Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 86 (м. януари)

• 35 358
  • 1 589
  •   1
Отговори
# 210
Точно Елора , тройчатката много я хвалят във фб, против паразити.
Никога не съм правила такова прочистване така че не мога да кажа какво се случва.
За съжаление съм + 2 кг за 2 седмици но беше ясно предвид новогодишната баница и коледната питка, сарми, малко от това малко от онова негативния резултат е налице.
Видимо тази зима не изглеждам, като предната отпуснах му края 😵💫

# 211
  • София
Ох, къде да похваля най-добрата майка. Направила зелеви сарми за внука стандартни. За мен парче месо от вратна пържолка, завито в зелев лист с парче праз.

# 212
Добре де, само на мен ли не ми звучи добре от няколко дни неспазване на режим да настава драма? Цял живот ли мислиш все да си броиш хапките и грамчетата?
Да не говорим че 2 кила мазнини посмъртно няма как да си качила за броени дни и че скоро ще си го изпикала това повечето.
Поне за мен тая тема нашата отдавна не е за диетичния подфорум а за здравния, а ако човек не може да си позволи и празник значи нещата далеч не са под контрол щом трябва нонстоп стискане.
И да видя повече на кантара, няма и да ми хрумне да соча с пръст за виновник конкретно парче баница или каквото е там.

# 213
  • София
Права си, Натка. Сигурна съм, че ако пия един фурантрил, за няколко часа килограмите в повече ще заминат в тоалетната.

# 214
Разбира се, че има и задържана вода.
Ами най - вероятно ще е цял живот предвид метаболитния проблем.
Натка права си, че темата е за здравния форум а не за диетичния! Това си е здравословен проблем...

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 15:25 от Bria

# 215
Абе недей фурантрил така гьотере, това чудо действа до къмто 48 часа... никак не е безобидно.

Метаболизмът може да стане гъвкав отново и съответно да се толерират малко повече въглехидрати без драми. Но това не става с постоянно недохранване.

# 216
  • София
Естествено, че не е безобиден фурантрил. Дадох го за пример, че повечето килограми са всъщност задържана вода от организма, необходима да преработи приетите в повече въглехидрати и сол. Да не се тръшкаме, че са мазнини.

# 217
Инсулинът като се повиши, задържа натрий, натрият задържа вода, а ние после задържаме дъх при качване на кантара Grinning
Ако се качиш, де, аз моя само го гледам с презрение и скоро не съм Joy Но аз да кажем че си живях добре и без кантар над 40 години, та е ясно дали числото там ми е приоритет.

# 218
Нямам поражения по празниците, но като се има предвид принудителния фаст, който направих, не съм и очаквала да има. Нямам и драма с тук там боднато нещо извън режима, че и кафенца с разни не кето алкохоли пийвах в онова бариста кафе Joy
Обаче още кашлям и не мога да спя от тази кашлица, като че нарочно иска да кашлям през нощта, през деня вече почти не кашлям Confused
Не знам дали ще успея да направя и фаста на д-р Минди, ще видим, ще се пробвам, пък каквото излезе…

# 219
Вземаш ли нещо за тая кашлица и какво? Някои неща се вземат само сутрин и до обед ако не искаш да си прекараш нощта в бухане после.

# 220
Проспан взех, че от другите ми става лошо от сладост и боя Grin
Знам, че трябва по-рано да приключвам със сиропа - последно в 16 ч, но като към 3 се почва лудо кашляне и няма спане повече Confused

# 221
Познах без да искам Grinning Пробвай до обед да приключваш с него, има шанс да ти е по-добре нощем.

# 222
Ще пробвам да видим, дано успея да се наспя, че утре съм на работа, а от 20.12. не съм ходила и лудницата ще е пълна Laughing

# 223
Точно Елора , тройчатката много я хвалят във фб, против паразити.
Никога не съм правила такова прочистване така че не мога да кажа какво се случва.

Да си я хвалят. Наясно съм и аз какво е, доста съм чела, но и съм опитвала.
Нямам намерение да ставам прасе отново.
Такъв глад ме гонеше, че не можех да се контролирам.

Така е Нати, има хора се вживяват излишно.
И при мен е така, но отдавна не го приемам драматично.
Предвид, че съм свалила над 50, няколко кила няма как да ме стреснат, просто спирам с палуването и си почвам по-стриктно.

Беки, чувала съм, че нощната  кашлица може и става въпрос за нещо алергично.
Ама така чух де, не съм спец.

Иначе знам една много добра рецепта, но не знам пиеш ли прясно мляко.
Просто и аз съм имала тъпа и упорита кашлица и това много ми е помагало.
Прясно мляко горещо, слага се малко мас, слага се малко сода. А също и мед.
Това се изпива горещо колкото да се търпи и лягаш да спиш.

# 224
Оф, това с паразитите, колко пъти да си завъртя очите Rolling Eyes
Кой вярва още на тия простотии? Някой да ме светне кои точно са паразитите, с латинските им наименования моля.
Аз съм ветеринарен лекар и такива изказвания просто са смехотворни.
А пък това с билки да се чистят паразити, ако наистина ги има е още по идиотско. Да не са ходили в оная тема на екскурзия в амазонската джунгла, че да имат паразити? Или да са яли сурово месо от диво прасе?

Общи условия

Активация на акаунт