Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 86 (м. януари)

• 35 402
  • 1 589
  •   1
Отговори
# 1 365
По-бързо става за това.Днес бях на някаква вълна да готвя, да чистя,да перя,абе фурия Grinning на края нямаше какво да правя и си взех преждата Grinning явно нещо ми влияе това нареждане на планетите...ако не задрема може и някое упражнение да направя и съм топ днес Grinning
С Кефира ще се пробвам по-натам,затваряла съм краставици...много ми вървят с пържолите,сега и кисело мляко направих,уж е домашно.Ама май ще си затворя и някакви туршии като им дойде сезона...хич не знам кога са,ама ще се разбере като заговорят бабите,че затварят и аз покрай тях съм същата Grinning хобитата са ми много мудни...и бабински Grinning моя мъж се е хванал за главата с мен Grinning

# 1 366
Туршиите са пробиотик само ако са сурови, предполагам че го знаеш това. Ако стерилизираш буркани или ги консервираш с нещо, вече нямат точно тези ползи. Поне аз това си представям като пише че ще "затваряш" в буркани. Ако не искаш да са ти сезонни, просто си залагаш често по малко количество, там примерно 1-2 буркана с каквото е в сезон в момента, те почти всички зеленчуци стават.

# 1 367
  • на острова на мечтите
Отдавна се каня да ви попитам за резултатите от моите анализи. Доктора веднага рече, холестерола 😱 Нищо за гличемията обаче и за феритина. Тоз последния е малко над норма, но чета, че не бива да е. Уф, нищо не разбирам. Ще отида тази седмица лично до личния лекар. И ще видя какво ще ми каже.
Според вас да се притесняваме ли?

# 1 368
Те винаги за пустия холестерол се хващат. Всичко друго може да е отлично, но като видят леко завишен холестерол и изпадат в амок.
Писала съм и друг път, ако лекар види моя, ще получи инфаркт на място в кабинета. Sweat Smile и изобщо няма да отбележи нивата на КЗ и инсулин, нито ще вземе предвид общото ми здравословно състояние и положителните промени, които се случиха докато холестеролът ми се катереше през годините.

# 1 369
  • на острова на мечтите
Never, и ти какво правиш? Мен лекичко ме е страх. Напоследък нещо сърцето ми прихлопва, но в норма. Не съм съм сеикнала . Досега сериозни здравословни проблеми не съм имала и съответно нулеви познания и опит, какво да правя.
Днес готвя агнешка главичка с лук. А вашето неделно меню?

# 1 370
Нищо не правя. Само го следя веднъж годишно и толкова. Доста четох по въпроса. Холестеролната теория се отхвърля много активно. Даже има асоциации на нисък холестерол и висока смъртност от общ характер както и връзка нисък холестерол и деменции.

Холестеролът ми е висок, но триглицеридите ниски. Нямам нито високо кръвно, нито някакви сърдечни симптоми. Не се чувствам по-различно от когато ми беше нормален, всъщност чувствам се много по-добре, но надали е заради нивата на холестерол директно.
Смятах си риска по едни калкулатори в нета, и степента ми е нула цяло и нещо % риск въпреки високия LDL имам и висок HDL

Днес съм на печена сьомга и яйца аз.

# 1 371
Never, и ти какво правиш? Мен лекичко ме е страх. Напоследък нещо сърцето ми прихлопва, но в норма. Не съм съм сеикнала . Досега сериозни здравословни проблеми не съм имала и съответно нулеви познания и опит, какво да правя.
Днес готвя агнешка главичка с лук. А вашето неделно меню?
Магнезий вземаше ли ти, че не помня вече кой какво писа? Аз и не съм съвсем сигурна какво имаш предвид под това че прихлопва де, дали повишен пулс като цяло или неравномерен или друго?

Моето до тук е варени яйца и туршия за гарнитура, още не съм ги изяла тях де ама това ще е за обяд.
За вечеря имам една свинска мръвка и едни гъби печурки, предстои да измисля как точно да подходя с тях. Ще ми се да експериментирам него в инстант пота, ама не мога много да си го представя... най-много да ги метна просто нарязани как да е и там с малко подправки, да им ударя капака и каквото - такова Grinning

# 1 372
Пак ви изпуснах много. 😬😂 Наваксах де, с кафето, на креслото. 🫡😂

Мисля какво да готвя за няколко дни напред.

Аз съм с ИП с двата капака. Не ползвам тая кошница за запичащия капак. Това покритие ме дразни нейното. Ползвам си само неръждаемата тенджера. И да ми загаря, не ми пречи, мия си го и това е. (По принцип не ми се случва).

Ще ходя до Била по-късно, че ми е най-близък този магазин и съм хвърлила око на тия Mauviel 1830 тигани и посуди. Може да взема някой. 😂

# 1 373
В някаква група във ФБ гледах че и други се оплакват от тая му кошница за еърфрай, била залепвала. За чий е това покритие тогава, не ми става много ясно... народът си купува стоманена кошница вместо това, ама тя така цената му хептен красива става на тоя пот, че те аксесоари имат, но не са баш за дребни суми. Аман. То става здрав пръст да си вържеш. Аз съм хвърлила око на подобна стоманена за варене на пара, но от китайците и съответно за няколко пъти по-ниска цена Grinning Ама не ми е зор и кой знае кога ще я поръчам, та отзив няма да обещавам. Не варя чак толкова неща на пара че да оправдая още едно нещо да ми се подмята из къщи, много ми е малко мястото и гледам да си опростявам живота Grinning Цвекло май варя по-често, но пък то още малко и няма да има вече свястно и от него. Тиква чат-пат също, но там същата работа, а пък и за сам човек дори и най-малките пак ги влача с дни че не ям по много. Но иначе си харесвам играчки и аз де... просто като са само за гарнитурата, не са ми толкова съществени - ако беше нещо за мръвките да ми е от помощ, нямаше да се чудя толкова Grinning

# 1 374
  • на острова на мечтите
Натка, пия магнезиев бисглицинат. То май само ти помниш кой какво🤩🤗 Всеки път се чудя, каква памет имаш. Завижд!
Относно сърцето, Ами усещам го как се забързва/ бие учестено 😟Според Гугъл е нормално. 75 пулса в минута показва моят уред. И кръвното ми е бетон: 120 на 70. Започвам да се вкарвам в разни филми. А може всичките тия признаци да са  последствия от грипа? А и като чета разни книги и теми за болестни състояния и признаци, започвам да се само диагностицирам 😂.
Извинявам се за спама. Приятна неделя 🤗❤️

# 1 375
Втори ден се препитавам само на кефир. Купил съм една плешка и мислех да я правя с пушено сирене и гъби в плик, но май ще забавя. Вчера с над 39 градуса ми се наложи да чистя шаран и да го пържа. Дъщеря ми без никой да пита, купила 2 кила риба с люспите и червата, щото бил много евтин. Е, направих и показно като урок в живота. Премерих пред нея фирата и я накарах да изчисли новата цена. От 2 кг. -  1050 гр. отпадък. Две мои шепи черва + глава! В кухнята и днес намираме тук-там люспи по 50 ст.

# 1 376
Дани, ако съвсем скоро си боледувала, може и тия отклонения от това да са ти Grinning Но и 75 удара въобще не е висок пулс... Понякога се усеща сякаш имаш сърцебиене, а пък ако си засечеш пулса не е така. Но не знам какво се прави в такъв случай. Освен електролити да пробваш да си добавиш, това поне е лесно и бързо ще разбереш как ти действа или не ти действа.

Гущер, теб обаче не те оставят да се отпускаш хич Grinning Дано по-бързо да ти минава каквото си завъдил.
Като чета тоя ти разказ и направо се радвам че не ям такива животни. Я виж какви и колко неща си спестявам Grinning

# 1 377
Успокояване на тревожност по метода на дишането...
Повемаш дълбоко въздух на две порции, една бърза кратка, задържаш за кратко и допоемаш дълбоко. Задържаш секунда две и издишаш продължително. После пак, двойно вдишване с едно прекъсване, задържаш и издишаш нормално и продължително.
Така от 30 секунди до минута и всичко се успокоява...
При мен работи, стига стреса да не те тормози с някой проблем, от който не можеш да откъснеш мисълта...

# 1 378
Нави, подобни дишащи неща правя и като ми се пуши Grinning
Често помага, но понякога е много силно чудовището.
Скрит текст:
Чумата да го тръшне

# 1 379
Относно сърцето, Ами усещам го как се забързва/ бие учестено 😟Според Гугъл е нормално. 75 пулса в минута показва моят уред. И кръвното ми е бетон: 120 на 70. Започвам да се вкарвам в разни филми.
Може да получаваш сърцебиене, ако не са ти наред електролитите. Не е само магнезия, ами калий и натрий. Пробвай да ядеш повече сол. Масово се подценява този аспект и препоръчаните количества за сол са силно занижени, особено за хора хранещи се с малко въглехидрати.

Общи условия

Активация на акаунт