Томболи, игри, конкурси и подаръци, анкети (тема 154 - януари 2025)

• 173 245
  • 2 733
  •   1
Отговори
# 2 265
  • при късмета
Към горното мнение да добавя, че ВСИЧКИ награди, които получавате и са над 100 лв ви влизат в годишната данъчна декларация- хлебопекарни, мултикултурни и тн. Това е от години. Данъка де плаща от организаторите, те декларират, че са ви подарили “нещото”, вие реално само потвърждавате това.
Само, че получилия няма задължение да подава годишна декларация за наградите. А за полученото от форума ще има, нищо, че данъка е внесен

# 2 266
  • Велико Търново
Към горното мнение да добавя, че ВСИЧКИ награди, които получавате и са над 100 лв ви влизат в годишната данъчна декларация- хлебопекарни, мултикултурни и тн. Това е от години. Данъка де плаща от организаторите, те декларират, че са ви подарили “нещото”, вие реално само потвърждавате това.
Само, че получилия няма задължение да подава годишна декларация за наградите. А за полученото от форума ще има, нищо, че данъка е внесен
Получените ваучери за 2024 май трябва да си ги декларираме и да им внесем данъка, защото тогава ЕГН не се изисквале. Някъде го бяха споменали тук.

# 2 267
Моята интерпретация на начина, по който са определени точките.... Grinning
За всяко наше действие (попълване на анкета, пускане на тема, писане на коментар) получаваме звезди. Тези звезди варират в зависимост от полезността на съответните теми, мнения и т.н. вкл. може и за анкетата да сме получили различен брой звезди, защо примерно помня, че трябваше да попълваме някакви сайтове, които посещаваме често. Един може да е посочил 5 сайта, друг 105. Съответно втория е бил оценен по-високо. Накрая се сумират всички звезди на всеки и се получава някакво класиране и всеки от нас попада в бройките определени за награда или пък остава извън тях. Така си обяснявам факта, че някои не са получили точки, а са попълнили анкетата. Вероятно има хора, които заради другите си активности са получили повече точки и другите изпадат от класацията.
Сега се замислих, че ще аз така или иначе догодина ще трябва да пускам декларация заради NINJA-та. Не съм подавала декларация от 100 години. Ще трябва ли да се прикачи бележка за дохода от работодателя (ще я подам през сайта на НАП с ПИК код и се надявам поне да ми е попълнена и аз да не попълвам нищо)? Извинявам се за глупавия въпрос но когато последно съм подавала се носеше на хартия в данъчното. Grinning

# 2 268
Моята интерпретация на начина, по който са определени точките.... Grinning
За всяко наше действие (попълване на анкета, пускане на тема, писане на коментар) получаваме звезди. Тези звезди варират в зависимост от полезността на съответните теми, мнения и т.н. вкл. може и за анкетата да сме получили различен брой звезди, защо примерно помня, че трябваше да попълваме някакви сайтове, които посещаваме често. Един може да е посочил 5 сайта, друг 105. Съответно втория е бил оценен по-високо. Накрая се сумират всички звезди на всеки и се получава някакво класиране и всеки от нас попада в бройките определени за награда или пък остава извън тях. Така си обяснявам факта, че някои не са получили точки, а са попълнили анкетата. Вероятно има хора, които заради другите си активности са получили повече точки и другите изпадат от класацията.
Сега се замислих, че ще аз така или иначе догодина ще трябва да пускам декларация заради NINJA-та. Не съм подавала декларация от 100 години. Ще трябва ли да се прикачи бележка за дохода от работодателя (ще я подам през сайта на НАП с ПИК код и се надявам поне да ми е попълнена и аз да не попълвам нищо)? Извинявам се за глупавия въпрос но когато последно съм подавала се носеше на хартия в данъчното. Grinning
За подаването в Нап, понеже всяка година подавам. То работодателя си качва дохода и то само го потвърждаваш . Подават се мисля няколко приложения. Но само през там нищо не вземам от работодателя.

# 2 269
  • In The Middle Of Nowhere
Ами за този уред не ти ли искаха егн и данни от фирмата за да ти платят данъка?

# 2 270
Вчера дойде пералнята от P&G - играта на Ариел и Кауфланд , бяхме с по 1 бележка и аз и ММ ; спечелена на 4.12 . Свеки е много доволна🫣😊
Тази година се надявам за нов Телефон за ММ (мрън мрън)

Успех на всички в игрите:)

# 2 271
Каквото и да си говорим тук за формирането на точките - то това ще са само спекулации, докато екипът направил разпределението не даде конкретна информация как точно става това. Говоря за конкретика, а не обобщаващи изказвания, както бяха направили при стартирането на лоялната програма.

# 2 272
Ами за този уред не ти ли искаха егн и данни от фирмата за да ти платят данъка?
Искаха го, попълних им декларация. Те ще платят данъка, но аз трябва да декларирам наградата... Нали така? Thinking

# 2 273
  • In The Middle Of Nowhere
Ами трябва да ги питаш, но понеже се отвори такава тема, аз например има 3 награди от мин година(над 100 лв), като и за трите ми искаха данни да ми плащат въпросния данък. На въпроса ми Аз трябва ли нещо да подавам и да информирам нап и трите пъти ми отговориха НЕ(поне така помня).

# 2 274
  • София
Подаването на декларация за наградите, за които е удържан данък от Организатора, е пожелателно, не е задължително. Ето извадка от ЗДДФЛ по въпроса:

# 2 275
  • Sofia
Аз също доколкото знам не се подава декларация ако фирмата предоставяща наградата плати данъка. Въпроса е сега като дават тези минимални точки като награда ли ще ги отчитат от БГ Мама или доход. Ако е доход е проблем за хората, които сме в майчинство, все пак не искам да си имам проблеми с НОИ.

# 2 276
  • Сф
Аз нямам ПИК ,нито мм. Никога не сме подавали декларация по чл.50 ( ако не бъркам ) за награди над 100 лв през годините. Няма проблем. Но бг мама искат сега. Е, каква е тая награда дето ще и подавам декларация за доход. Подавала съм на хартия същата, когато мм и аз сме били на граждански договор. Аз си ги попълвам, егати занимавката. Оня ден си подадох, отново като в древните времена на хартия  за данъчно облекчение за дете, защото работодателя не иска през него ( общината хаха) и се почувствах за час счетоводителка. Нещо, което не обичам, ама няма начин понякога.
Кажете ми, че онлайн декларацията те води и е елементарно. Да вземе да си извадим по един ПИК, че защо не и ПУК , МУК и каквото още трябва за НОИ, НЗОК и всички други досади! О, разбира се и КЕП срещу символична сума.
 Как пък не го направиха с един код като в белите държави!
Дойдоха чашите на Швепса и в моята Надежда!
Айде наздраве!
п.п. Може пък докато събера точки от ЛП за обмин всичко това да е вече измислено , знае ли човек.. годините се нижат бърже дето се вика ..Joy
пп2. КК дали изтеглиха ваучерите за ски в Пампорово? Не помня срока и кога. Надявам се дето се вика Wink

# 2 277
Много е лесно с пик,аз подавам всяка година,тъй като имам рента и наем за деклариране.Не знам какво ви плаши,момичетата в темата за данъците много помагат и всичко е написано лесно и разбираемо как се попълва.Аз имам 700 точки от това предизвикателство,не съм променяла нищо в писането си,нито съм пускала тема,доколкото разбрах от темата за ЛП,класацията се изготвя от ИИ,като се анализира самата публикация и броя полезни мнения на нея.Нали ви е ясно,че няма как някой човек/група хора да четат и анализират всяко мнение във форума.Според мен за година ще се натрупа някаква символична сума,но всеки си преценява дали му се занимава.

Последна редакция: сб, 25 яну 2025, 13:59 от Лещичка 💙💚

# 2 278

Кажете ми, че онлайн декларацията те води и е елементарно. Да вземе да си извадим по един ПИК, че защо не и ПУК , МУК и каквото още трябва за НОИ, НЗОК и всички други досади!
Kaзвам. Води те и ако нещо е грешно не те пуска да продължиш. На 10.03 качват информацията за тези , които са на трудов договор и само потвърждаваш.

# 2 279
  • Washington,USA
Тия точки какво да ги правя, те не са достатъчни за нищо. Ще изгорят ли или трябва да ги прехвърлям?

Общи условия

Активация на акаунт