?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 341 136
  • 8 721
  •   3
Отговори
# 8 670
  • Пловдив
На 15 минути пера парцала на парочистачката, парцала, с който почиствам стъкла и обирам прах.

На 40° няколко пъти не ми се разтваряха като хората капсули и приключих с тях.

# 8 671
Ох, обясних вече защо е 15 минутната.

# 8 672
  • Glasgow
Аз нямам такава програма 🙄🤔това програма изплакване ли е? аз иначе за тези парцали за почистване се чудя на едни мини пералнички, рекламират ги за бельо из райните шейнове и тему-та, че малко боклуци имам, само това ми липсва 😅🙈

# 8 673
  • Буркина Фасо
15мин. ми е за плакнене

# 8 674
15-минутната програма ползвам за нови дрехи преди първо обличане и сезонни след престой в гардероба, макар че са били прибрани изпрани и дори изгладени повечето.

# 8 675
  • Другата България
Защо переш изпрани дрехи?
Признавам си, това за първи път го чувам.
Не вярвам да ги съхраняваш в мръсно и прашно помещение, защо отново?

# 8 676
И аз не знам защо се перат изпрани дрехи, но от колежка съм чувала, че като извади напролет летните дрехи, имат миризма на застояло. Обяснявам си го, че не са били изпрани добре.
Аз никога не съм имала такъв проблем. Миришат ми на чисто и на Семана. Heart

15 минутна програма имам на новата пералня, на старата нямах, но тя живя 20 години, миличката.
Кърпа за прах пера с общото пране. Пода го мия с онези парцали за под, на ленти. Те не се перат в пералня.

# 8 677
Аз също пускам прани дрехи като вадя зимни или летни.
Но не заради миризмата. А за да не ги гладя.
Минавам ги на 15 минутната и на закачалката да съхнат, после със закачалката в гардероба.
Не гладя аз, на 5 години един път да изгладя нещо.

# 8 678
Защо переш изпрани дрехи?
Признавам си, това за първи път го чувам.
Не вярвам да ги съхраняваш в мръсно и прашно помещение, защо отново?
Честно казано, и аз не знам, не са нито прашни, нито с неприятна миризма - съхранявам ги в гардероб на закачалки и в калъфи от нетъкан текстил, останалите в кутии на рафтове пак в гардероб. Неприятна миризма (като на разграждащ се найлон, трудно мога да я обясня) могат да добият дрехи при престой във вакуумирани опаковки и то сякаш не от всички. Не знам от какво зависи, но веднъж ми се случи с едни мои зимни пижами в плик от Лидл, пижамите на ММ в друга марка плик си миришеха на препарат за пране, влага в къщата нямам, за да е от нея, пък и миризмата не беше на застояло. По този повод вече не ползвам такива пликове за дрехи, само за обемни завивки, че и мястото е кът, пусто. И, естествено, всичко е прибрано изпрано, пера на 60 градуса основно, някои материи като вълна и коприна - на съответните програми, няма как да са били недоизпрани.

# 8 679
Моите дрехи ги прибирам изгладени.
Само разменям при смяна на сезоните. Готови ми са за ползване. Вчера свърших тази работа. Че рязко застудя.

# 8 680
  • Другата България
Аз съхранявам по същия начин, и досега друга миризма освен на изпрано или омекотител не съм усещала, затова ми стана любопитно. Освен излишна хамалогия си е и двоен разход на вода, ток, прах и т.н., затова ми стана любопитно, извинявай, че проявих любопитство, но ето че има и други такива случаи.

# 8 681
  • Пловдив
Не ми е за плакнене, а за леко като тежест пране, имам опцията да е 14/30/44 минути програмата.

# 8 682
Работата е там, че и аз прибирам изгладени (без обемните завивки), но ето на, че с пижамите ми имаше проблем. А да ме питате защо пера и гладя пак останалите, надали ще мога да кажа...Simple Smile
Тутакси ме отказахте, че и мен ме домързява.

# 8 683
  • Пловдив
Аз използвам 15 минутната програм за да пера торбите за покупки. Сещате се - сините Икеа торби, онези от Кауфланд, или Билла. С материя на чувал. Пускам ги като се изцапат на 15 минутната програма за да не ги пера на ръка в банята и да се мокря цялата. Да, бих могла да ги изхвърля, но го намирам за неекологично. И ги пера с малко препарат за 15 мин в пералнята.

# 8 684
Чудя се как да премахна лоша миризма от пералнята...

Общи условия

Активация на акаунт