Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 86 (м. януари)

• 35 332
  • 1 589
  •   2
Отговори
# 195
Дара, следи се още няколко дни за симтоми. Мозъчното сътресение не е шега. Получило се е от самия камшичен удар, главата се разтриса много силно, не е нужно да си я удариш. Радвам се, че иначе си с хъс и не се поддаваш на стреса. Данилу, дано и за ТМ премеждията да са отминали. За днес свинско с кисело зеле и за обяд и за вечеря+ черен шоколад. Трениравка 50мин. силова. Определено ми се вдигна пулса, но аз знам, как бързо да коригирам дишането и да го сваля. Декември ми беше много натоварен и нямах време за тренировки, ами веднага си дава отражение поне при мен.

# 196
  • В центъра на моретата
Гущер, точно такова гледа той, ама все още се ослушва. Не е сигурен дали му се занимава Simple Smile. А пък аз няма да го правя - стигат ми другите ангажименти. Винаги има опция да се вземе от бакалията, ама това, което се предпочита е крафт. А и все пак си чакам ремонтирано помещението, че съм го измислила Simple Smile.

# 197
  • на острова на мечтите
Плънката е от сирене Филаделфия, чесън и копър. Тиквичката на кръгчета и грилната на тиган. Има и орехи.
Някъде бях чела, че ако нарязаният чесън се поглъща, без да се дъвче, пак си в от полза и не мирише.
Елора, има и разрез, ама не е много читава снимката. Утре.ще снимам последното парченце и ако стане добре ще го покажа.

Натка, то и аз го обичам, ама и на работа ходя 😂
Ето една група упражнения, които са  лесни за изпълнение.
https://youtu.be/GCsFH4ESRcg?si=n_YEC1CyR7VzVYMG

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 23:28 от danilu

# 198
Ама аз чесъна го дъвча защото го обичам, за какво ми е да го гълтам като хапче? Grinning

# 199
Ама аз чесъна го дъвча защото го обичам, за какво ми е да го гълтам като хапче? Grinning

Аз дъвча 2-3 парченца карамфил след вечеря Simple Smile

# 200

Аз дъвча 2-3 парченца карамфил след вечеря Simple Smile

А с каква цел?

И колко време дъвчеш?  И гълташ или плюеш?

# 201
  • София
За да не мирише на чесън и за добро храносмилане.

# 202
Имаше някакви такива протоколи пак свързани с бактериите, май и Невена преди време ги споменаваше. Не помня дали и Тайс не пробва нещо от тях по някое време, нека тя да каже ако правилно съм запомнила. То не е и само карамфил в тях де, още доста неща имаше но това съм го запомнила че се дъвчеше всеки ден.

# 203
И аз така помня дали бе сваляше карамфила и кз нещо като канелата и берберина ( куркумин).

Карамфилът от друга страна притежава свойството да понижава глюкозата в кръвта, ако се приема редовно. Като предизвиква процеси подобни на отделянето на инсулин, карамфилът спомага за преодоляването на инсулиновата резистенция и неефективната глюкозна дистрибуция, като по този начин балансира нивата на кръвна захар.

# 204
  • В центъра на моретата
Карамфилът ускорява метаболизма, действа и антиоксидантно, взема се и срещу вируси и бактерии. Дават го и за диабетици, за предотвратяване на пиковете на КЗ след храна. Дъвкала съм едно време като имах проблеми с единия си мъдрец - има болкоуспокояващо действие. - изтръпва мястото. Абе, като цяло доста ползи има.
Благодаря за подсещането за него. Аз го меля - предполагам, че не е проблем и така да се консумира като се  смеси с лъжица  сметана или кисело мляко.

# 205
Нати, да кажа, ама на мен ми продължи ентусиазмът с карамфила точно една седмица. Държах го на бюрото в офиса да се подсещам. Обаче ми е много неприятно това бодилче на мен. Като че ли съм налапала мумифицирана буболечка 🤮. Аз го дъвчех и плюех, ама то остават и едни люспи от главата. 😄
Сега ме подсетихте и мен.
Как го мелите и после как го ползвате, и по колко.

# 206
Моя приятелка дъвчеше карамфил за подобряване на дъха и здравето на зъбите (имаше рушащи се зъби и ги поддържаше колкото можа, след това си направи нови).
За стрит/смлян карамфил знам, че се приготвя чай и се пие, но то зависи и с каква цел се ползва.
На чай мисля беше за стомах и чревно здраве, извлек за горни дихателни пътища, а дъвчене за зъбобол и дентални проблеми.

# 207
И аз така помня дали бе сваляше карамфила и кз нещо като канелата и берберина ( куркумин).

Карамфилът от друга страна притежава свойството да понижава глюкозата в кръвта, ако се приема редовно. Като предизвиква процеси подобни на отделянето на инсулин, карамфилът спомага за преодоляването на инсулиновата резистенция и неефективната глюкозна дистрибуция, като по този начин балансира нивата на кръвна захар.

Да, сега се сетих, защо не го приемам.
Има една тройчатка за изчистване.
Пила съм го това. И на чай и на капсули.
Зверски глад ме гонеше, изядох света.
Не, мерси.
Предвид темата е ясно, че предпочитам да не ям храна, която стимулира производство на инсулин.

# 208
Нати, да кажа, ама на мен ми продължи ентусиазмът с карамфила точно една седмица. Държах го на бюрото в офиса да се подсещам. Обаче ми е много неприятно това бодилче на мен. Като че ли съм налапала мумифицирана буболечка 🤮. Аз го дъвчех и плюех, ама то остават и едни люспи от главата. 😄
Сега ме подсетихте и мен.
Как го мелите и после как го ползвате, и по колко.
Значи не съм хептен изкукала още, правилно съм запомнила че ти беше Grinning А за какво точно го дъвчеше ти тогава?
И на мен ми мирише меко казано неприятно, но има хора даже и го харесват. Шарен свят. Мирише ми на зъболекар на мен (мислех че си въобразявам но съдържал евгинол), което ме напряга много и съответно не съм се и опитвала да си го причинавам ежедневно.

А берберин и канела на много различен принцип свалят КЗ. Берберинът действа кащто метформина, а канелата мисля че наистина стимулираше отделяне на инсулин ако правилно помня.

# 209
  • София
Чаят от дафинов лист стимулира инсулина, за канелата не съм сигурна.
Малко неща могат само с миризмата си да ми докарат позиви за повръщане - две от тях са карамфил и скумрия по време на печене.

Общи условия

Активация на акаунт