?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 465 342
  • 11 425
  •   1
Отговори
# 540
  • Буркина Фасо
В чл. 151, ал. 9 от ЗДвП се посочва, че: "Подмяна на свидетелство за управление на моторно превозно средство се извършва при изтичане срока на валидност, при подмяна на стар образец с нов и при промяна в данните на водача и при замяна на чуждо свидетелство за управление на моторно превозно средство. Дубликат на свидетелството за управление на моторно превозно средство се издава при повреждане, унищожаване, изгубване или кражба."
значи си задължен, при промяна н а адрес, макар и да не е изписан върху пластиката
правиш свободни съчинения.
пак:  свидетелството показва дали си правоспособен водач .

# 541
Ако се сменя една административна област с друга, тогава трябва да се премести досието на шофьора. Но ако е в рамките на областта, не би трябвало да се прави каквото е да е.

# 542
  • оттам, откъдето започва България
Не знам доколко е актуално:     https://adwokatite.com/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BC%D1 … sp;    

# 543
  • Далечният изток
При промяна на постоянния адрес от друг регион и издадена нова лична карта с него, водачът е длъжен да подаде заявление по постоянен адрес в съответното структурно звено “Пътна полиция” при СДВР или ОДМВР за промяна на местоотчета на водача в 30 дневен срок.

От тук
https://mvr.bg/sdvr/%D0%B4%D0%B5%D0%B9%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D … D0%BC%D0%BF%D1%81

# 544
При промяна на постоянния адрес от друг регион и издадена нова лична карта с него, водачът е длъжен да подаде заявление по постоянен адрес в съответното структурно звено “Пътна полиция” при СДВР или ОДМВР за промяна на местоотчета на водача в 30 дневен срок.

От тук
https://mvr.bg/sdvr/%D0%B4%D0%B5%D0%B9%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D … D0%BC%D0%BF%D1%81
Ми, май съм изпуснала срока, а и скоро няма да мога. Ако системата беше ок да подам поне онлайн, щеше да е супер..

# 545
  • Буркина Фасо
за промяна на постоянен адрес в друг район - има задължение
за подмяна свидетелството за упранление - няма.

Подмяна се извършва при придобиване на нова категория, възстановяване на правоспособност поради отнемане на всички контролни точки,, изтичане на срока на валидност на предходно свидетелство, промяна в данните на водача

https://www.mvr.bg/opp/%D0%B0%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%8 … D0%BC%D0%BF%D1%81

# 546
2023 отпадна вписването на адрес в СУМПС.
Скоро го коментирахме.
Чл.53 ЗБДС.

А отговорът на питането е в чл.9, ал 2 от същия закон - вадиш нова книжка само ако новият ти пост.адрес е в населено място в друга ОБЛАСТ. Simple Smile

# 547
2023 отпадна вписването на адрес в СУМПС.
Скоро го коментирахме.
Чл.53 ЗБДС.

А отговорът на питането е в чл.9, ал 2 от същия закон - вадиш нова книжка само ако новият ти пост.адрес е в населено място в друга ОБЛАСТ. Simple Smile

Да, значи ще се вади нова. Дано не е проблем закъснението.

# 548
В Уайкики може да се върне стока или само да се замени?

# 549
  • Бургас
Към потребителката, която търсеше етажерка, която се лепи: Харесай си етажерка, която има плоски части, които да стават за лепене, примерно пластмасова. И купи двойнозалепваща лента. Аз купих от Практикер, от по-скъпите, които струват по-малко от 20лв. и пише, че издържат до не знам колко килограма. От няколко месеца имаме така залепена етажерка в банята, мия банята поне веднъж седмично като минавам със силна струя на душа през етажерката и не е мръднала.

# 550
Препоръчайте място, от което да купя стабилна етажерка за баня, която се лепи без пробиване? 

Лепи с лепило, или лепи с вакуум? Защото втората е мисия невъзможна.
без значение - стига да е здраво.

Трябва да се гледа на място. Аз имам едно козметично огледало, което се подаваше и с лепило, и с дюбели. Залепих го и вече седма година си седи. Но са рядкост.

# 551
За двора съм купувала друга, но не става и я върнах, сега си търся нова
За двор препоръчвам това. Върши страхотна работа ако се ползва по предназначение

# 552
Търся Пътеводител National Geographic: Париж. Някаква идея къде може да се намери на хартия. В книжарниците и онлайн е не наличен.

# 553
В olx го има
Търся Пътеводител National Geographic: Париж. Някаква идея къде може да се намери на хартия. В книжарниците и онлайн е не наличен.

# 554
В olx го има
Когато гледах имаше един за 75 лв. Не бих го закупила на такива цена. Има и един на Турски език. На мен ми трябва на български. Вие такъв ли намерихте там?

Общи условия

Активация на акаунт