Да се оплачем... 2025

• 1 701 291
  • 27 798
  •   15
Отговори
# 27 315
  • София
Ох, как ми се прияде печена тиква заради вас! И аз съм Душка, а моите не щат да куснат. Ама като я сваря и пасирам и набутам в мъфини или бисквити ядат кат не видяли.
И ние голяма обиколка направихме днес, Етнографския музей (интересно е за деца, после до 2 книжарници да си начешам крастата, и кафе по път пих, щото в Умберто и Ко нямаше места. После при свеки на обяд. Доста е неприятно в София, ситен дъждец, ама леден плюс ветрец, пфуиии...
Сега строявам дечурлига да учат и аз да взема малко да попиша за университета, че само се моткам а то времето си лети....

# 27 316
Правила съм тиквеник по рецепта на д-р Иван Кацаров. Има начин за навиване, така, че орехите да не киснат в тиквата и не стават като варени. Оказа се, че този доктор е психотерапевт и живее е Малта на едно райско място. Има доста видеа, много са полезни.

# 27 317
За тиквеника един хак от моята майка - грис. Обира водата от тиквата и не се разкашква.

ММ и днес е в няква серия. Ще идват от банката на посещение в четвъртък и нашият реши да чисти и подрежда. Разбирайте - избърса вратите и первазите на пода + оряза измръзналите цветя на балкона. Аз днес си върша нормалните неща като прибиране на играчки, пране и т.н.,а той с цялата си наглост ми вика "Ама ти като правиш нещо, прави го поне така, че да изглежда добре за четвъртък" Joy Мда, купчината мръсно пране в банята е изключително привлекателна - и на вид, и на мирис... Ся се чудя дали да се смея или да го ударя с най-големия тиган.

# 27 318
Мдамм, и аз така навивам тиквеника - половината кора е с пълнеж тиква , стафиди и мъничко кафява захар с Канела, другата половина - спечени наситнени орехи. Така при навиване получаваме две врътки с тиква и две с орехи . Уникален тиквеник правя аз, щот ми умря циганката . С малко олио- абсолютно веган .
Значи, вие може да си мислите че знаете всичко за Приятели …. Ама не е така …  сигурно не знаете как се казват родителите на Карън . Или кой бута  количката на Бен на сватбата на Карън и Сюзан. Или какво подарява Моника на Бен когато той се ражда … или , или, … все в този дух . Абе, изложихме се, ама в четвъртък се записахме  за куиз обща култура  . Да видим ..  Simple Smile
Ние мързелуваме днес , след един тур из магазините . Утре още малко . Почти съм готова с продуктите за коледните сладки . Малко за момчетата, малко за душата , а още не съм им взела книги за Коледа .  Оплаквам се, че идея си нямам кои са момичетата Гилмор . Ни Рори, ни майка й знам   . Начи… чувствам се много кофти така.

# 27 319
   G.D., ама и ти... Кажи поне как се казват родителите на Карън и кой вози Бен на сватбата! Аз не знам... Петдесет пъти съм го гледала сериала и още петдесет мога. И е винаги актуален, не като други, на които им минава времето, остаряват и се демодират. Малката ми щерка го гледа с мен и не го намира за старомоден, харесва го. И още нещо за този сериал - установих, че това е моето ниво на английски. То не е особено високо, по принцип, но на "Приятели" всичко им разбирам. От това ниво нагоре, закъсвам вече...

# 27 320
  • София
Актуален, защото за времето си е бил доста напредничав - еднополови бракове, сурогатни майки, самотни майки....
И най-вече е е мега забавен. Обожавам го. Broken Heart

# 27 321
Аз да кажа само, че не е Карън, а Керъл. Вече фейлнахте.
Родителите само не знам как се казват Joy

# 27 322
  • Швейцария
Рамацоти, да бъде Flowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf Clover

# 27 323
Актуален, защото за времето си е бил доста напредничав - еднополови бракове, сурогатни майки, самотни майки....
И най-вече е е мега забавен. Обожавам го. Broken Heart

Актуален е и сега, защото отразяваше живота такъв, какъвто е. Имаше еднополови връзки, самотни майки, сурогатни майки, междурасови връзки. Сниман е между 1994 и 2004 г. Не е особено стар... През 1994 г. съм била на 22 и в приятелската ми среда, в България, ги имаше всичките тези неща. Е, приятелите ми гей почти всички се "избърсаха" от нашата държава, защото не ги гледаха с добро око тук. И още май е така... Не знам, моите гей приятели отдавна ги няма, а аз съм хетеро, не следя постоянно тези настроения. Но, всичко в този сериал е актуално. 30-годишни приятели, които живеят в общи апартаменти под наем, споделят храна, споделят живота си и връзките си, нямат предразсъдъци и просто... са нормални хора и се харесват взаимно такива, каквито са.
   Моята любимка беше Фийби. Никаква прилика нямаме, но тя ми беше най-сладка.
   А и всички си имаха Джоуи. Той им беше спояващия елемент. Помня, как Чандлър и Моника си говореха как искат да имат къща, децата им да бягат наоколо, а Джоуи да живее над гаража.

# 27 324
  • Бургас
Стискам палци за прекрасното дете на Рамацоти!

Оплаквам се,че всички в къщи подсмърчат и не знам как ще се развият нещата!

# 27 325
  • ВАРНА
Забавен факт-единият от близнаците изиграли Бен се занимава с археология и е бил на разкопки в България.Голям фен съм на Приятели и дъщерята прихвана от мен.

# 27 326
  • София
На мен любимец ми е Чандлър, ревах като почина Матю Пери. Sweat А аз малко се оприличавам на Моника, почти същия контрол-фрийк съм. Simple Smile

# 27 327
Обожавам тиква-варена, печена, на тиквеник, на рачел и тиква с прясно мляко и захар, както ми я правеше баба ми. Миналата седмица си купих тиква, сварих я и няколко дни си имах закуска за работа- тиква с малко мед и орехи...вкуснотия! Като я сварих, дъщерята опита с мед и орехи и не я дояде.
И ние днес два тура по магазините и онлайн поръчки и заплатата ми е наполовина.

# 27 328
  • София
Ха ха, моят мъж ми вика Моника, защото имам една стая, в кояко крия всичко, дето не съм успяла да организирам 🤣.  Monica's closet.
Тиква и аз обичам, но както ние я харесвамемкато сладък десерт, така чужденците някак не го разбират 🤣

# 27 329
  • Варна
Стискам палци на дъщерята на Рамацоти!
Тиква обичам само варена. Правя тиквеник и ям, но не ми е любимо нещо. Правя го два пъти. На Коледа и още веднъж.
Не съм фен на Приятели. Едно време го гледах, но не можах чак толкова да го харесам.
Много благодаря за стиснатите палци. Резултатите са добри.

Общи условия

Активация на акаунт