Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 86 (м. януари)

• 35 375
  • 1 589
  •   1
Отговори
# 1 485
Да, има по-икономични варианти. Лекарите го харесват, действал. Тях подсладители не ги бъркат. Ендокринолог ми го изписа заедно с метформин...
Елора, много се радвам, че ти вършат работата ензимите. И аз имах страх от животинска жлъчка. Но, както казах в тези периоди на прием отслабвах най-много и нямах проблеми с храни като сега. Какво значи, че ти се изчисти езика?
Тези дни си препрочитах статии за ензимите. При Хашимото се препоръчват храносмилателни ензими, волска жлъчка /не знам от друго животно дали има/ и бетаин. Но, с последния трябвало да се внимава да не си повредиш стомаха и да направиш гастрит и др. Имам бетаин в настоящите ензими. Не съм доволна. Вчера правих теста с чаша вода и лъжичка сода сутринта на гладно. Положението ми е трагично, но в добавка солната киселина не ми действа добре. Не знам защо. И аз се връщам на тези ензими, въпреки някои критики, които съм чела за марката.

Жената, която смята че прави алергии от всичко. Била съм в тази ситуация. Ужасно е. Моя случай беше такъв, че заради ГЕРБ и ниска стомашна киселина правех реакция /според мен/ от лекарства и храни. Един алерголог ме убеди, че това не е алергия, а посочените състояния. Тества ме за едното лекарство, от което имах силна реакция. Нямам алергия, но реагирам. Заведете я на алерголог, ако трябва, за да се разбере, какво и е. С възрастта, освен от болести, солната/стомашна киселина намалява.

Последна редакция: ср, 29 яну 2025, 22:14 от Анонимен

# 1 486
ММ имаше много тежка желязодефицитна анемия (след химиотерапия + хемороиди), хемоглобинът му беше под 80, не  под 100. Буквално нямаше сили за нищо, беше не жълт, а бял, ноктите го боляха чак.
Кръвопреливането го избегна с това пръскало. Незнам колко е качествено и колко е добро, предписа му го хематолог тогава. 

# 1 487
GoSSipSs Същото допивам,има в него фруктоза.Та търся нещо друго,иначе и докторката го похвали,че било хубаво и го пила и тя.Лесно го била усвоявала и няма металния вкус като на другите видове.На мен ми допада,но не знам с фруктозата как съм,та ще видим на там,ако се налага да пия още и с фруктозата ще видя имам ли проблем, но за сега се ориентирам към по-изчистените неща,че да не ги мисля и добавките освен яденето...
dironi същия е магнезия,на мен ми действаше добре и бързо подейства,че бях с отвратителни крампи.Съдържанието не знам какво му е,но предполагам има някакви подсладители...
Благодаря на другите за съветите за желязо,ще разгледам в iherb като взимам желязо да си взема и други неща май ми бяхте препоръчали от там,та да напазарувам Grinning

# 1 488
В този спрей няма висока доза желязо (дневна доза 14 мг, в 2 впръсквания са 7 мг, доколкото видях). Когато аз бях с хемоглобин под 80 такива дози не ми влияеха въобще в посока покачване на желязото...

# 1 489
Дирони, от много време езика ми е един такъв жълтеникав. Особено назад. Години направо.
Чат пат се изчиства, но рядко.
Мислех, че е от цигари, от нещо друго.
Май си е нещо от стомаха.
Изчисти се доста. Почти не е жълт, вече клони към розово направо, чак не вярвам.

Случайно реших да пробвам тези ензими. Притесни ме, че няма лактоза, ама карай.
Омашвам ги с другите. На обед едните, на вечеря другите.

https://doctorsbest.bg/betaine-hcl-pepsin-betain-pepsin-kapsuli-doctors-best-cena

Това го пих като ми беше зле със стомаха и още ме беше страх да ходя на лекар.
От 1 хапче ми стана доста зле.
Е, тогава ми беше разстроен стомаха, сега съм ок.
Но се седи в шкафа и не смея да го пипна. В един момент ще ги метна тия 40 лв на боклука и това е.Joy
Хм, ще имам едно наум за пепсина.
Аз и за бетаина се притесних, ама викам само 5 е вътре.
Тест със сода още не съм го правила.

# 1 490
Елора, защо пък те е притеснило, че няма лактоза?

# 1 491
Ми лактозата според теб какъв ензим е? Grinning
Предпочитам да  го има.

# 1 492
Лактозата никакъв ензим не е, лактазата е хубаво да я има ако не можеш ти да си я произвеждаш да разграждаш лактоза Stuck Out Tongue

# 1 493
В този спрей няма висока доза желязо (дневна доза 14 мг, в 2 впръсквания са 7 мг, доколкото видях). Когато аз бях с хемоглобин под 80 такива дози не ми влияеха въобще в посока покачване на желязото...
ММ пръскаше повече от 4 пъти на ден. Неговия хемоглобин беше по-зле, все пак за мъж става въпрос, помогна му, вдигна се над сто за най-много месец. След това продължи да пръска общо 3 опаковки, но пръскаше повече пъти.

# 1 494
Стеличка по 1 капсула ли пиеш,че гледам 25 мг има,не е ли доста това?Не,че нямам липса де...повече набавя от ферокота,ако се усвоява добре.

# 1 495
Предпочитам да има всякакви ензими в комплекса, но не винаги са такива. Виждала съм отделна добавка ензим при лактозна непоносимост. При глутенова друга, но не и обединени в едно. Човек, колкото и да се пази не знае дали не яде глутен и т.н. случайно.
Сестра ми си е харесала Ензимил и си ги дъвчи от години. Мисля, че са български.
Борислава, вземи си сега желязо по-висока доза, за да не се влачиш с месеци с добавката. Моята е 35 мг, но при остър недостиг трябва повече. Коментирахме го преди няколко седмици. Желязото се усвоява по-добре с вит.С. Понякога и с б-витамини.
По повод на анемията /с постоянна съм/ днес се порязах на консерва от нахут. Правих гювеч. Много кръв тече, направо пръска. Омазах всичко и не спираше. Викам си ето, спирам с тези консерви. Вредни са, вдигат повече инсулина, метал. Не можех да избърша кръвта от пода. Една тежка и лепкава, нетипична за мене. Моята е бледо червена и рядка някак. Последните месеци от страх да не се разболея през зимата презобах с всички видове витамини и минерали + коластра. Явно съм оправила анемията с толкова зобане. Като съм гледала по филми, такава гъста и тъмна кръв си мислех, че нещо преиграват с материала. Дефектът е бил при мене от години Simple Smile

# 1 496
ММ пръскаше повече от 4 пъти на ден. Неговия хемоглобин беше по-зле, все пак за мъж става въпрос, помогна му, вдигна се над сто за най-много месец. След това продължи да пръска общо 3 опаковки, но пръскаше повече пъти.
Моят хемоглобин беше 76, железният панел оправих чак след дози от 300 (триста) мг желязо дневно и то за 7-8 месеца минимум.😉 С по-ниските дози желязо + цикъл всеки месец бая бавно и трудно се вдигаше каквото и да е.🙂
dironi, много внимавам с консервите аз, че съм се порязвала и е много неприятно действително...🙄
Лактозата никакъв ензим не е, лактазата е хубаво да я има ако не можеш ти да си я произвеждаш да разграждаш лактоза Stuck Out Tongue
Именно.🙂 Затова се учудих защо да е проблем, че липсва лактозата.

# 1 497
Долче, на теб ли да напомняме за редактора какви неща прави? Grinning Поне предполагам че няма тя да го е написала така. Ама пък се учудих, защото не е споменавала да има проблеми с млечни или да взема лактаза постоянно заради тях.

# 1 498
А, може и така да е станало, знам ли.

# 1 499
На мен хемоглобина ми е около 110 винаги,от години...обаче желязото и феритина ми са много ниски.Започнах да ям месо и очаквах желязото да се качи,ама напротив... още беше паднало,та сега си пия желязото.И ще си поръчам тия дни,че като ми свърши опаковката да нямам празни дни,ми да почвам другото направо.
Зелето и свинското станаха супер,много благодаря за рецептата.Тия мързеливите рецепти най-хубаво ми стават,че моя започна да дава акъл да пържа месото...и лошо ми стана Grinning 2 часа във фурната и си беше добре.

Общи условия

Активация на акаунт