?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 464 585
  • 11 425
  •   2
Отговори
# 240
  • Mediterraneo
За здравното осигуряване изобщо не ми е драма. Да си трупат задължения, като нямат друга работа. С един документ от тук се изчистват, не се сещам модела, че го променяха. Сестра ми си ги чисти веднъж, вече не й се занимава( продава имот в Бг и й се наложи).

# 241
Наистина ли само висшистите имат право да си купят стаж за пенсия?

# 242
Наистина ли само висшистите имат право да си купят стаж за пенсия?
как ги измисляш Joy

# 243
# 244
Трябва да изпратя препоръчано писмо с обратна разписка, но няма да мога личчно да отида в пощата. Мога ли да го дам на някой друг да го изпрати, но на плика и обратната разписка да пише моя адрес.
Мога ли да подготвя предварително писмото с плика и марките и после само да го занесе човекът?
За последно съм пращала такова писмо преди 15 години сигурно и нямам никакъв спомен какво ми искаха в пощата.

# 245
Можеш, но да не ти обърка данните. Известие за доставяне се попълва там на място, което се прикрепя към плика.

# 246
  • София
Ще продължат ли безплатните карти за градски транспорт за деца до 14 г.? Нещо чуло ли се е?

# 247
няма друга такава държава, която без да те пита искаш ли услуга, да ти я начислява като задължения
bboiko, мерси, как не се бях сетила, да се откажа от гражданството, заради недомислията на закона!- така ще ги борим
Кого ще бориш, вятърните мелници ли? Търсиш си за какво да мрънкаш. Няма държава в която гражданството да дава само права без задължения. В България даже задълженията са много малко сравнение с другите държави. Има такива, където независимо живееш ли там или не, ако си гражданин - 2 години военна служба, задължително и за жените. Та недей да се оплакваш много.

Но ако мислиш, че "няма друга такава държава" отново - откажи се от гражданството и никакви задължения няма да имаш.

# 248
Колко е настоящето минималното обезщетение за безработица?

# 249
  • Далечният изток
Колко е настоящето минималното обезщетение за безработица?
18 лв. на ден е минималният размер, а максималният - 107,14 лв.

# 250
Скрит текст:
няма друга такава държава, която без да те пита искаш ли услуга, да ти я начислява като задължения
bboiko, мерси, как не се бях сетила, да се откажа от гражданството, заради недомислията на закона!- така ще ги борим
Кого ще бориш, вятърните мелници ли? Търсиш си за какво да мрънкаш. Няма държава в която гражданството да дава само права без задължения. В България даже задълженията са много малко сравнение с другите държави. Има такива, където независимо живееш ли там или не, ако си гражданин - 2 години военна служба, задължително и за жените. Та недей да се оплакваш много.

Но ако мислиш, че "няма друга такава държава" отново - откажи се от гражданството и никакви задължения няма да имаш.
ама как пък , от 9 кладенеца вода донесе, да ми кажеш какво?!
казвам пак, че твоето решение не е никакво решение
за останалото- има си начин, да се пребори, но той не е за такива, дето избират по-малкото зло

# 251
Ще продължат ли безплатните карти за градски транспорт за деца до 14 г.? Нещо чуло ли се е?
Не, не ги продължават. Миналия месец направих на детето месечна карта, която си има ученическо намаление

# 252
Ковид добавката дава ли се на новоизлюпени пенсионери? Че питах току що пенсионирана колежка дали в размера на пенсията ѝ влиза тази добавка и тя каза, че нямало такова нещо, тези 60 лв. ги давали за ваксини, еднократно. Майка ми е ваксинирана, та не мога да сверя инфо, но според мен, не е нито еднократна сумата, нито е свързана с ваксини. За ваксини май беше 75 лв., ако не греша, наистина едникратно.

# 253
Ковид добавката не я ли махнаха?

# 254
питах един от моите 3ма пенсионери-най-скорошно пенсионирана майка ми, 2023та- не получава такава добавка

Общи условия

Активация на акаунт