Да се оплачем... 2025

• 1 825 877
  • 29 466
  •   1
Отговори
# 19 800
А кой и по каква причина го анулира? Утре звъни в ЗК и пусни официална жалба.

Скрит текст:
шофирах, когато ми се обадиха, нои . Заради това, че е 100% с чужда помощ нямам право на такъв болничен, това ми бе обяснено, не съм много в час. Това, което успях да намеря в нета е защото не съм личен асистент, а трябва документ от отделението, че е нужен придружител, който да представя в нои. А не да не съм питала двете секретарки на отделението. Ако някой е запознат може да ми отговори...

# 19 801
Оплаквам се, че форумът много често вместо да е за помощ и подкрепа е за точно обратното - как да те накара да се чувстваш по-зле

# 19 802
  • Варна
Оплаквам се, че форумът много често вместо да е за помощ и подкрепа е за точно обратното - как да те накара да се чувстваш по-зле
Абсолютно си права, но колкото зли, толкова и добри хора има.

# 19 803
  • Бургас
Мохини,тук е както в реала.Всякакви хора има.Поне в тази тема е уютно.

Рамацоти,не съм пуснала палците,но ако мога да помогна с нещо съм насреща!

Ще се оплача от умора.Грях ми на душата,много си обичам децата и ги чакам с нетърпение,но вече се изморявам.
Не съм млада и ми се отразява

# 19 804
  • София
slawena, трябва да подадеш документи, да те впишат като личен асистент. Попитай в болницата, не вярвам да ти издадат документ, че е било необходимо да си там. Тях изобщо не ги вълнува, хвърлят го, усвояват парите от пътеката, пък теб ако те е грижа, стой Cry. НОИ има правно основание да отхвърли изплащане на болничен, затворен порочен кръг. Ужасна здравна система.

# 19 805
Мохини,тук е както в реала.Всякакви хора има.Поне в тази тема е уютно.

Рамацоти,не съм пуснала палците,но ако мога да помогна с нещо съм насреща!

Ще се оплача от умора.Грях ми на душата,много си обичам децата и ги чакам с нетърпение,но вече се изморявам.
Не съм млада и ми се отразява
Славче, в същата ситуация съм. И моите деца са тук; само че аз ходя на работа, след работа ходим някъде, снощи се прибрахме след полунощ. Сутринта пак ставах рано, работа, зъболекар, мийтинг. Преди малко се прибрах… на всичко отгоре снощи отново ме заболя коляното. Ужасна болка, пих лекарства, мазах крак, въртях се в леглото, няма позиция без болка. В един момент помня, че се разплаках в полусън от болка.
Ставам тази сутрин - нищо! Ама абсолютно нищо! И следа няма от болка!
Според физиотерапевта било от търкане на пателата в една костица отстрани. Уж масаж и упражнения помагали. Ами не! Като ме заболи, боли ужасно, но за щастие се случва рядко и минава бързо. Започвам да си мисля да не е лаймска болест. Много рядко може да има такъв симптом като първа проява.

# 19 806
Честит празник на жените носещи най- хубавото име - Мария Heart
Жаки, да е здрава и с много късмет дъщеря ти!
Богородица да носи здраве и спокойствие на всички в темата!

# 19 807
  • някъде другаде
Честит празник на всички празнуващи днес.
Лютиче , стиснати палци и за теб. Дано те наемат на новото място.
Рамацоти , не съм пуснала палците и за теб.

# 19 808
  • Варна
Честит празник на всички именици! Здраве им желая !
Честит празник и на моята Варна,  любов винаги вярна 💙
Не почивам днес, въпреки че във Варна  90 % от предприятия почиват.Под шапката на МОСВ сме, а софиянци не празнуват днес и тъй де...

# 19 809
slawena не успях да прочета изтрития ти пост, но ако болният има ТЕЛК с придружител болничен не ти се полага. Държавата изплаща сумата на придружител. Признавам, незнам каква е. Болничен за гледане на болен се полага на близки от първа линия. Не можеш да вземеш за гледане на свекър/ва да речем, само за майка, баща.  Болничния може да е по-вече от 10 дни, но ще ти изплатят само 10 дни, другите са като оправдание пред работодателя. Много хора вземат болничен от ЛЛ за тях самите. Той може да издаде 14 дни с диагноза напр. ОВИ или хипертония.
Като човек, пишещ доскоро болнични винаги съм обяснявала това на близките. Просто видя ли, че има ТЕЛК решение с придружител ги предупреждавам, че НОИ ще обжали болничния.
Много е трудно за грижите за болните, когато приключи активното им лечение.  Болници обаче за долекуване не се откриват, защото лекарите нямат полза и трябва сериозен ресурс. Друго си е да направиш една коронарография. В отделението, където работих имаше т.нар пътека за долекуване. Оставяхме пациентите по нея поне докато им махнем конците, за да не ги носят близките за превръзки през два дни. Полага им се и антикоагулантна профилактика, лекарствата за която са си сума пари. И пак имаше недоволни.
Честит празник на всички, които празнуват днес и на гр. Варна!

# 19 810
Димис, благодаря. Това е нещо, което не знаех. Но защо тези които пишат болничния не ми казаха,  не да не съм питала. Съжалявам, че не се допитах до Интернет, но тогава бях в такова емоционално и физическо състояние, че не мислех логично, ще ми е за урок.  Проблема е, как ще се оправдаят дните във фирмата, мен това ме притеснява. Не ми е до парите. И така.
Честито на именниците!

# 19 811
София реши, ще в 4:45 е прекрасно време за ставане. В 5:20 благоволи да заспи отново. А аз? Аз си легнах и започнах да се въртя. В 5:30 звънна алармата на ММ. После ставах да си взема одеяло (през деня е 36 градуса, обаче сутрин става голям студ). Задрямала съм и в 6:20 се събудих пак. И после пак в 7:10 и реших, че това ще е.
Днес не знам как ще се живее...

# 19 812
Стискам палци на Рамацоти и на всички, които имат нужда от гуш!
Тривиално се оплаквам от старт на водния режим...снощи се прибрахме, вода йок. Днес би трябвало да има и съм станала в пет часа да чакам, защото мокрите бански тихичко гният в багажа - страх ме е да отворя чантата, защото няма вода да си измия ръцете после. Аман!

# 19 813
София реши, ще в 4:45 е прекрасно време за ставане. В 5:20 благоволи да заспи отново. А аз? Аз си легнах и започнах да се въртя. В 5:30 звънна алармата на ММ. После ставах да си взема одеяло (през деня е 36 градуса, обаче сутрин става голям студ). Задрямала съм и в 6:20 се събудих пак. И после пак в 7:10 и реших, че това ще е.
Днес не знам как ще се живее...
Ех, Лютиче, спала съм около 12 Мин повече от теб. Той си заспа блажено, а аз броих овце безрезултатно.
Честит имен ден на Мими-тата. Да са много здрави!
Палци за всички в нужда!

# 19 814
Честит празник на всички!
Стискам палци за нуждаещите се.

Общи условия

Активация на акаунт