?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 399 268
  • 9 978
  •   14
Отговори
# 9 960
  • София
За прословутата баня. Боята явно не се маха лесно, видях как са шкурили с една голяма глава - поднали са два слоя, а отдолу има поне още един. Не прилича на боя, а на ламинат, толкова е гладко. Има нещо върху бетона и боята е хванала здраво. Плочките вече са купени, иначе щах да искам да ми я направи с ПВЦ плоскости.

# 9 961
Това панел ли е? Но пак ми се струва невероятно да са боядисвали върху бетона направо.

Нашата баня е малка и затова направо изкъртиха старата мазилка до тухла, положиха новата и чак тогава плочките. Не че и при нас майсторите не си направиха устата за гипсокартон, но категорично отказахме. Не ни се къпе в телефонна кабина. Съгласихме се само да свалят тавана.

# 9 962
  • София
Това панел ли е? Но пак ми се струва невероятно да са боядисвали върху бетона направо.

Нашата баня е малка и затова направо изкъртиха старата мазилка до тухла, положиха новата и чак тогава плочките. Не че и при нас майсторите не си направиха устата за гипсокартон, но категорично отказахме. Не ни се къпе в телефонна кабина. Съгласихме се само да свалят тавана.
Панел е и има нещо върху бетона, но не е гипсокартон, защото е от 80-те години.

# 9 963
Да не е микроцимент, той е такъв гладък? Ама той е нова технология, някога не са се правели баните с такова.
Нашата е пръскана там с някаква смес и тогава са лепени плочките. Голяма мръсотия, но пък стабилно направена. Но тоалетната и на приятелка банята един майстор ги прави, и са с картон под плочките... Ужас е! Банята ѝ баш като телефонна кабина стана, а тоалетната ни е като кафез за птички, тясна ми е в раменете, а тя си беше миниатюрна и преди това, широка беше 75 см, сега сигурно е 71!

# 9 964
  • София
Не е микроцимент, нещо друго, модерно преди 40 години било.
Усещам, че ще бера ядове.

# 9 965
  • София
Моята баня е така и още е така.
Аз изпитвам тих ужас от плочки по стени и никога не бих сложил.
Оригинално е блажна боя - при изчегъртването ѝ отдолу се показва видимо панел. Мисля си, без да съм сигурен, че конкретно тези за банята, понеже не са носещи и са по-тънки / различни от другите, са били с по-фина изработка. Да са шпакловани на място с нещо фино ми е по-съмнително.

# 9 966
Някога имаше една специална боя за баня. И ние по едно време бяхме с такава, синя една. Много здрава, може би епоксидна или полимерна някаква. На вид като боядисано с блажна боя.

# 9 967
  • София
Не, Ребел, има някакъв слой, който е порест, и който е изгладил всякакви неравности. Върху него е слагана блажна боя, която явно се свързала здраво.
Сериозно се притеснявам, че ще стане голям фал. Но не можеш да си инженер и да разбираш от всичко. Доверих се майстора, който определено се справя прекрасно с другите неща. Той няма да прави банята, друг ще я прави, той само подготвя.

Някога имаше една специална боя за баня. И ние по едно време бяхме с такава, синя една. Много здрава, може би епоксидна или полимерна някаква. На вид като боядисано с блажна боя.
Има някакъв слой около 1см - един Господ знае какво е това.

# 9 968
  • София
Имаш ли как да снимаш отблизо с хубава светлина?
Боя върху порест слой би стояла също пореста. Но и логика няма. Порестият слой предполага дишане. Нещо което блажната боя автоматично изключва.

# 9 969
  • Сф
Е, който прави банята ,той си я подготвя. Как иначе гаранция че плочките ще са здраво залепени. Основата е много важна.

# 9 970
  • София
Имаш ли как да снимаш отблизо с хубава светлина?
Боя върху порест слой би стояла също пореста. Но и логика няма. Порестият слой предполага дишане. Нещо което блажната боя автоматично изключва.
Материалът прилича на изкуствен корк. Казах порест, защото прилича на екструдат, иначе е гладък отгоре. Не мога да снимам, защото не съм там, нов апартамент е.
Та не е лирата големия проблем, май всичко е критично.
PureLove, работят на бригади, не наемаш ти майстора за банята. Може и сам да си управляваш проекта и да наемаш и следиш майстори.

# 9 971
А тая боя като е толкоз здрава не може ли дирекно върху нея да се лепят прочките. Със сегашните съвременни материали предполагам има подходящи лепила и основи, че да се хванат добре..

# 9 972
  • София
А тая боя като е толкоз здрава не може ли дирекно върху нея да се лепят прочките. Със сегашните съвременни материали предполагам има подходящи лепила и основи, че да се хванат добре..
Според майстора не можело и купи гипсогартон. А гипсокартона нали и той ще се лепи?
Не мога да намеря материала, който са сложили по стени на банята преди 40 години.

# 9 973
Ами аз предполам, че идеята е гипскартона да се монтира стадартно с винтове, а не лепене. Но като цяло не съм привърженик на картон в баня, не знам защо, много ми е неестествено. Иначе на село банята ни беше с едно такова синьо покритие като боя. Като малка все си мислех, че със син камък е пръскано  Joy

# 9 974
Е, със син камък, ами - да не вземе да хване мана при тая влага Simple Smile
И нашата стара баня в едното жилище беше така синя, не знаех, че е специална боя. Другата баба я беше направила бяла (без душ зоната), но не знам с каква мазилка - изглеждаше си обикновена гладка бяла мазилка като тази в стаите, а подът беше с малки кахлени плочки. При всички ремонти обаче много лесно майсторите отстраниха старите бои и каквото е било, но пък не е било панел, може би с него е по-трудно. Освен да се ползват и химически препарати - имаше някакъв Дунав навремето за отстраняване на бои, сега не се произвежда, но имало заместител.

Общи условия

Активация на акаунт