Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 86 (м. януари)

• 35 410
  • 1 589
  •   1
Отговори
# 1 380
  • Sofia
Пия магнезий след посещението в спешното, а утре съм при лл. Обаче ми е ясно, че пак холестерола ще обвинят.
Моят пулс скача на 120 като гледам напрегнат филм , а в специални моменти е 150 Joy Техниката със задържане на дишането помага, каза ми я кардиолог някога.

# 1 381
Аз обикновено вдишвам дълбоко, задържам 5-6 секунди и издишам.
Понякога през устата, понякога през носа.
Ако е чист въздуха навън го правя и  като ходя на работа.

# 1 382
Гледах веднъж обяснения за тая техника с дишането. Номерът бил че вдишването притиска сърцето по начин дето го кара да ускори, а издишвънето пък намалява натиска върху него, най-просто казано, което пък забавя пулса. Т.е. ако искаш да свалиш пулса, издишването е продължително и даже може да позадържиш там, а вдишването е кратко и бързо. И обратното, ако по някаква причина искаш да вдигнеш пулса - продължително вдишване, може и да позадържиш даже, а издишването по-набързо.
Но това е за моментни неща, разбира се, то не става по цял ден да пуфти и пръхти човек така Grinning
Ако е постоянно висок пулсът, бих пробвала калия да увелича, обикновено ако той е нисък, пулсът е висок. Говоря за по принцип а не при стрес или активно движение. Ако предобри човек пък с калий, пулсът може да падне и повечко от нужното.

# 1 383
  • София
Ама, Гущер, как така ще хвърляш главата? Без глава хубана рибена чорба не става. Аз винаги предпочитам бульон вместо чай, когато съм болна. Топъл с лют червен пипер или черен пипер. Можело е да си свариш един силен бульон, добре щеше да ти повлияе.

# 1 384
  • на острова на мечтите
Havy, вярно така беше! Язък, че три години редовно на йога ходих и се учех на тази техника. Вдишваш дълбоко и броиш до 4, задържаш въздуха, броиш до 8, издишваш, броиш до 4 и задържаш въздуха, т.е. апнея, броиш до 8. Голяма бяла птица съм!
Благодаря на всички за добрите съвети! Ще соля и ще вдишвам.
Гущер,освен че си болен, си чистил риба и си бил възпитател 💪👏Три в едно 😂 Опа, май и готвач си бил!
Натка, не ми е постоянно висок пулса, но вероятно дишам неправилно и сърцето недоволства. ❤️🤗

# 1 385
  • В центъра на моретата
Гущер, не хвърляй главата. Слагай я да се вари на рибена чорба.
Туй с дишането и аз го правя, и на дъщеря ми съм ѝ го обяснила, че се притеснява при изпити.
Иначе за ИП и аз не ползвам тази кошница вече, понякога залепва, понякога - не.  Хартия слагах и накрая се отказах. Нещо, дето ще му слугувам, вместо то да ми облекчава ежедневието - не е за мен. Бутнах я в шкафа, колкото да заема място. Купих си други аксесоари за вътре, които са по-удачни. Ама, всеки си знае какво му е удобно и какво, не. Иначе, другата приставка си става за варене на пара, и за печене.

За холестерола, не знам. Майка ми е с висок холестерол, с лекарства за сърце и кръвно. Откриха ѝ тромб в някои от съдовете на шията, като я гледаха с доплер. Скоро изкара и лек инсулт. Слабичка е, а храненето ѝ е по-скоро постно и от време на време месо и риба.

# 1 386
Болните да оздравяват!
И аз за дишането да се изкажа.😃 Аз правя така: вдишвам бавно през носа, задържам, издишвам по-бавно и през устата. Издишването трябва да е за по-дълго време от вдишването. Такова дишане било добре за вагус нерва, а и доктор Екберг също казваше в някое видео, че е ок за нервната система (ако не се лъжа; естествено, по-сложните обяснения съм ги забравила).

# 1 387
С една глава колко чорба да стане? За четирима човека. То и това оставаше, с температура и супа да варя.
Не помня от къде тръгна това за дихателните упражнения, но гледах веднъж по телевизията за стрелци и биатлонисти, че за нула време успявали да си свалят пулса на 15-20. Чак не го вярвам за биатлонистите - да тичаш като гламав километри и с няколко вдишвания и издишвания така да си свалиш пулса.

# 1 388
Не ми се вярва с пулс 15-20 някой изобщо да съществува нормално. Да не е печатна грешка, Гущер?🤔

# 1 389
  • В центъра на моретата
Тренирала съм стрелба. Стреля се без въздух. Пулсът се сваля, като това се тренира ежедневно.  Ама до 15-20 не сме стигали Simple Smile. Бягали сме по около 5-7 км преди самата стрелба, независимо дали на тренировка или състезание,  след това лесно се сваля пулса при трениран организъм чрез дишане, а при самата стрелба се стреля след като се издиша и се задържи така (без въздух), докато се произведе изстрела. Има голяма полза от техниките за дишане, стига да се знаят и практикуват правилно.

# 1 390
Да не би да са имали предвид че с 15-20 надолу го свалят набързо?  За чий му е на някого да иска пулсът му да е 20 удара в минута? Grinning
Иначе да, трениран човек поначало не качва пулса в небето от това което практикува редовно, то няма нищо общо с това примерно аз да хукна с километри (което не съм убедена и че съм способна ама това е друга тема, не съм бягала съществено разстояние от много години).

# 1 391
Тренирал съм няколко месеца стрелба с лък.
Има дихателни упражнения, но нямам спомен за чак такива подробности и сваляния на пулс, а и при нас стрелбата трябваше да се осъществи буквално 2-3 секунди след прицелване... все пак 50-60 либри не се удържат толкова лесно Simple Smile
Това за дишането го знам от някое клипче, но не си спомням на кой доктор беше...
Един дори има редовни медитации всяка събота сутрин, обаче не съм присъствал на нито една до сега... само мейловете получавам Simple Smile

Всички те са ми малко демонстративно крайни, но си е борба за влияние и популярност, няма как, трябва да печелят нещо. И да продадат друго... хе хе... обаче предпочитам така и аз да си преценявам какво и как.
Доволен съм, да, може да се каже, че съм "жертва" на такъв маркетинг, по-скъпи са му нещата, но определено си заслужават... пия електролитни прахчета и магнезиев глицинат.
На щерка ми, изписан магнезий с определена цел, точно определен артикул и още на 3-я ден тя с болки, разтройство...
Откакто пие моите прахчета и е много по-добре. А и пробиотик взе да си похапва вече...
Кефира го направих с козе, много по-различен, много по-хубав, явно това ще бъде моята напитка Simple Smile Е, докато не я сменя...
Пробиотика взех, та го направих този път с биволско - мазно, гъсто, лепкаво, чак страшно! хе хе хе, така ми харесва...

Сложих телешки шол /знам, че е за яхния и е жилав, но такова улучих при размразяването, но не ми се яде по друг начин/ и го измъчих малко с "есктри" под-налягане в кукъра за 15 минути... после режа на стекове и на тиган в масло... пак е жилаво, ама меко жилаво, малко като дъвка, но пък вкусно Simple Smile

# 1 392
Моята "манджичка" днес е кайма в масло с малко броколи, едно яйце и една люта червена чушка:

Последна редакция: нд, 26 яну 2025, 20:16 от dolce miele

# 1 393
При мен днес скука. Пилешка супа с праз, пилешки горни бутчета с гъби, сварени и запечени после.

Гущерчо, как си?
Дани, ❤️
Дарче, как е положението? Поне някакъв напредък при теб.
Като ви чета, и започвам да си меря пулса и кръвното 🤣.
Днес си взех една глупост от щанда за диабетици, две блокчета са вътре, отгоре нещо като шоколад, вътре някаква смеска като пълнеж от ядки. Не съм чела състава още. Опрасках едното блокче. На първи час кз 5,6, на втори- 5, 8. Очаквах бум. Обаче още ми горчи в устата от подсладителя 😭
Хем знам, че тези са по- гадни, хем дяволчето чегърташе да ме вкара в белята.

# 1 394
Гадни са наистина, поне на мен са ми отвратителни тия подсладители. То дето е супер сладко, ами и тоя вкус няма махане после сума време. Ям, пуша, пия черно кафе - в устата ми все шербет, аман Grinning

Общи условия

Активация на акаунт