Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 86 (м. януари)

• 35 366
  • 1 589
  •   1
Отговори
# 1 500
Борислава, той и хемоглобинът ти е нисък.😕 Вярно, не е под 100, но не е и ок. Колко са ти ниски желязото и феритинът?

# 1 501
Лактозата никакъв ензим не е, лактазата е хубаво да я има ако не можеш ти да си я произвеждаш да разграждаш лактоза Stuck Out Tongue

Ох, добре лактазата Joy

Би трябвало да е ясно какво имам предвид.
Лактоза в комлекс от ензими не може да има, виж ензима може да го има.

# 1 502
В този спрей няма висока доза желязо (дневна доза 14 мг, в 2 впръсквания са 7 мг, доколкото видях). Когато аз бях с хемоглобин под 80 такива дози не ми влияеха въобще в посока покачване на желязото...
ММ пръскаше повече от 4 пъти на ден. Неговия хемоглобин беше по-зле, все пак за мъж става въпрос, помогна му, вдигна се над сто за най-много месец. След това продължи да пръска общо 3 опаковки, но пръскаше повече пъти.
При мъжете е друго, те не кървят всеки месец.

# 1 503
Като говорим на въпреки на жените си и ние кървим...през носа ...

# 1 504
Ама всеки месец ли кървите tooth

# 1 505
  • София
В зависимост от говоренето. Може и всеки ден.

# 1 506
Аз с моята жена кървя и на портмоне... дае...

# 1 507
Желязото беше 5,6 последно,а феритина 12...и се чудя после защо ми оредя косата и не расте...
На една позната докторката и била казала да не се филмира,че губи много кръв по време на цикъл,че реално било 1 лъжичка,другото било други неща...колко е вярно не знам,не съм и търсила,че не ме вълнува особено Grinning Ама виж носа ми кърви често,че имам слаби капиляри...като съм със сополи е страшно и избягвам да си духам носа,че тогава ми се пукат най-често.Като се събудих от секциото с малкия бях цялата в кръв и така и не разбрах каква е била тая касапница,само ми казаха,че ми се запушил абоката...викам сигурно тия банки кръв дето са ми вливали са решили да ги сипят по мен,та белким попие през кожата ... Grinning

# 1 508
Кажете, ако сте запознати, какви изследвания се правят за адреналната умора. Само кортизол ли е или има и друго? Аз ходих при личната, за да се чудим що съм толкоз уморена все и нищо не мога да запомня, тя ме прати на кардиолог, щото сърцето ми издумка, той пък каза, че сърцето е супер и ме метна на съдов. Той пък щял да ми оправи разширените вени....ама умората си остава...
И нещо по темата, върнах закуската, след доста време опити да не закусвам. Ами, по-добре ми е, не се изнервям, докато дойде обяда, а като се прибера вкъщи след работа не се завирам директно в хладилника, а си изчаквам вечерята. Като резултат калориите за деня са по-малко.

# 1 509
Лъжичка било.
Че аз два дни с памперси ходя.
Аман от такива лекари дето си мислят, че като имат, две капки всички са такива.

# 1 510
За адренална умора не знам дали се говори в България официално. Чела съм по форуми и в книги. Виж, кои са другите хормони произвеждани от надбъбречните жлези. Аз изследвам кортизол и тестостерон. Вторият понякога ми е под долна граница. Има хранителни режими. Като цяло мисля, че е да се ядат белтъчини. Без кафе, ако може. Много часове сън за поне две седмици. Някои приемат вит.С в големи дози /което тук оборвате/, пият б комплекс или само б 5 и др. Умората може да е по много причини. Надбъбречните, Хашимото, анемия, недоспиване и др. Добре е да закусваш белтъчна храна като яйца напр. Ще потърся някоя схема за симптоми за изтощени надбъбречни.
Борислава, повтарям се, но аз на тези стойности не мога да ходя буквално. Ако хемоглобинът ти е винаги 110 значи имаш или вродена анемия/ходи се на хематолог/ или си ходиш с желязно дефицитна /може и б12 дефицитна/ от години. Ако искаш отиди на хематолог да ти изпише читаво желязо. Ако мислиш да го вдигаш с добавки повече от 35 мг в едно хапче не съм срещала в България, когато търсех. Избери най-висока доза. Комбинирай добавка на хапче желязо със спрей желязо. Пила съм хапче желязо 35 мг вътре с б12, вит ц, б9 и сушен дроб + спрей 10 мг на беттър ю /има и други марки спрей/. Трябва да пиеш всички б витамини поне за месец.
Капилярите в носа се пукат, защото са слаби. УНГ ми е изписвал за тях Рутаскорбин и вит.А+Е, когато ми тече кръв от носа. Вече се опитвам да не стигам до това състояние с редовно овлажняване на лигавицата на носа и превенция да не се запушва, за да не напъвам да духам. Като усетя сухота в носа пия 2 месеца А+Е по 20 дни се пият до цикъл и се спират. Това ми е схема от лекар. Рутаскорбин може за по-дълго време. Мажа си носа с кремове за овлажняване. Елора препоръча цикатридина маз за нос. Доволна съм. Не ми запушва носа като други продукти. Когато тече кръв от носа, за да я спра ползвам  Emofix Маз за кръвоспиране. Изписан ми е от УНГ. Ползвам лампа за нагряване и инхалатор, за да държа носа максимално отпушен.
Борислава, това което правя аз, за да не се разболявам често и да нямам анемия е периодичен прием/въртя ги на желязо, б комплекс, магнезий, цинк но не във високи дози, вит.Д+ к2 или само д, според дозата, вит А+Е по 20 дни преди цикъл за 2 месеца, коластра. /Биозин синия или на абофарма с коластра. Има и други марки/, колаген, пробиотици, храносмилателни ензими.
Години наред ме пускаха по пързалката, че анемията ми е от обилен цикъл. Пиех желязо по една седмица след цикъл, от което не можех да излезна от тоалетната. И пак бях с анемия. Хашимото може да доведе до много обилни месечни цикли. Случваше ми се първата година като се разболях. Сега като пия вит.Ц ми е много слаб цикъла. Вече не могат да ми говорят, че анемията ми е от цикъла. Баща ми е с ендокринни заболявания като мен и с постоянна анемия. Няма вътрешни кръвоизливи.
Жената, на която мъжът й е оправил анемия казва, че има хемороиди. Това е причина за загуба на кръв. Пръскал е по-голяма от препоръчаната доза.

# 1 511
То че не е всичкото кръв при месечния цикъл както ако се порежеш и изтече толкова, не е. Ама това с тая лъжичка не знам тая докторка сама ли го е измислила...
Одеве в една група чета как гастроентеролог те изцепил че от пробиотици и ферментирали храни нямало никаква полза, сега това. Седя и се чеша по главата.

# 1 512
Така твърдят, че е по някоя лъжица загубата по време на цикъл. Изключенията били изключения. На мен хематолог заключи анемия от обилен цикъл и не ми пусна никакви изследвания да видим каква анемия имам.  Носех изследване на б12. Бях изследвала за пръв път и си беше ниско към долната граница. Каза махай ми се от главата с това б12 Simple Smile
Дежурен лекар в бърза помощ ми изписа антибиотик при 40 градуса температура. Викам някой пробиотик. Жената ми вика аз съм лекар, не шарлатанин Simple Smile Това беше 2010г.

# 1 513
Дирони, благодаря! Интересно ще е, ако намериш схема. Нямам анемия, никога не съм имала, нямам Хашимото, спя около 7 часа, стандартно, все така е било, като изключим бебешките периоди. Е, все още ме будят понякога, аз също не спя като пън, пробуждам се, със съня не мога да кажа, че съм ок, но не е извънредно зле в момента. Вчера съдовия ми каза, че хемоглобин 155 е супер. 😳. Дано, че малко ме е страх. Белтъчините не са проблем, яйца хапвам за закуска, не всеки ден. Кафето почнах да то пия преди година, сега ми е зор без него, но е 1 на ден, рядко 2, като второто е слабо или не е цяло. Много жалко, ако няма практика за тау адренална умора. Искам да я проверя, защото имам всички симптоми без един-два. Иначе щитовидните отиват към хипофункция, но още са в граници, трябва и при ендо да отида.

# 1 514
Борислава,
пия по едно на ден от 25 мг. За половин кутия прием желязото ми се вдигна от 10 до 16,2,  хемоглобин от 124 до хемоглобин 130 какъвто никога не съм имала, но феритина е мръднал незначително с две единици и пак е под норма. Затова това продължавам да го пия.
Alivi,
 Изабела Уенц има много хубава книга за надбъбречните жлези, където има описани симптоми и протоколи и човек сам може да прецени в коя фаза на изтощение е, има и добавки. Като начало можеш да изследваш сутрешен и следобеден кортизол.
При мен умората се оказа от щитовидната и от нисък феритин. Хормоните на щитовидната трябва да са оптимални, а не просто в норма. Следвам и съвети за надбъбречните.

Общи условия

Активация на акаунт