Да се оплачем... 2025

• 1 721 199
  • 28 099
  •   9
Отговори
# 27 885
Рамацоти, много се радвам за теб!

Оплаквам се, че при дъщеря ми се развали пералнята и са счупили неволно монитора, на който работят от вкъщи. Май ще си получат коледните "подаръци" в хартиен вид по-рано. Нещо на цялата фамилия ноември и декември ни се отвориха харчове яко. Кредитната карта съм я преполовила и няма изглед скоро да я погася изцяло. Мрън.

# 27 886
Тъкмо влизах да видя какво е станало, а Рамацоти е писала. Много се радвам Heart

# 27 887
  • София
Браво, Рамацоти!
Честит рожден ден на Джени и майката на Миленака!
Тези инстант пот ми се струват много сложни за разгадаване, аз си имам фрайер и мултикукър и съм доволна. Децата често боравят с фраера след училище - запичат си сандвичи, правят си от замразените хапки и тн. Ако е за по-голямо количество - на два пъти или фурната. Поне всичко става бързо.
Оплаквам се, че уж бях взела всичко за Коледа, а изникват някакви неща и най-лошото е, че май ще се наложи да ходя до мол. Всячески го избягва, но първо - в куриерите е някакъв ад под небето, зверски опашки, второ - вече стана късно за някои поръчки. И тази седмица ми се очертава много натоварена с един куп срещи и дребни (и не толкова дребни) ангажименти. Ще видя как ще сколасам. Че и родителска среща имам в сряда....
Това да са ми оплакванията, само да сме здрави.

# 27 888
Рамацоти радвам се за теб!
Лютиче аз вс щипки си купувам. Слабост са ми. Избирам ги по форма. Прането защипвам с щипки по цветове и така. Абе, луда работа!

Синът ми сподели, че на приятеля му изследванията не са добре. В Турция се лекува от онова лошо трибуквено нещо. От лекар онколог знаех, че ще се върне, защото е млад, но не очаквах, че ще е толкова скоро. Сега е кандидатствал за експериментал но лечение в Италия, но дали ще го одобрят и най-вече дали ще има успех.  Сега приятелите организират благотворителен базар. Книги и сувенири ще продават. Тук, в нашия град преди време имаше голям успех. Дано се случат нещата!
Това заболяване обърка живота на това момче. Приет беше да учи стоматология в Румъния и се отказа да може да се лекува. Мислеше, че ще е за година, а то какво стана. Какво е животът понякога?!

# 27 889
  • Бургас
Дими, дано се пребори момчето! Да успее с лечението!

# 27 890
Много се разстройвам от такива новини, особено когато се отнасят за млади хора. Гледам моите деца-имат хобита, учат и се забавляват. Това на болните деца им е отнето. Като малка си мислех, че всички хора порастват, имат деца, после остаряват, стават баби и дядовци, имат внуци......За съжаление не винаги става така....

# 27 891
Стискам силно палци за младия човек.  Що за свят е това - младите хора да боледуват с тежки диагнози.
Не е честно.
Джени, жива и здрава бъди, кръвно да не те застига никога.
Аз имам така наречената дъчовен - чугунена емайлирана тенджера. Уникално готви - всичко в нея става без забележка. Слагаш съставките, буташ във фурната, и след час два имаш мозък манджа. А какъв хляб пече, какъв гулаш, какъв боб плакия - уникални.  Аз и в миялна я пускам, и на котлон съм я слагала за да запечатам месо преди да го мушна във фурната. 
Рамацоти, радвам се за добрия завършек на твоята ситуация.
Задрасках този ден, остават още 4. Оммммм.

# 27 892
  • София
Димис, стискам палци да се пребори момчето! Hug

# 27 893
Радвам се Рамацоти…
Вярно е, че сме сила тук, защото и Киви се подобрява. Не се е наложила операция, а само с две локални процедури са успяли да затворят дупката в колабиралия бял дроб.

Бабри, купи си тогава Le Creuset или от другата марка. По Коледа пускат и в костко.
 Аз съм купувала онлайн Le Creuset. Избираш си големина и цвят и той пристига директно у вас!

# 27 894
  • София
И аз искам да си взема чугунен тиган. Четох че тези с тефлоново покритие и въобще незалепващо са много вредни....То кое не е, ама. Искам да пробвам. МИенето не ми проблем, ММ ще мие. Simple Smile

# 27 895
Джени, честит юбилей! Да си здрава, млада, спокойна и щастлива!

Тези дни мисля да се престраша да пробвам новия кукър. Може би през уикенда. Инстант пот с неоткачащия се капак е, да ме пита човек защо го взех такъв, много сложен и страшен ми се вижда. Гледам го като теле и не мога да схвана как да го ползвам. Гледах разни клипчета, още ще трябва да погледам. На стария Филипс му остана само една работеща програма, изчезнаха една по една. В крайна сметка, никой не ме задължава да ползвам функцията под налягане.

# 27 896
Мен ме е страх от тенджерите под налягане и си мисля, че и от инстант пот-а ще е така, затова засега не съм купила, въпреки че би ми вършил страхотна работа. Вкъщи каката много обича крем супи и правя често, пък с този уред съвсем ще стават за минути.

# 27 897
  • Варна
Честит празник, Джени ! Здрава бъди, хармония и положителни емоции ти желая ! Heart
Чугунени съдове нямам, вдигала съм - не благодаря ! Готвя на индукционен котлон, чугуна е за газ мисля поне е препоръчително.Нито пък ще се захвана да мия такива 10 кила съдове..Аз харесвам тефал Ingenio  , имам два тигана със сваляща се една държка - 3 части е  комплекта и ги спуквам от ползване / задушавам, пържа, запичам, запечатвам/ , даже са за смяна , но са 5-6 годишни и не са някакви много скъпи . Сина ми ежедневно яде омлети , сам си прави вече даже и са в употреба нон стоп. Стават и за тиган и за тавичка и за каквото се сети човек. Имам и уок и за палачинки и някакви касеролки, но тия двата с подвижната дръжка са ми топ.
Оплаквам се от гадно време, днес за първи път си е истински студено във Варна и има хора с шапки . Пак че до сега устискахме Simple Smile , дават го затопляне след 3 дни, надявам се това да е края на зимата Grinning Grinning Grinning

Последна редакция: пн, 08 дек 2025, 15:22 от Vessi_to

# 27 898
Имам същия страх като Рамона и доста години прекрасната ми нова качествена тенджера под налягане стоя в кашона. Продадох си я точно такава нова и неразопакована, когато се сдобих с инстантпот про крисп. Готвенето с него е песен, а по-големият литраж е идеален за големи семейства. Много горещо го препоръчвам, добре ми служи.

# 27 899
Инстант пот не може да се сравни с тенджера под налягане.
Има много защити и е доста по-лесен за употреба от тенджера под налягане. Например няма да вдигне налягане ако по дъното на тенджерата има и съвсем леко залепнали частици. Ако си сотирал месото например преди това. Също не можеш да отвориш капака преди да е изпуснато налягането. Освен това има таймер и няма как да го забравиш на котлона. Понеже ми се е случвало да загаря (почти нямаше течност), при едно ризото, веднага се изключва и започва да сигнализира.

Последна редакция: пн, 08 дек 2025, 15:32 от Tina*

Общи условия

Активация на акаунт