Да се оплачем... 2025

• 1 825 566
  • 29 466
  •   1
Отговори
# 19 905
Димис и Джолева, са много компетентни и дават страхотни съвети!❤️

# 19 906
Благодаря!
Много неща научих като пациент, който не казва, че е медицински работник. Слушам между редовете, лекарите коментират, а аз попивам информация дори да не е за мен.

ЯМР се прави поне 14 дни след травма на коляното, когато вече оттока озвучава. Има ли оток,  образът не е ясен , защото в зрителното поле плуват остатъци от епителни клетки,  съсиреци, мастни топчета. Знам,  че времето е ценно, но не настоявайте веднага за направление за ЯМР. За съжаление нямам пряко наблюдение за артроскопията, защото не съм работила в такова отделение.
Тук е минуса на здравната система и за нас, работещите. Дори като спешен случай да дойде такъв пациент и доктора да го насочи към ЯМР или артроскопия, след това този пациент отива в кабинета му, не се връща в отделението и аз го губя като проблем и разрешение му.
За раздвижване на коляното - сяда се на ръба на легло или стол/достатъчно висок за да има ъгл от 90 гр в коляното.  Слага се тежест на ходилото и се започва свиване в коляното бавно и постепенно. Тежестта помага коляното да се свие. Тежестта може и да е пакет сол. Незнам дали обясних разбираемо.
Друг вариант е басейна или морето . Водата олекотява и спомага флексия/свиването/ на мускулите и ставите. В случая водната физиотерапия е много важна.
Стискам палци за всички в нужда    за бързо възстановяване! Ако с нещо мога да помогна и да дам съвет насреща съм!
Аз помня вашата подкрепа за операция ми!
vira благодаря!
Бърди липсва ми адреналина в болницата.  Началникът ми знае колко компромиса правех в годините, но не и директора на болницата.  Мисля,  че ако се върна там ще е в същото отделение.  Времето ще покаже.

Последна редакция: сб, 16 авг 2025, 22:02 от Димис

# 19 907
Оплаквам се, че ме сърбят пръстите да насоля една персона в друга тема.
Аман от двойни стандарти и вирнати носове
А, оплаквам се също, че не стигнах до плажа. То ще свърши лятото докато се наканя и после пак ще съжалявам, че не съм лежала до морето

# 19 908
Ако котаракът ни е изял стършел, може ли да му стане нещо? Гоних един стършел преди малко, котакът се метна да го лови и не разбрах дали го изяде.

# 19 909
Рамацоти, морето ти е по-важно. Другото са несъществени подробности, по мое мнение, за които не си струва да се ядосваш Heart

# 19 910
Рамацоти за утре имам предложение за море и съм в чуденка. Все чета за бурно море, не че много плувам де. По-скоро ми се ходи на разходка някъде. Ама то, от тук всичко е надалече. Ако си остана в нас знам,  че ще ме е яд.
Днес много се изморих на село  - и готвих и сладко от смокини правих и в градината се рових. Утре ще лежа и въпроса е дали на дивана или на пясъка.

# 19 911
Рамацоти за утре имам предложение за море и съм в чуденка. Все чета за бурно море, не че много плувам де. По-скоро ми се ходи на разходка някъде. Ама то, от тук всичко е надалече. Ако си остана в нас знам,  че ще ме е яд.
Днес много се изморих на село  - и готвих и сладко от смокини правих и в градината се рових. Утре ще лежа и въпроса е дали на дивана или на пясъка.
Димис на моренце защо не.
Хем ще си починеш малко и ще си изкарате супер.

# 19 912
  • Deutschland/HE

Отивай да видиш морето, да намокриш краката до коленете, да пиеш едно кафе/коктейл и да слушаш вълните.

При нас утре е последен ден от отпуска/ваканция. От понеделник ние на работа, децата на училище и до средата на октомври не се очаква друго.

# 19 913
Аз не обичам нито да се къпя в морето, нито да се печа на слънце... Самото гледане на морето много ме успокоява, някак ми се подреждат мислите в главата...с часове мога да го гледам и ми действа терапевтично...

# 19 914
Димис, от дивана спомени няма Wink

Изтощена съм. От рано сутринта паралелно се занимавах със старците-разбойници и с внуците, та чак до преди малко. Още не съм вечеряла. Утре ме чака сериозно чистене и готвене. Иска ми се да изскубем с ММ на някъде поне за час, ама няма как да стане. Уф.

Последна редакция: нд, 17 авг 2025, 00:47 от tetka_the_best

# 19 915
  • София
Аз не обичам нито да се къпя в морето, нито да се печа на слънце... Самото гледане на морето много ме успокоява, някак ми се подреждат мислите в главата...с часове мога да го гледам и ми действа терапевтично...
Мой човек си😂 за десет дни я си потопя краката до коленете веднъж, я не. Обаче, го гледам и слушам по цял ден. Още седмица ми остана, нямам търпение.

# 19 916
  • Бургас
Децата легнаха,че утре рано ще летят.
Рамацоти,мачкай ги по темите!
Трудно се разделих със сина и снахата.Много ме трогна нейното изказване,че се чувства тук ,като в къщи и няма свекърва,а още една майка,превеждам от английски.
Вчера ми беше като дежа ву от миналата година.Понеже синът ми не иска жена му да е изолирана и всички говорим на английски.Немски аз и дъщеря ми не знаем.По някое време излязла снахата от стаята и ние петимата като идиоти продължаваме да си говорим на английски помежду си.
Утре ще се оплаквам,като чистя празната стая!

# 19 917
Оплаквам се, че детето пак се събуди по никое време. Пипнах я, тя пари... Оф!

# 19 918
Станах аз рано, рано и облякох банския. И аз не обичам да се къпя в морето, но обичамдс съм там. Успокояващо ми действат язовири, реки, водопади.  Н това не говорило добре за емоционалното ми състояние. Ама тук наоколо сме ги обиколили. 
Лютиче бързо да се оправя детето!

# 19 919
Славче, много е мила снахата! С кеф да и готвиш и чистиш. Не тъгувай! Съвсем скоро ще се видите пак!

Събудих се в 5.30ч. В неделя....Стори ми се, че има някой в коридора и се сепнах. Повече не заспах.
Отивайте на плаж. Няма да плувате, че е много бурно и опасно, но само да си наредите чакрите гледайки морето, пак е релакс и голям заряд

Общи условия

Активация на акаунт