?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 464 624
  • 11 425
  •   1
Отговори
# 11 175
  • Буркина Фасо
Честита Коледа!
Липса на какво бяха черните точици, които виждаш да минават през окото? Знам, че съм го чела, но не помня в коя от темите беше дискутирано.
напиши "черни точици през окото" -  и AI има готов отговор.

# 11 176
Отлепване на стъкловидното тяло.

Честито Рождество!

# 11 177
Ох, бе, Дева! Какво отлепване на стъкловидното тяло!!!? Всеки има плуващи частици белтък, които се отделят нормално във времето и с напредване на възрастта в окото, и като погледне към небето, преминават разни "точки", носейки се насам-натам. Ще изкараш акъла на жената с това отлепване! Това е последното нещо, което би могло да е, появява се внезапно и дай Боже да не пита за такова нещо.
Иначе, честито Рождество Христово и весела Коледа 🎄

# 11 178
  • Буркина Фасо
така го пише AI.

...но могат да бъдат и признак на сериозен проблем като отлепване на ретина...

# 11 179
Може, ама при така зададен въпрос... Айде да не разваляме празниците на хората 😉

# 11 180
Ами точно така е, нали го имам. Какво като са празници, всичко се случва. Не е фатално и не е отлепване на ретината, което е наистина опасно. Но трябва преглед при лекар, да се види обстойно.

# 11 181
Важното е светкавици пред очите да не се виждат, черните точици и паяджинки не са толкова страшни, но все пак е добре следпразнично едно посещение при офталмолог да се направи.

# 11 182
И светкавиците не са толкова опасни, пак са свързани с това отлепване. И светкавици имах, даже още, макар и много слаби, почти година.

# 11 183
До нищо добро няма да доведе чатджипити-то.
След празниците на лекар.
Ако е нещо тревожно свържете се лл или който там го замества. Ако е още по-спешно - бърза помощ.

# 11 184
От дете виждам черни точки с едното си око , когато се загледам за по- дълго в едноцветно поле, стена например .
Преди години след многочасово прекаляване с гледане на филми имах светкавици, гръмотевици, много точки, сълзене и т. н. Правиха ми много прегледи и изследвания, беше преумора и се справих с капки Тобрадекс.
Сега , ако прекаля с взирането в екрани, отново се множат точките и премрежването.
Но преглед не е излишен, ако се появяват за пръв път без основателна причина.

# 11 185
Има и естествения физиологични промени с възрастта, има и недоизследвани вродени такива, които могат да са причината: миелинизирани нервни влакна, торзия (мускулните влакна са „усукани“ )...ако има късогледство + стрес на очите( умора, липса на скорошна проверка за диоптър , примерно), могат да се появят изневиделица точици...
Всичко това е неспешно,  но задължително за проверка и регулиране.

# 11 186
Божеее, жената просто попита "какво беше...", не е казала, че има проблеми със зрението, че получава точки, светкавици... Та лекар, та спешна помощ. 😂 Развеселихте ме, да тича някой до тях да ѝ окаже спешно съдействие. 😜

# 11 187
Честита Коледа на всички!
Мога ли да направя профил за онлайн банкиране на майка ми, като задам моя  телефонен номер, който използвам и за моята сметка? И на двете картите ни са към ДСК, да поясня.
Искам да ѝ спестя объркацията да пазарува кеш , но пък и ми се ще да може да проследява къде какво е плащала.
Аз помня, че плащах нещо на гише, но май си бях изгубила паролата и трябваше да ми издадат нова.
Аз лично ползвам ДСК Директ и ми е много удобно, мисля да пробвам утре да създам нов профил с нейните данни.

# 11 188
  • София
Честита Коледа на всички!
Мога ли да направя профил за онлайн банкиране на майка ми, като задам моя  телефонен номер, който използвам и за моята сметка? И на двете картите ни са към ДСК, да поясня.....

Официално не би трябвало да можеш.
Ако попаднеш на служител да го направи, ще можеш.
Точно в ДСК така направихме на възрастната ми леля, но с телефонния номер на сина ѝ. Но от трети опит с трети служител. Първите казаха, че е недопустимо. То и е логично да е.

# 11 189
  • Буркина Фасо
за тел.номер - можеш.
профила се прави лично или с упълномощено лице.

Общи условия

Активация на акаунт