Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 86 (м. януари)

• 35 378
  • 1 589
  •   1
Отговори
# 1 470
Опасни сте значи... Един ден не ви погледнах и пак тортите размятали нашите Joy
Мисля да направя една супа топчета, за възстановяване на баланса Joy
Според един приятел не бива да се нарича супа това моето, като видя колко са топчетата и колко застройка слагам, но той не разбира - много си е добре даже Grinning

# 1 471
Ами ако лекар те е пратил, те рядко назначават и инсулин. Той не се покрива от здравната каса ако ще и ендокринолог да ти го назначи, ще трябва ти да си го искаш и платиш. ПКК няма много общо, макар че щом ще изследваш и гликиран хемоглобин е хубаво да си си видяла и колко ти е хемоглобинът по принцип че ако там има отклонения, гликираният също различен излиза.
Виж си за дефицити на витамин Д и Б12 ако не си. Магнезия не го гледай ами направо го почвай някакъв ако не си, едно че за ИР се съмняваш, друго че и в темата за пременото май те засичах, трябва си. Ти и не можеш разбра нищо за него от изследване де, вземай там да има.
Нямам проблем да си платя изследванията, ще пусна инсулин и гликиран хемоглобин.
Сега обикновеният хемоглобин ми е 119. Винаги ми е бил около 120.
Б12 ми е 545 (145-569)
Д е 25 (30-100)
Магнезий съм пила, разхлопва ми сърцето, няколко вида съм пробвала, трудно се решавам пак, че не е приятно като го пия ..

# 1 472
Ох, няколко дена не бях влизала и немога да ви изчета.... много работа имах тия дни и немога да стигна до вас.
Аз да ви се похваля минус 1.5кг последните 2 седмици най-много да не съм се теглила. Даже 10 дена някъде. Светлина в тунела..🤣
Хапвам повече салати аз тия дни, нямах време го мисля, пък и какъвто съм фен на месото. Та съм на пилешки пържоли и салати от сутринта. Ама пък добре ми действат.
На тренировките съм редовно, не съм пропускала.

# 1 473
В нас значи има мръсно електричество.Ще потърся тия филтри какви са,че аз спя с разклонител до главата Grinning бях гледала на 1 клип как измерват вълните колко кабели,контакти и такива,на метър от тях има облъчване...
Намерих кисело зеле най-после и сега ще го готвя със свинско,ще кажа после как е станало.
Майка ми пак е яхнала вълната,че тя знае най-добре диетата каква е,консултира се по телефона с разни хора,намерила била сега пък някакъв консултант по ендокринология или нещо такова,ама предполагам,че пак ѝ набутват"магически хапчета" които "лекуват" диабет.Този ѝ бил казал,че 1 година щом не ѝ повлиял диапрела трябва да го смени,може би е вече за инсулин...как го прецени това нещо не знам,като тя почти не го пие тоя диапрел,освен когато вдигне захарта,което е когато яде неща,които не трябва...правя ѝ режимни неща заместител на друго,повечето са сладки,което ме дърпа и мен на долу...вдигнала съм ръце вече с тая жена и се предавам,да прави каквото иска,като знае най-добре да се оправя и да не обвинява,че аз съм виновна после за тия последствия дето сама си ги навлича ...
П.п. я кажете пак какво желязо да си взема,че почти допих най-после ферокота

# 1 474
  • В центъра на моретата
duhi_puhi, магнезият може и да се маже. Т.е. има го и под формата на гел. Бех чела преди време, че се усвоявал по-добре от този, който е на таблетки.

# 1 475
За да намаля броя на добавките съм пробвала да се мажа с магнезиев гел или магнезиево олио. Не усетих особен ефект. Но, ако няма друг вариант може да се пробва. Бях купувала от Ремедиум магнезий, който се маже на ходилата. Чакаш да попие максимално.

# 1 476
Тоя за мазане не става за нищо,бях си взела като бях бременна и единствено магнезиев диаспорал ми помогна тогава,обаче излизаше скъпо.Даже на скоро гледах в аптеката някакъв друг пак за мазане и питах аптекаря дали е хубав или е като този другия дето ползвах и ми каза "и от двата нищо не става"...та явно просто не вършат много работа.

# 1 477
Имаш предвид Магнезий диаспорал 250/300/400, който е цитрат ли?
Това е първия магнезий, който са ми предписвали лекари. Много го харесват и препоръчват.

# 1 478
  • В центъра на моретата
Аз магнезиево олио съм ползвала и е действало, но за мускулни проблеми. Щипе, ама се издържа.

# 1 479
Борислава,
Железен бисглицинат е най-добрата форма на желязо. Поръчвам го от Iherb на Thorne.
Duhi_puhi
И глюкоза пусни с инсулина и гликирания. Така и сама можеш да сметнеш homa индекс

# 1 480
Дирони, след като си купих на суонсън ензимите с волска жлъчка и се случи нещо интересно.
Езика много ми се изчисти.
Ама много.
За пръв път пия такова нещо. Даже ме беше страх.
Явно ми трябва.

# 1 481
Днес голям разговор проведох. Ще имаме профилактични прегледи от компанията, в която работя. Звъня на организаторката и я питам въпроси. Понеже писали: “химичен скрининг за диабет”. 😂 Викам си да питам аз какво е. Звъня, КЗ изследвали, питам за ГХ - нямало го, ще си го платя, инсулина и той. Та, какъв скриниг… може и жената да не знае, де.

Аз съм нещо много натоварена на работа, пък и семейни проблеми имам някакви (не лични, ама все пак ми повлиява).

За майките и вдигането на ръце - при мен е така с баба ми. Все нещо ѝ боцка на гърлото, все алергии си намира. Направо ми е писнало. Купих ѝ масло от черен кимион - имала алергия, магнезий имала алергия. Въобще от всяко нещо - алергия. 😂 Има по принцип към аналгин и явно е наплашена ли не знам. 😂 Дядо ми, иначе е войник. Каквото му дадеш, чете първо на таблета (Ох, като го пиша и се смея) и после го зачва. 😂 Да са ми живи и здрави, де, ама са пълна противоположност. На дядото му се живее, ама му се живее много, чак му се младее. Пък баба, сякаш е по-страхлива ли и аз не знам. 😂

# 1 482
Най-вероятно само гх.

# 1 483
LieToMe, да са ти живи и здрави и баба ти, и дядо ти!🙂 Усмихна ме как дядо ти чете и изпълнява.😃
Дара, много е пораснала Бела!😍
Аз съм доволна от Сорбифер и Фероградумет (като стана дума за желязо; и двете са с бавно освобождаване, в Сорбифер има и вит. С).
Ха ха, този чийзкейк бая пъти сте го постнали!😅 Аз още от първия линк успях да го отворя. 🙂

# 1 484
Диаспорал е цитрат, да. Ама са подсладени, иначе освен цената други кусури няма. Претръпнах си на блудкавия чист цитрат и нищо не ме спира там, ама го глътвам като шот както хората пият текила, разтварям в малко вода пък си допивам после с чиста Grinning Излиза ми минимум двойно по-евтино отколкото в капсули, а от Диаспорал не искам да смятам каква е разликата в цената.

Общи условия

Активация на акаунт