?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 410 201
  • 10 231
  •   7
Отговори
# 4 095
  • Телиш/Плевен
Ходи ли се на гробището на рождения ден на покойника? Например ваш починал близък е бил роден на 28.04. и на тази дата да посещавате гроба му?

Ходи се по вътрешно усещане. Аз ходя винаги за РД на татко. Heart
И аз. Heart

# 4 096
Аз нямам възможност да ходя точно на рождени дни или конкретни поводи, че повечето ми близки са погребани в друго населено място, но винаги на този ден ги почитам по някакъв начин, а ако съм на място, бих отишла, разбира се. Както каза и ЧС, по всяко време с повод и без повод може да се ходи - въпрос на вътрешно усещане. 

# 4 097
  • София
Ако не ви се ходи на гробищата, можете да си организирате нещо вкъщи между близките. Една торта да хапнете заради него. Да си поговорите, да си разкажете хубави спомени.
Аз не ходя на гробищата, но си спомням за починалите любими хора. Разказвам и на децата ми спомените ми. Това си е моят начин да ги почета и да не бъдат забравени.

# 4 098
  • Варна
Ходи ли се на гробището на рождения ден на покойника? Например ваш починал близък е бил роден на 28.04. и на тази дата да посещавате гроба му?
По принцип, не.
От баба ми знам, че след като човек почине, датите, които се свързват с него приживе не се отбелязват.
Но както са Ви казали, ако имате усещане, че трябва да отбележите този ден, не е забранено.

# 4 099
Аз имам възможност да ида на гробища 2 пъти в годината, но всяка събота паля свещ в памет на починалите ми родители и брат.

# 4 100
По принцип, не.
От баба ми знам, че след като човек почине, датите, които се свързват с него приживе не се отбелязват.
Но както са Ви казали, ако имате усещане, че трябва да отбележите този ден, не е забранено.
И аз мисля така - като подчертаното в поста ви. Обаче бях упрекната защо не съм посетила гроба на баща ми на РД-то му, та се зачудих.

Във фейсбук чета честитки за "небесен рожден ден " на починал родител, близък. Това нова мода ли е? Нещо като "женската енергия"?

# 4 101
На починал се отбелязва датата на смъртта. Нищо не е задължително.
Въпрос на лично усещане.

# 4 102
𝑬𝒍𝒊𝒇𝒇, просто прави това, което ти идва отвътре и не чети и слушай кой какво говори и прави.

# 4 103
За пръв път чувам такова поверие, да не се отбелязва рождението на починали хора. Дори на известни личности се отбелязват рождените дати.
За гробищата не е задължително да се ходи, то и за датата на смъртта не е задължително.

# 4 104
  • Варна
За пръв път чувам такова поверие, да не се отбелязва рождението на починали хора. Дори на известни личности се отбелязват рождените дати.
За гробищата не е задължително да се ходи, то и за датата на смъртта не е задължително.
Ами не мисля, че е точно поверие. Така е според религиозните обичаи.

# 4 105
  • Пловдив
Баща ми го няма 25 години...не съм сигурна дали 15 пъти съм ходила до гробищата  през тези години. На рожденият му ден подавам, някой път като имам чувство, че трябва да подам...изобщо правя нещата така, както ги усещам.
Важно е какво е, докато са живи...след това за живия е мъка.

# 4 106
  • Г. О.
Искам да си подам годишна данъчна декларация по член 50. За миналата година имам трудови правоотношения с двама работодателя и в приложение 1 ми дава автоматично зареден доход от първия работодател на два реда с една и съща стойност. Не разбирам това бъг ли е. Трябва ли да изтрия единия ред или може би да събера двете еднакви суми на един ред? Въобще не разбирам защо ми дава една и съща сума на два реда. За годината от двама работодателя имам доходи по трудови правоотношения, които са на три реда, два от които са еднакви. Не разбирам. Дали някой се е сблъсквал с това?

# 4 107
Искам да си подам годишна данъчна декларация по член 50. За миналата година имам трудови правоотношения с двама работодателя и в приложение 1 ми дава автоматично зареден доход от първия работодател на два реда с една и съща стойност. Не разбирам това бъг ли е. Трябва ли да изтрия единия ред или може би да събера двете еднакви суми на един ред? Въобще не разбирам защо ми дава една и съща сума на два реда. За годината от двама работодателя имам доходи по трудови правоотношения, които са на три реда, два от които са еднакви. Не разбирам. Дали някой се е сблъсквал с това?
Получава се, защото вероятно данните са подадени два пъти. Веднъж при напускането ти, втори път тази година, през февруари.  Няма да те допусне системата да продължиш, ако не изтриеш единия ред. Ако все пак решиш да не триеш, ще ти изведе грешка и няма да можеш да продължиш. Трий смело единия повтарящ се ред.

# 4 108
  • Г. О.
Много благодаря!

# 4 109
Тук питам, че сте активни. От браузъра в фб не ми работят бутони така да се изразя (пример)
-На групи, страници, приятели и подобни не ми се отварят.
Рестартирах тел но не се отварят.
За момента нямам приложение.
Нещо знаете ли?

Общи условия

Активация на акаунт