?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 464 961
  • 11 425
  •   1
Отговори
# 345
  • Бургас
Защо не провериш при първо при твоя оператор?
А1 имат неограничени разговори и 2000 МБ /ден за телефон за 4,99 лв (ФЛ) и 5,99 лв. (ЮЛ).

Защото 2000МБ на ден не ми стигат.

# 346
Някой с информация за актуална цена на смяна на статут от офис на апартамент за гр. София, препоръка за адвокат,които може да се ангажира.

# 347
  • Сред мелниците
За храна за кучето, след години от зооплюс се прехвърлихме на Стефанов. Имат опция за конкурентна цена, ако има по-ниска ти връщат разликата. Плюс отстъпки които зависят от оборота който вече си направил с тяхна карта.

Друга опция е зооборса веден след моста Чавдар в София, но не знам дали доставят.

За куриера 😩 чакахме три пъти доставка, единия път се обаждат да излезем, стоим и се оглеждаме , мръзнем и след 30 мин се оказва, че са в ДРУГО населено място, където чакат на улицата ?!! И естествено доставката отпадна.   
Не мога да повярвам как големи търговци изобщо ги ползват!

# 348
Диа, ужас! Току що пуснах поръчка в Зооплюс. Какво ли ме чака, ако пак са измекярите от Сеймдей?!

# 349
Скрит текст:
Допълвам се, след разправията храната дойде. Как дойде обаче? По малоумния начин на Sameday, естествено. Звъни накакъв номер, вдигам и се чува: кажи адреса! Моля?? Какъв си ти, бе, какъв адрес искаш? Кажи адреса да доставя пратката. Честно, тук вече давам заето и едва се сдържам да не му се разкрещя на тоя луд! Ми на кашона има етикет с адреса, ти не можеш ли да четеш, бе? Казвам му адреса за всеки случай. Добре, след 5 минути съм долу. И след една минута звъни: долу съм. 😳 Човечец, с вид на измекяр, мърляв и нелицеприятен, с баничарка без никакви индикации на фирмата доставчик. У-жас! Потресена съм. Сигурно наемат хора с нещо, което се движи на колела, да им разнасат пратките, но този беше тотал щета. И съм сигурна, че са го пратили след като се разбунтувах с имейли и звънене. Трагедия просто! Това излиза извън рамките на здравия разум изобщо. Кой луд би започнал изобщо да работи с тези хора, за Бога!?
Моля, споделете от къде другаде купувате храна за животни на поносими цени. С тези приключих!
Още миналата година приключих със Зооплюс, след като чаках повече от месец, за да ми доставят поръчката. И след като не получих никакво съдействие от тях. Дори спряха да ми отговарят на имейлите. Бях готова да подавам оплакване в немския еквивалент на КЗП, но поради други проблеми това остана на заден план. Наскоро ми изпращаха да попълвам анкета и там се оплаках. Ми никой не се е свързал с мен по този проблем. За мен не стават. Та на въпроса, договорих се с ветеринарите да ми доставят определена храна и ми правят малка отстъпка. Не е като в Зооплюс, но е много прилична цената. Може да пробваш.

# 350
Диа, ужас! Току що пуснах поръчка в Зооплюс. Какво ли ме чака, ако пак са измекярите от Сеймдей?!
Дева, за кучето купуваме от този склад храна, ако искаш виж..
https://dafor.bg/sklad/

# 351
Здравейте! Поръчах  от Дубай стока за автомобил, която е под 150 евро. Доставката е с DHL и те ми изпратиха имейл за попълване на “заявка за митническо посредничество” - въпроса ми е: Така ли работят по принцип? Да я попълвам и да я изпращам?

# 352
  • София
Да, такава е процедурата.

# 353
Да, такава е процедурата.

Благодаря за отговора. 🙂
А никъде не виждам място за подпис? Попълних я на компютър и я пратих - може би ще ми я върнат.

# 354
На 6ти след 00:00 часа пуснах поръчка към зооплюс, отбелязах, че не е спешна и мога да изчакам с доставката. Дойде днес, даже са ми сложили подарък кутия с 5 броя пауч.
Още ме обслужва DPD. Или имам късмет, че си получавам пратките още със Спиди или Sameday не работи в района.

# 355
Здравейте! Поръчах  от Дубай стока за автомобил, която е под 150 евро. Доставката е с DHL и те ми изпратиха имейл за попълване на “заявка за митническо посредничество” - въпроса ми е: Така ли работят по принцип? Да я попълвам и да я изпращам?
За да могат DHL да Ви посредничат за освобождаване от митницата, трябва да имате ЕОРИ номер. Скоро си взех от митницата на летището за 5 мин., но ми казаха, че може и от всяко митническо гише да се вземе.

# 356
А колко е прагът на сумата, за да отиде една стока на митница?

# 357
Мисля, че всички пакети минават през митницата.

# 358
А колко е прагът на сумата, за да отиде една стока на митница?
Преди не беше ли левовата равностойност на $30?

# 359
Уж махнаха прага вече с новата европейска система за предварително деклариране при електронната търговия.

Общи условия

Активация на акаунт