?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 399 207
  • 9 976
  •   6
Отговори
# 60
  • Deutschland/HE
Честита Нова Година! Нека бъде по-хубава от предната, здрава, благословена и успешна!

Веселина/Веселин имат ли имен ден днес?

Според мой бознат, завършил богословие, Весел и Веселина нямат имен ден днес. Те празнували на 21 октомври, Св. Иларион.  Веселин идвало от латинската думата за веселие хиларис, а Васил от гръцката дума за царствен.

# 61
  • Г. О.
При приемане на дете в болница заедно с родител, ако детето не спи през нощта в болничното заведение, а ходи сутрин и вечер за манипулации и прегледи, полага ли се болничен на родителя? Т.е. разписано е от родителя, че след втория ден е съгласен да не лежат в самата болницата, но се посещава в определеното за лекуване време, има ли право на болничен в края на лечението?

# 62
И за мен  Веселин/Веселина/Веселка и Васил/Васка/Василена нямат нищо общо. И ми е интересно наистина празнуват ли днес. Аз на Веселинковци не честитя днес и се чудя правилно ли е.

# 63
Личният ми Веселин приема днес честитки.

# 64
Доволно много имена придобиха имени дни в последните години, че някои даже два пъти годишно. Моето име не е често срещано и никога не съм имала имен ден, но от няколко години и аз се сдобих, та и хората почнаха да ми честитят... Като сме без/делници, да не сме без празници! Nerd

# 65
За много години!
Гледам във ФБ на Веселина и Веселин им чистият.
Аз също честитих на една Весела, тя си празнува днес.

# 66
Ами те и на мен ми пишат и ми честитят, ама аз не празнувам и нямам общо с този имен ден😂.

Та това с писането не е показателно. В последните години всеки си пише каквото иска по сайтовете,  хората четат и става развален телефон.

# 67
При приемане на дете в болница заедно с родител, ако детето не спи през нощта в болничното заведение, а ходи сутрин и вечер за манипулации и прегледи, полага ли се болничен на родителя? Т.е. разписано е от родителя, че след втория ден е съгласен да не лежат в самата болницата, но се посещава в определеното за лекуване време, има ли право на болничен в края на лечението?
Доколкото знам право на болничен за гледане на дете имате до навършването му на 18години, тъй че дали е в болница или не болничен могат да Ви издадат.

# 68
Ами те и на мен ми пишат и ми честитят, ама аз не празнувам и нямам общо с този имен ден😂.

Та това с писането не е показателно. В последните години всеки си пише каквото иска по сайтовете,  хората четат и става развален телефон.

Няма еднозначен отговор.
Колкото хора. Толкова и мнения.
И аз мисля така...като болднатото.

# 69
То, пе всеки си пише каквото иска е факт, най - лесно е да отвориш църковен календар и да видиш, че там е написано, че Веселин празнува на 1.01.
Сега ти ако не го празнуваш и не го чусрваш като празник е друго нещо.

# 70
Това питам според църквата празнуват ли, а не по информация от сайтовете.
Ми от следващата година ще започна да им честитя и аз тогава.
Нямам спомен,  но май съм гледала в църковно календарче и ги нямаше.

# 71
Те и църковните календарчета са различни. Та все тая...

# 72
Майка ми се казваше Веселина, родена е 1932 година и цял живот празнуваше имен ден на 1.01. И винаги в църковните календарчета името и беше упоменато като празнуващо имен ден на 1.01.

# 73
Полага се, все пак майката се грижи за него и в къщи, не само в болницата.

# 74
За много години!
Ползвали ли сте електрическата четка на Ровента? Заслужава ли си стотака?

Според мен не си заслужава. Имах такава, счупи и се копчето, без да съм я изтървала. Отказаха ми да го оправят гаранционно. Бях оставила отзиви в Инстаграм и от Ровента ги изтриха. За мен вече този търговец не струва и нищо не си купувам с тяхната марка.

Последна редакция: ср, 01 яну 2025, 23:01 от Minnie.Mouse

Общи условия

Активация на акаунт