жива и здрава.

Последна редакция: сб, 27 дек 2025, 20:03 от tays

# 6 627
  • София
Ам, може наистина да има нещо при нея и да не и е до звънене….
Дано не.

# 6 628
А, допълвам относно допълнителната информация. Ако някой има право да се оплаква в тази ситуация, то това е сестра ти. Твоето е бял кахър в сравнение с това, на което е подложена тя, чак ти се чудя не ти ли е неудобно да се оплакваш.

# 6 629
Наистина прилича на поведение на разглезена кифла. Съчувствам на сестра ти.

Общи условия

Активация на акаунт