?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 465 289
  • 11 425
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Северната страна на Шипка. Републикански е. Южната изглежда по-поддържана, но не ми е ясно дали защото е по-поддържана, или защото вали по-малко сняг от юг. Поддържат се от различни фирми, снегорините обръщат горе на върха.
Шипка е на градицата между две общини и две области!

# 436
  • Пловдив
Конкретно Северната е много зле.
И отделно - кой контролира "без ремаркета и полуремаркета" пак там?

# 437
Звънни според мен на 112, пък те да се оправят по-нататък чий е пътят и кой го чисти.

# 438
  • Пловдив
Звънни според мен на 112, пък те да се оправят по-нататък чий е пътят и кой го чисти.
Това е за спешни ситуации, ами ако някой умира, а аз ги занимавам със зле почистената Шипка?

# 439
  • Другата България
АПИ отговарят за почистването на пътищата.
Републиканските. Към тях се подават сигнали.
Иначе за ремаркетата и полуремаркета - ДАИ.

# 440
Това е за спешни ситуации, ами ако някой умира, а аз ги занимавам със зле почистената Шипка?
Е, тя е централизирана система, никой няма да умира, докато се обаждаш за рисков път, който действително може междувременно да стане причина за тежко ПТП с последици или да останат хора на пътя и да стане спешно.
 Там се записват обажданията, а от АПИ я ти вдигне някой, я не. А и вероятно някой вече се е обадил, докато тук умуваме къде и как.
Това е от закона за националната система за спешни повиквания с единен европейски номер 112:
Чл. 12. (1) Когато от получената информация се установи, че повикването не изисква намеса на службите за спешно реагиране, но е свързано с функциите на местната администрация или на териториалните звена на министерства или на други административни структури, информацията са предава на съответната структура за предприемане на необходимите действия.
(2) Организациите по ал. 1 са длъжни да предоставят на съответния център 112 информация за:
1. местоположението, териториалната си и функционална компетентност;
2. начина за получаване на информацията от център 112."
"

# 441
Мииии не е баш ... По коледния сняг по някои новини коментираха за непочистени улуци не е 112.
Ето подобно от преди години пак за региона...
https://lovechtoday.eu/%D0%B2-%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%87-%D0 … 0%B8%D0%B2%D0%B8/

# 442
АПИ има дежурни телефони във всяка област.

https://www.api.bg/bg/dezhurni-v-stranata-opu

# 443
Сигналът е за АПИ. Може по телефон, може и по имейл или по пощата - https://www.api.bg/bg/predlozheniya-i-signali/predlozheniya-i-signali.html
Мииии не е баш ... По коледния сняг по някои новини коментираха за непочистени улуци не е 112.
Ето подобно от преди години пак за региона...
https://lovechtoday.eu/%D0%B2-%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%87-%D0 … 0%B8%D0%B2%D0%B8/
Е, в случая има голяма разлика между квартална уличка и основен републикански път.
А в статията пише изрично за фалшиви сигнали, по които все пак е извършена проверка.

# 444
Веднъж съм звъняла на дежурния телефон. Никой не ми вдигна. АПИ като цяло не са особено кооперативни.

# 445
Веднъж съм звъняла на дежурния телефон. Никой не ми вдигна. АПИ като цяло не са особено кооперативни.
Именно защото ми се е случвало многократно, предложих друг вариант.

# 446
  • Бургас
С неограничен мобилен интернет съм. Сега получих странно известие с иконка 'триъгълник с удивителна' в полето горе до часовника. Пише:
Предупреждение за данните
Използвани данни: 2,04GB
Предупреждение за данните: 2GB
Остават: 25 дни
И после има списък с кои приложения колко мобилен интернет съм ползвала.
Какво е това и защо, след като съм с неограничен интернет?

# 447
Защото след определено количество изразходени мегабайти, ще ти падне скоростта. Пак ще имаш интернет, но е практически неизползваем, защото е много бавен.

# 448
Това предупреждение идва от телефона, а не от оператора. Стойността от 2 GB за активирането му е зададена по подразбиране и не е обвързана с абонаментния план, но може да се промени ръчно на каквото искаш.

# 449
Това е от тел и на мен ми излиза. Моят интернет също е неограничен и не се забавя скоростта.

Общи условия

Активация на акаунт