?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 410 135
  • 10 226
  •   4
Отговори
# 4 065
  • София
Нещо ефикасно против плъхове? В градина са, има и домашен любимец.
Домашният любимец куче ли е или котка?

Куче е.

# 4 066
Домашният любимец куче ли е или котка?

Куче е.

И котка да е, не става - плъховете си разнасят болести. Най-добре капани, отрова..

# 4 067
  • София
То и аз се насочих първоначално към отрова, но затова написах, че има домашен любимец в двора, т.е. ако имате опит с отрова, която да не е примамлива за куче, споделете, защото в противен случай това го изключвам.

# 4 068
Аз затова вметнах, че ако е плъх  е много страшно- отровата я заобикалят, много са умни.
Малко по- добре се получава с капани.
Сигурно си знаете, но...изчистете тоя двор, изринете всичко- дори да ви се струва безобидно- изхвърлете. Мишки и плъхове обичат да им мирише на себеподобни.

# 4 069
Консултирайте се в агро аптека каква отрова ще препоръчат. Аз лично съм фен на Сторм Ултра на BASF. Въобще няма да привлекателна за кучето, ако беше котка, имаше малък шанс да хапне мишка, яла отрова.

# 4 070

Баба ми още преди година си беше купила някакво ултразвуково устройство за градината (прилича на соларна лампа) – за гризачи, гадинки и всякакви вредители.
Никога не го спираше. Но аз,разбира се, в една точно определена вечер бях решила,че страшно много ме дразни звука и че е поредната глупост на бабето от Тему.Още на сутринта,след моят тест драйв – поповите прасенца бяха нападнали всички картофи от градината.
 Сега просто се абстрахирам от звука,даже почна да ми харесва.😁 https://mybroshop.com/product/3722/solaren-ured-s-ultrazvuk-prot … mni-grizachi.html - Мисля,че е нещо такова като вид

# 4 071
Здравейте! Има ли как с дистанционното на А1 да се превърта напред/назад с повече от 1 мин.? Бях свикнала с по 5-те минути на Булсатком и сега това ме влудява Disappointed

# 4 072
  • София
при последователни натискания на бутона за превъртане се увеличава и времето - аз до 4 минути съм местила, не знам колко е максимумът.

# 4 073
Дормео не фалираха ли?

# 4 074
  • Буркина Фасо
пише, че са.

# 4 075
Плъхове в градината??

# 4 076
  • София
Здравейте! Има ли как с дистанционното на А1 да се превърта напред/назад с повече от 1 мин.? Бях свикнала с по 5-те минути на Булсатком и сега това ме влудява Disappointed
Може да се превъртат напред/назад цели предавания, с няколкократно натискане на двете стрелки, скоростта на превъртане се увеличава от 2 до 32.

# 4 077
Плъхове в градината??
чатгпт, че ме мързи понеделнишки :

Скрит текст:
В изоставени или занемарени места често има боклук, остатъци от храна или органичен отпадък. Това е идеална хранителна среда за плъховете.
В такива места има висока трева, избуяла растителност, купчини с дърва или строителни отпадъци, където плъховете могат да се скрият от хищници и хора.
Плъховете търсят топли, влажни и защитени места за изграждане на гнезда и за размножаване. Изоставените терени предлагат точно това.
Там, където няма редовно почистване, обработка или човешко движение, плъховете могат спокойно да изградят стабилни колонии.

# 4 078
  • София
Може да се превъртат напред/назад цели предавания, с няколкократно натискане на двете стрелки, скоростта на превъртане се увеличава от 2 до 32.
Това важи за старите приемници / дистанционни, новите показват минути (30 секунди е най-краткият интервал, после минута, две, три и т.н).

Смениха ни ги преди няколко седмици, старите бяха по-удобни определено.

# 4 079
  • София
Това важи за старите приемници / дистанционни, новите показват минути (30 секунди е най-краткият интервал, после минута, две, три и т.н).

Смениха ни ги преди няколко седмици, старите бяха по-удобни определено.
Ааа, да. И на нас ни сложиха такъв в едната стая, скъсах си нервите с тъпото дистанционно и прекъсването на сигнала. Накрая се съгласихме да дупчат и да ни сложат от старите приемници, че не се издържаше.

Общи условия

Активация на акаунт