Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 86 (м. януари)

• 35 382
  • 1 589
  •   1
Отговори
# 1 425
И Кефира ще го уморя Grinning така ще ферментира,че ще завъди съвсем нови щамове.
Ще ми е интересно и на мен да споделите,ако някой знае какви щамове има в тоя кефир,че не съм срещала такава информация.
Хоопонопону не съм го чувала,обаче ме сеща за една картинка с човек дето се мъчи да заспи и в главата му кънти арам зам зам...и много съм се чудела от къде е това,че не го бях чувала и като родих ...хем разбрах от къде,хем преживях тая мъка да си легнеш изморен и да не можеш да заспиш,че си пееш арам знам знам...

# 1 426
Кисели краставички в буркани са със сол, ябълков оцет, копър,някое зърно бахар. Сварени за 7мин. Как да ги запазя по друг начин, за да имам през зимата?
Купешки не вземам през зимата.
Зелето го правя по този начин в не голям буркан.
https://nadiapetrova.bg/2014/08/wild-fermentation-in-a-jar/

# 1 427
  • В центъра на моретата
Краставичките ги правя,  както правя киселото зеле. Туршия с моркови, карфиол, люти чушки, камби - по същия начин. Зеленчук, сол, вода. Не слагам нито захар, нито аспирин, нищо освен вода и сол. Солта ми е консервант. Ако имам синап и се сетя - слагам малко. По принцип почти винаги имам, защото правя горчица, но рядко се сещам да сложа.

# 1 428
Всички около мен болни.. Ще купя днес джинджифил и черен пипер, ще правя едни шотове довечера, да ги мятаме с мъжа ми.
Снощи готвих до посред нощите, да имам за цялата седмица храна. 😂 Правих и кекс, за пръв път. Не съм по десертите, ама и не мога и да ги правя де.

Скрит текст:
Спаначен киш

Кюфтенца с таханов сос

Мусака с тиквички

Един “дресинг” за салата - печени гъби, чесън, зехтин, две сушени доматчета

И кекса , ама нямам хубава форма за кекс (тоест нямам никаква даже 😂) и го опекох в една стъклена за хляб.

И още - телешки кюфтета и суджук смес, ама не ги снимах. 😂

# 1 429
Я, това за тахановия сос прозвуча интересно. не бих отказала подробности.

# 1 430
  • на острова на мечтите
https://bg-mam.ma/t/495609
Дано съм копирала правилно, че Елора ще ме коригира веднага. Старичка е темата за хоопонопоно, но не намерих по-нова.
Аз знам как се правят кисели краставички, но тук не съществуват корнишони. Има обаче много други интересни сортове краставици. Сезонни местни сортове.

# 1 431
Да, тази е темата.
Макар че аз техниката не я знам оттук, а от дриймленд.

# 1 432
О, не... давате ми нови извори на знания и неща, в които рискувам да се зачета и хлътна... не трябваше... това любопитство да видя какво е това дриймленд... то цял форум има там и едни усукани философски теми... е сега няма да мога да заспя!

# 1 433
# 1 434
Благодаря за рецептата, сигурно ще я пробвам някй път че много вкусно звучи.
О, не... давате ми нови извори на знания и неща, в които рискувам да се зачета и хлътна... не трябваше... това любопитство да видя какво е това дриймленд... то цял форум има там и едни усукани философски теми... е сега няма да мога да заспя!
Това са рисковете на висенето при нас Grinning Все нещо ще ти вкараме в главата преди да си се справил с предишното Grinning

За културите в кефира така и не можах да си намеря файла къде съм го забутала, трябва да подреждам явно...
Ей това може да е информативно, макар че все пак си е "дива" ферментация по-скоро, няма как да е всеки път еднакво нито пък в еднакви съотношения.
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC4626640/
Хубаво е че има много и различни, защото разнообразието също е важен елемент на флората - от там идват и препоръките по възможност да се яде по-разнообразна храна, защото иначе си храним преимуществено определени бактерии за сметка на други.

# 1 435
  • на острова на мечтите
Дриймленд е форум на моя близка приятелка, но не знам дали все още е активен!? Отдавна не съм влизала.  И Земя назаем беше хубав форум.
Е, ами Havy, ти зариби всички с тия пробиотици, щамове неизвестни, на ти сега материал за четене.😜

# 1 436
С пробиотиците не мисля че имахте шанс да ви се размине, то виж че се оказахме и други по същото време с такива идеи Grinning
Аз си го мисля от няколко месеца, ами не бях убедена че исках да си купя точно и такава джаджа, то само това ме забави. И като се видях с някакви ваучери в ръцете дето нямах какво да ги правя... много бързо се промени това, щом видях че в Емаг имат на прилична цена Grinning

# 1 437
Аз ще чета утре хумунукунукуапоа Grinning че така на бързо като го прегледах усещам,че ще ме вкара в много тежки житейски размисли и гадни моменти ,и наистина няма да заспя ...
Реших днес да се правя красива и ми се искаше да си направя плитки с прежда...на 10тата ме разцепи главата и се сетих защо до сега не съм имала много плитки...аналгин пих и не помогна ...гадна работа.
В Лидл имаше някакви много добре изглеждащи ребърца и си взехме,моя ги хареса,аз не особено...биеха ми на някакви изсушени треволяци.И торта не можах да ям,че ми я изядоха,добре че вчера я опитах.На мен ми обясняват,че ми била много измислена диетата,ама все ми грабят от чинията Grinning малкия стана много зле с яденето,само спагети,пица и сладки неща,та успях да му набутам от на шарпи баницата и я одобри и вчера ме накара по никое време да му правя,ама тя поне бързо става.Поне нещо читаво да има в менюто и той.Моя ми обясняваше,че с толко много месо ще вдигна холестерола,ама той ми е най-малкия проблем,та ми дреме на шапката и сега като ми видя желязото ме посъветва да ям повече месо ...оксиморон...викам,че то на къде повече Grinning

# 1 438
Оф, това най-много го мразя, баща ми е такъв когато готвя при тях. Той това не обичал и онова не обичал и да не си и помислям да сложа щото нямало да ги яде... Имай предвид че с пълна уста ми ги говори тия неща. След което си сипва допълнително Grinning
Жив и здрав е още, ей така както щял да се тръшне ако сложа подправки. Спрях да го отразявам и го изгонвам от кухнята като готвя аз Grinning А като съм там, готвя аз точно защото майка ми му се връзва и съответно нейното готвено е блудкаво. А той после има наглостта да каже че ето, не можела тя да го направи като моето...  Като децата са и мъжете, до този извод стигам. Направо ми липсва бившият ми в такива ситуации. Каквото и да му сервирам, се благодареше с усмивка, изяждаше се, пак благодари и ми казва че той ще измие съдовете. Толкоз. Ама ха.
Ама поне не се е случвало да сготвя нещо защото съм казала че искам това да ям, а да го изядат и да не ми оставят. Зла съм и не смеят, а не че аз ще остана гладна заради това Grinning

# 1 439
https://bg-mam.ma/t/495609
Дано съм копирала правилно, че Елора ще ме коригира веднага. Старичка е темата за хоопонопоно, но не намерих по-нова.
Аз знам как се правят кисели краставички, но тук не съществуват корнишони. Има обаче много други интересни сортове краставици. Сезонни местни сортове.

До сега четох за... това... хопопотамото... Head Band
Изчетох цялата тема. Имам усещането, че или съм в някаква паралелна вселена, или всички пишещи са се наговорили да пушат едно и също Scream

Едно обяснително резюме:
"Въпреки че тези съвпадения могат да изглеждат много впечатляващи, научната перспектива би ги обяснила като когнитивен феномен, известен като "апофения" — тенденцията на човешкия ум да вижда модели или значение в случайни събития. Също така, психологическият ефект от практиките за прошка и самоосъзнаване може да доведе до подобрения в настроението, поведението и взаимоотношенията, които се възприемат като позитивни резултати от практиката."

Трябва да създам ситуация, която опраделено да дистанцира случайностите от целенасоченото действие, но все още за моето мислене от позицията на реално земен мъж, който вярва в силата на психиката и ментално здраве и тренировки като влияние върху физическото, пряко и индиректно... това с хипопотамото все още ми е мнооого далечно и като разбиране, и като логика, и като логично обяснение Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт