Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 86 (м. януари)

• 35 402
  • 1 589
  •   1
Отговори
# 1 455
Според мен само тежките нива на дефицит на витамин С водят до скорбут... иначе всеки втори любител на алкохола и цигарите щеше да е в болница Simple Smile
Недостига на витамин С може да се нарече донякъде и дефицит, ако е хроничен или постоянен. Това се свързва с умората, проблем с кожата, с имунитета, и т.н. както всеки друг важен витам, рабира се..

Не исках да прозвучи като крайност, не е бинарно състояние 0 или 1, т.е. има нюанси и различни последствия от това. Зимата все по малко хранителни источници на витамин С имаме, с изключение на киселото зеле хе хе, на което не всеки е любител... та с тази цел споделих и за чая с шипки. По половин чаша сутрин и вечер и можеш да си осигуриш цялата необходима доза на витамин С, а и още други полезни неща с него... Само като идея и правилният начин да се направи. Доколкото успях да го разуча от много паралелни източници...
Опасявам се, че по-голяма част от информацията в интернет за употребата на шипки е грешна и подвеждаща, както и може да нарани нашето здраве.

П.П.
А за да се натоварят бъбреците не трябва ли дневният прием на витамин С да е много голям?
Нещо, което не знам как при нормално хранене и прием на добавки може да стане...
Все си мисля, че човек като цяло приема по-малко витамин С от колко му е нужно на ден по време на нормалния си живот в градска среда и всички токсини и стрес около него. А зимата е в много по-голям недостиг, нека да не го наричаме дефицит, прави сте Simple Smile

Последна редакция: ср, 29 яну 2025, 09:40 от Navy

# 1 456
Добро утро.
Малко съм разочарована, че ме пратиха на изследвания и са изпуснали гликирания хемоглобин. Пуснали са глюкоза вместо него. Не ми е спешен, защото си следя кръвната захар в къщи, но ми беше любопитно. В края на месеца съм на гастроентеролог и ще я помоля да го пусне.

# 1 457
Да, недостиг и дефицит не са едно и също.

Иначе на кой колко вит.Ц му трябва е индивидуално, но и не трябва да се пренебрегва рискът който съществува от взимането на добавки от по 1000мг примерно каквито са доста често продаваните.
От чай надли ще се получи предозиране, но ако някой има проблем с бъбреците и с формирането на камъни, е добре да е информиран, че не се просто изхвърля без евентуални последствия, за това се включих.

# 1 458
Нави,
И аз си ги ядях шипките цели. Какво става от власинките?
Styper,
Пробвай да звъннеш в лабораторията и да питаш може ли да доплатиш за гликиран. Ако кръвта е там и е в правилната епруветка, може и да стане.

# 1 459
В почти всички рецепти, където шипките се смилат или нарязват силно препоръчват прецеждане не през нормална цедка, а през 2-3 слоя марля или тензух. Всичко е заради власинките, които са неразградими.
От ЧатГПТ:
Скрит текст:
Какво се случва при поглъщане?
Дразнене на устната кухина и гърлото
Власинките са остри и твърди и могат да предизвикат леко боцкане, сърбеж или раздразнение в гърлото.
При по-чувствителни хора може да предизвикат кашлица или усещане за „гъделичкане“ в гърлото.
Стомашно-чревен дискомфорт
Власинките не се разграждат лесно и могат да раздразнят стомашната лигавица.
Възможни ефекти: лек стомашен дискомфорт, подуване или диария, особено ако се погълнат големи количества.
При хора с чувствителни черва (напр. синдром на раздразненото черво – IBS) може да предизвикат по-силно дразнене.
Рискове за червата
В големи количества власинките могат да действат като механичен дразнител в червата.
При бавно храносмилане могат да причинят леки възпаления или усещане за дискомфорт.

# 1 460
Нави, аз пък имам шипка на прах на Драгон.
Ще взема да почна да го ползвам вече.

# 1 461
Е, малко параноично изглеждам с тези моите "избухвания", но гледам да разчопля ситуацията до корен и да ми стане ясна... а навремето бях голям любител на чая, от магазин Дрога редовно си вземах екзотики...

Относно "параноята" си взех този измервателен уред, с който измервам нивата на електромагнитното излъчване у дома, край работното ми място, където спя и т.н.
Сега, нивата като цяло са ниски и безопасни, но дори някои ниски нива не са препоръчителни, ако ще стоиш и почиваш дълго време, или ще спиш там. Много хора споделят за нормален сън след пренареждане на електроника, рутери и подобни излъчватели... други им пречат близки подстанции, гсм клетки и т.н.
Лично жена ми ме накара у дома да изключа 5G бенда на рутера, защото я боли глава... и да, доказано е това, не само у дома но и в приятели, ако рутера е много близо, а нашия е на шкафа над главите ни до бюрото, където работим. Нивата намаляват квадратично разстоянието и ако си на 2-3+ метра е абсолютно безопасно, дори 5G, но аз го спрях заради нейното душевно спокойствие Wink
И да допълня, не сме от плоскоземнците, дето изпадат в паника от кемтрейлс и 5Г, но все пак разбирам от електроника и физика и вземам нужните минимални мерки...

А, да покажа това, за което запретнах ръкави да пиша в тоя пост, по-важното Wink
Гледайте как става Л.Ройтери с биволско мляко... лъжичката стои забодена на своя връх!
А на вкус е не по-зле от булгарикус-а Wink но е различно, факт. Нашето булгарикус нищо не може да го бие, щото сме му свикнали и си е наше Wink

# 1 462
Харесала съм една торта аз, чийзкейк е то. 😂 Довечера, ако не ми мине котка път ще я направя.

https://nosugar.bg/chijzkejk-bez-pechene/#wprm-recipe-container-950

# 1 463
Их, не се отваря.
Временно недостъпна е рецептата.

# 1 464
Нави,
Да, наистина е много важно да има разстояние между нас и рутера.
Иначе навремето вкъщи идва един сграден биолог и ни мери куп неща. Например радиация -гама радиация, електромагнитно излъчване, мръсно електричество. Оказа се, че имаме радиоактивно камъче в една от стените.  Буквално го засече с гайгероброяч. Дошло е със строителните материали при  строежа. Малко е, но вдига нивото на радиация в близкия един метър. Сложихме гардероб там.
Гама радиацията вкъщи винаги била по-висока отколкото навън, заради прахта. Трябва да се прави течение от две срещуположни страни, за да се издухва прахта, която е много фина. В големите градове обикновено е повече гама радиацията (заради праха), на село по-малко, но пак зависело.
И имаме мръсно електричество по електрическата  мрежа, това още не сме го оправили...

Последна редакция: ср, 29 яну 2025, 12:22 от steli4ka s

# 1 465
Их, не се отваря.
Заповядай, при мен се отваря

# 1 466
# 1 467
Какво точно означава "мръсно електричество" и с какво е различно от "чистото"?

# 1 468
Мога и аз да го обясня, но ШатДжипититу ме улеснява в общи линии Simple Smile

Мръсно електричество (или електромагнитно замърсяване) е термин, който описва нежелани високочестотни електромагнитни смущения (ЕМС) в електропреносната мрежа. Тези смущения възникват от устройства, които преобразуват или модулират електрическия ток, като:

🔹 Светодиодни (LED) и флуоресцентни лампи
🔹 Импулсни захранвания (зарядни устройства, адаптери)
🔹 Слънчеви инвертори и енергоспестяващи технологии
🔹 Бездротови рутери и електронни уреди

Как влияе мръсното електричество?

📉 Върху електрическата система:
✔ Може да причини нестабилност в мрежата
✔ Води до прегряване на трансформатори и проводници
✔ Скъсява живота на електроуредите

⚠ Възможни ефекти върху здравето (според някои изследвания):
✔ Главоболие, безсъние, хронична умора
✔ Повишена нервност и проблеми с концентрацията
✔ Нарушен сърдечен ритъм

Как да намалим мръсното електричество?

🔹 Използване на филтри за мръсно електричество (например Stetzerizer, Greenwave)
🔹 Избягване на евтини импулсни захранвания
🔹 Ползване на екранирани кабели и контакти
🔹 Мониторинг с осцилоскоп или измервателен уред за ЕМС

Ако имаш конкретен въпрос за измерване или редуциране на мръсното електричество, мога да ти дам допълнителни насоки. 🚀

# 1 469
Их, не се отваря.
Е как ето я

Общи условия

Активация на акаунт