Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 86 (м. януари)

• 35 385
  • 1 589
  •   1
Отговори
# 1 440
  • София
О, не... давате ми нови извори на знания и неща, в които рискувам да се зачета и хлътна... не трябваше... това любопитство да видя какво е това дриймленд... то цял форум има там и едни усукани философски теми... е сега няма да мога да заспя!
Това са рисковете на висенето при нас Grinning Все нещо ще ти вкараме в главата преди да си се справил с предишното Grinning
Ето затова обичам темата и риска да я чета Simple Smile

# 1 441
Обичам медитациите, пръв приятел са ми за натоварената с мисли глава Simple Smile Особено вечер, когато от преумора не мога да заспя, лягам си спокойно в леглото, пускам водена медитация и почти винаги заспивам преди да свърши. Естествено се започва с дихателна практика, която отпуска много добре. Харесвам я с тайминг, при който се брои и не можеш да мислиш за друго. На третото издишване гърбът и рамената са отпуснати, а това ми е проблем от дългото седене на стол в една поза. Та който иска да пробва с водена медитация ще му е по-лесно в началото. Иначе не знам как ще си изключи бръмбарите в главата, аз поне не успявам, когато съм претоварена.

# 1 442
navy 🤣🤣🤣
Направо ми взе думите от устата
Медитация  това не е за мен.  И четивото и прилагането са ми направо затормозяващи😃
Нямам нерви за тях.
В онази тема са направо от друго измерение или са пили нещо 😃
Дани
Един порастнал бебок😃 взе все повече да прилича на баща си . Как пък нищо не взе от мен.  Добре че момчетата са се метнали на мама😃

Последна редакция: вт, 28 яну 2025, 23:06 от Dara20

# 1 443
  • на острова на мечтите
Дараааааа, прекрасна е! Красавица! Пу пу както казват старите хора, да не й е уроки!
Сега, аз не можах да се науча да медитирам. Веднага се разсейвам. На йога дори задрямвах, ама да спра хаосът в главата си, не успявам. С хоопонопоно, не е трудно да се изпише правилно😜, в главата ми настава покой. Не знам защо и как се случва. Може и заради прошката да е, или заради усилието, да повтарям едно и също. Затварям портата на всички други мисли, които шетат в главата ми.
Новото подквасено мляко стана добре, но не е съвсем както на мен ми харесва. Ще се подобри предполагам.

# 1 444
Дара, доста сте пораснали наистина, супер е момата Simple Smile А ти как си?

Navy каза че сигурно няма да спи с тия нови теми дето му подадохте и като гледам кога е писал, май баш така е станало Grinning Съвсем ме отказва да надникна даже в туй Хопнезнамсикакво, аз и без това нямам заспиване... мне, не ща че съвсем ще спра да спя сигурно Joy
И това Ройтери, хората се оплакват че като го изядат и искат да полегнат, независимо по кое време е, та заради това го ядат точно преди лягане. Прежалих се и аз така да правя, макар че ви е ясно колко ме радва да подхапвам отделно нещо, че и късно вече като ще си лягам ама да видя какво ще стане. Ама аз що пък и за това да съм с хората?? Grinning Ококорена съм си като стой та гледай, ама пък като заспя какви шантави неща сънувам... добре че не ги помня за дълго после че чак аз се изумявам на себе си. Други забележими ефекти до тук май нямам. Леко ми е на коремчето, като че ли наистина малко повече от обичайното, но аз и поначало не съм имала някакви драми там. Нито тежест, киселини, подувания, запек или някакви съществени газове - нормално съм едно добро прасе, което като се нахрани прилично, след малко забравя че е яло и си припка насам-натам. От това пробиотичното първите дни усещах газове след изяждане ама и това утихва вече, а пък няма и 10 дена до тук. Та такива ми ти работи, ще има да чааакат моите да стана и по-търпелива и добричка ама не се знае в кой живот Joy
Пък вие за медитации ми приказвате... аз като съм умряла за сън не мирясвам и да легна като нормален човек да спя, камо ли когато не ми е време да спя да се просна и да блея само без да правя нищо и без да мисля много-много. Да си нахлузя слушалките и да си потръскам главата някое време ми я проветрява идеално вместо това.

# 1 445
Дара, много ти е хубава момата. Да е жива, здрава, щастлива, успешна и много да те радва и да те слуша.

# 1 446
  • Sofia
Бебката е много сладка! Heart Eyes
Не вярвам аз във вселенски енергии , астрологии, таро, прераждане и прочие езотерични щуротии, а в науката.
Преди време дружка ми обясняваше как от душевни блокажи съм качвала и с позитивни мисли вселената щяла да ми намести чакрите. Joy Е, оказа се прозаично ИР и с режим се оправям, не с молитва.

# 1 447
Абе ти им подложи на тия чакри по 1-2 кюфтета, подпри ги да се донаместят, ей така за всеки случай Grinning Пък молитва - няма лошо, за който го влече. Това са си позитивни неща ако ти идват отвътре, но не са за всеки.

# 1 448
5.1 кз на гладно сутрин много ли е? Май да ..
От 2м се опитвам да съм на режим (почти на 100% ми се получава)... Имам някакви драми, кото мисля, че имат общо с инсулина, защото не е неврологично, нито кардиологично, всички изследвания са уж ок, а на моменти потъвам, направо ми е припадащо 🙄
Та чета и следвам хранене по темата. За ГП кз е в норма и всичко е ок, но май не е баш...
Трябва ли непременно обременяване с глюкоза? Ако си взема домашни тест ленти, ще мога ли да следя ефективно?

# 1 449
Не е задължително да се прави ОГТТ, обаче в някои случаи без него и само по стойността на гладно не може да се "хване" ИР. 5,1 е нормална КЗ, по-важното е какъв е инсулинът. Да, глюкомерът е добър начин да се проследява КЗ ориентировъчно вкъщи, но да не се забравя, че все пак може да има разлики между венозна кръв и капилярна. Не е зле да видим и изследвания, не всичко "в норма" е оптимално като стойност.🙂

# 1 450
Не е толкова много 5,1 сутрин. А инсулина поне на гладно изследвала ли си? Гликиран хемоглобин?
Ако искаш сподели и въпросните драми какви са ти и защо смяташ че са от това, евентуално и кое ти е трудно на такъв режим на хранене че да помагаме и там с идеи ако трябва.
Обременяване ако ще правиш, трябва да се върнеш към що-годе нормално хранене за известно време преди това, не става директно от НВ храненето. Те ще ти вземат парите и ще те набодат, разбира се, но не е много достоверно така. А и ако видиш още на гладно висок инсулин ти става ясно че си баш за тук... виж ако е нормален на гладно не е гаранция после какво става.

# 1 451
Амиии аз поисках инсулин да ми пуснат, само кз има в изследванията (глюкоза, серум). Какво трябва да кажа? Пак ще се ходи явно ..
Режимът не ми е труден.
Значи гликиран хемоглобин и инсулин само ще кажа? Явно тия ПККта и ДККта ги объркват и карат стандарт.

# 1 452
Ами ако лекар те е пратил, те рядко назначават и инсулин. Той не се покрива от здравната каса ако ще и ендокринолог да ти го назначи, ще трябва ти да си го искаш и платиш. ПКК няма много общо, макар че щом ще изследваш и гликиран хемоглобин е хубаво да си си видяла и колко ти е хемоглобинът по принцип че ако там има отклонения, гликираният също различен излиза.
Виж си за дефицити на витамин Д и Б12 ако не си. Магнезия не го гледай ами направо го почвай някакъв ако не си, едно че за ИР се съмняваш, друго че и в темата за пременото май те засичах, трябва си. Ти и не можеш разбра нищо за него от изследване де, вземай там да има.

# 1 453
Еми магнезий като минимум 300-400 на ден си е нормална доза за добрата работа на Д3, както и за много други неща...
Аз приемам глицинат формата, защото се усвоява до 80%
Магнезиевия оксид е най-голямата прекарвация според мен, с тези 4% усвояемост... не 40, а 4 Simple Smile

До сега четох за шипката... цяла вселена е Simple Smile Не знаех... първо, то нормално, разбира се, че всяко растение си има своите видове, но за шипката те са и различни като съдържание и действие върху организма, като цяло и като приготвяне също Simple Smile
Повечето се ползва така наречената кучешка шипка, докато майската шипка е рекордьор по витамин С и полезност... ама аз какво си мисля, отивам на полето, гледам шипков храст, бера, варя и си мисля, че ставам безсмъртен Simple Smile Simple Smile Simple Smile
А то... кога трябва да се бере, как да се суши, а не да се замразява, как да се запарва, как да се пазиш от власинките, които са опасни, а аз преди години ги дъвках плодовете като се разхождахме из поляни и горички, умник съм бил уникатен....
Сега гледам, че съм купил сушени шипки, ама кучешки, но то други няма, а онея да не са луди да берат от високото, те хората нормални като нас отде да разбират какво да му гледат на плода... че после варят, пият на корем и си натрисат сериозни проблеми... с жлъчка, тромбози и какво ли не...
Дефакто шипката се води като лекарство, не знам дали документално, но като силно и опасно действие, така се причислява и трябва да се внимава с приема...

Измих 1-2 супени лъжици сушена шипка, сварих 750 мл вода, да кипне, оставих да падне на 65+, сложих митите цели шипки в един стъклен буркан, затоплен за да не се спука, залях с горещата вода почти до ръба, за да няма много кислород, затворих херметично и сложих в затоплена хладилна чанта до утре, по някое време... 8-12 часа са достатъчни.

Не се пие много, по 1/2 чаша преди ядене. 2-3 пъти на ден и толкуз! без  да се прекалява...
Това е достатъчната норма не само за витамин С, но и за много други неща, които съдържа плода, както и за имунна стабилност в това грипно време!

Факти, които знаете, но сигурно не всички...
Аскорбиновата киселина НЕ е витамин С, а една от 6-те съставки в истинският витамин С Simple Smile

Този витамин, особено зимата, а и като цяло си е водоразтворим и не се акумулира, ако ще и шепа хапове да глътнеш, най-много да си навредиш, а излишъка да го изпикаеш и утре да си пак в дефицит...

П.П.
Чета се и умирам да се смея... какво съм написал... да сваря 750 мл вода... какво да и варя на водата, кокалите ли хе хе хе... ама то ясно какво съм искал да кажа, няма да редактирам Simple Smile
Та шипката я споменавам като важно допълнение тези дни, във Варна нещо грипна ваканция се чуваше, не съм следил новините, но превантивните мерки не са излишни, а когато са във вид на напитка за удоволствие и огромна противовирусна и укрепваща имунитета функция си е жив ЖакПот Simple Smile

Последна редакция: ср, 29 яну 2025, 02:10 от Navy

# 1 454

Този витамин, особено зимата, а и като цяло си е водоразтворим и не се акумулира, ако ще и шепа хапове да глътнеш, най-много да си навредиш, а излишъка да го изпикаеш и утре да си пак в дефицит...

Това не е точно така.
Да, водоразтворим е и не се акумулира, но за да се изхвърли се прреобразува в оксалова киселина и минава през бъбреците и повишава рискът от образуване на оксилатни камъни.
Дефицит на витамин Ц се нарича скорбут. Ако нямаш скорбут, нямаш дефицит.

Общи условия

Активация на акаунт