?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 465 355
  • 11 425
  •   2
Отговори
# 525
Имам ли право да изискам друг учител да провери контролни работи на дъщеря ми?
Тоест не този,който ги е провел,а негов колега от училището?

# 526
  • София
А sportisimo.bg надежни ли са ? 🙄
Да, надеждни са. Аз съм си поръчвала от сайта и пазарувала от физически магазин.

# 527
  • София
Понеже си смених адредната регистрация от дивана, посредством евротръст, сега през ден ме информира, че децата под 18г. трябва задължително да са с адресната регистрация на единия от родителите и този родител до момента бях аз. Като отида за моята лична карта ще питам по скоро в МВР-то какви са допустимите срокове, за които не подлежим на глоба.
Но се опасявам и лятото ако тръгнем да излизаме от страната да няма проблем.
А ми е досадно всяка година да му сменяме личната карта.

Gorg0nzola, провери дали не можеш да му смениш само настоящата адресна регистрация. Тогава пак ще сте на един адрес без необходимост от смяна на ЛК.

# 528
Кое точно смени..настоящ адрес...или постоянен адрес ?

# 529

Някога, при съмнение за тенденциозна оценка, можеше да се поиска изпит пред комисия. Но това май беше за срочни и годишни оценки. Не знам за някакво контролно дали може. А и струва ли си? Едва ли друг учител ще осъди колегата си, по-вероятно твоето дете ще отнесе негативи в последствие.

# 530
Тета, при нас може, но цената им беше доста по-висока от на другите

ЧС, благодаря... Обадих се и на СВ, действително трябва веднъж в годината да се осигури достъп.

# 531

Някога, при съмнение за тенденциозна оценка, можеше да се поиска изпит пред комисия. Но това май беше за срочни и годишни оценки. Не знам за някакво контролно дали може. А и струва ли си? Едва ли друг учител ще осъди колегата си, по-вероятно твоето дете ще отнесе негативи в последствие.
Цялото й оценяване е тенденциозно,на всички деца пише слаби оценки,а на 3 деца отлични!
И това в профилирана паралелка,по основен предмет!
Детето ми досега беше на първите места,с награди от олимпиади и с похвали,без нито едно отсъствие!
А "тази",не мога да я нарека учител😡,й отне възможността за стипендия за успех и я свали надолу в класацията!Няма да оставя нещата така!Просто не е честно и справедливо 😟
В инспектората ще питам дали може...

# 532
Излезе ми във фб кампания " помогни на бебе Карина" от фондация Павел Андреев. Някой чувал ли е за тях, искам да преведа сума,но с толкова измамници реших първо да попитам тук...

# 533
  • София
Постоянен адрес си смених на себе си. Въртеше ми се, че е задължително в срок от един месец след смяна на постоянния адрес да се смени и лична карта. Ще видя дали на него мога да му сменя само настоящия адрес при тази ситуация.

# 534
Аз декември си смених Лк заради смяна на постоянния адрес, но шофьорската книжка не съм. Имам ли някакъв срок за това? Нямам възможност да го направя сега. А онлайн ми дава някакви бъгове и така и не ми помогнаха като писах имейли и тн.

# 535
  • Буркина Фасо
шофьорската книжка не е личен документ.
тя е документ, удостоверяващ, че собственика ѝ има право да управлява МПС.
в сайта на МВР пише кога се подменя ш.книжка.

# 536
шофьорската книжка не е личен документ
да, общонароден е

това, че няма адрес върху българската шофьорска книжка, може да е единствената причина, за да не сте задължени да я сменяте
има ли всъщност, или няма, не съм сигурна, че моята е много отдавна предадена

# 537
  • Буркина Фасо
шофьорската книжка не е личен документ
да, общонароден е

това, че няма адрес върху българската шофьорска книжка, може да е единствената причина, за да не сте задължени да я сменяте
има ли всъщност, или няма, не съм сигурна, че моята е много отдавна предадена
такава причина не е описана.
има изискване за причини при които се налага подмяна на свидетелството, но не и обратното.

# 538
  • оттам, откъдето започва България
В чл. 151, ал. 9 от ЗДвП се посочва, че: "Подмяна на свидетелство за управление на моторно превозно средство се извършва при изтичане срока на валидност, при подмяна на стар образец с нов и при промяна в данните на водача и при замяна на чуждо свидетелство за управление на моторно превозно средство. Дубликат на свидетелството за управление на моторно превозно средство се издава при повреждане, унищожаване, изгубване или кражба."

Азара, звънни и попитай.

# 539
В чл. 151, ал. 9 от ЗДвП се посочва, че: "Подмяна на свидетелство за управление на моторно превозно средство се извършва при изтичане срока на валидност, при подмяна на стар образец с нов и при промяна в данните на водача и при замяна на чуждо свидетелство за управление на моторно превозно средство. Дубликат на свидетелството за управление на моторно превозно средство се издава при повреждане, унищожаване, изгубване или кражба."
значи си задължен, при промяна н а адрес, макар и да не е изписан върху пластиката

Общи условия

Активация на акаунт