Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 86 (м. януари)

• 35 396
  • 1 589
  •   1
Отговори
# 1 395
Тайс, как ти хрумват тези идеи от диабетичния щанд?🤗 Първо съставът се чете, пък после се купува.😃 За КЗ може и да не са чак зле някои такива продукти, но като цяло рядко съм чувала някой да похвали продукт от диабетичния щанд  (спрямо стандартен такъв). Аз от такива щандове съм купувала...калиева сол.😅

# 1 396
Дори и стевия да е, пак не е хубаво да е постоянно и основно, защото се лъже организма...
Може да си чака глюкозата, пък тя да не идва и да топи друга маса и да прави глюкоза, така нареченото неоглюкогенез. Имаше и други странични ефекти от подсладителите, но не ги запомних... важното е, че разбрах, че с тях не бива да се прекалява... по-добре си хапни малко, но нормална захар...

А шоколад ми е любим ей те тоя:

https://balevbiomarket.com/products/mlechen-shokolad-solen-karamel-bez-zahar-100g

# 1 397
🤣
Долч, понеже ми хрумна гениалната идея да купя от там бисквити без захар, за да правя бисквитена торта с наш си крем и плодове, някакъв безобиден блат в малко количество, и много крем и горски плодове си представях. Е, торта не правих, разбира се, защото взех тази глупост плюс някакви вафли без захар. Скъпо и гадно. А как да чета, като то малко, състав голям и ситен. Аз без цаките. Като има човек да прави пакости, то напира. И пуснах душата 🤣

Нави, знам аз, а и честно казано, през юни ще ми станат 4 години режим, това ми е първото посещение на този щанд. Ако някой дойде да пита тук, директно ще го одрусам, ама нА .

# 1 398
За едно нещо не е права Долче за тия щандове - казва да се чете и после да се купува. Пък аз казвам да четеш състава и хич да не го купуваш след това Grinning Ако ти няма очилата да прочетеш - вЕрвай ми, лъжат те, не е хубаво! Joy

# 1 399
Картинката беше много апетитна 🤣

# 1 400
Нищо със стевия досега не ми е харесало, нямам такъв спомен. Имах период преди доста вече години (преди да разбера за ИР), когато си подслаждах кафето със стевия, даже добавях понякога и соево мляко вместо краве...естествено, много неща търпях заради пропагандата как тези заместители са по-добри...ужас.😂
Ясно, Тайс. Аз нямам проблем с очите и понякога забравям този факт. Макар че някои производители са се изхитрили с толкова дребен шрифт да пишат състава, че на моменти чак аз да се зачудя дали зрението ми не се е влошило...🤪
За едно нещо не е права Долче за тия щандове - казва да се чете и после да се купува. Пък аз казвам да четеш състава и хич да не го купуваш след това Grinning Ако ти няма очилата да прочетеш - вЕрвай ми, лъжат те, не е хубаво! Joy
Е, то общо-взето, ако човек може да прочете състава, май (почти) няма какво да се купи оттам.😃 Аз съм купувала калиева сол, чия, сусамов тахан, ей такива неща.

Последна редакция: нд, 26 яну 2025, 23:50 от dolce miele

# 1 401
Е те тахани и сол не са баш в раздела за диабетици, такива неща и аз си купувам. Иначе от храните дето досущ диабетични ги водят, наистина не бих си купила нищо. Те са потресаващи просто.
Поне аз не съм срещала нещо дето да си струва, като имаш предвид че аз и еритритол или стевия не ползвам, да кажеш за който ползва поне те да му влязат в работа от там.

# 1 402
Те в Билла са на отделни щандове. Биото са отделно. Ама аз при протеиновите шейкове, понеже беше сутринта, младички по анцузи явно от фитнеса вземаха разни работи, и аз барабар 😀.
То си има пиниз и без цаките, снимам състава с телефона и си разширявам снимката. Ама сега не исках и да знам. Ей го сладурчето
Скрит текст:

# 1 403
Болните да оздравяват!
И аз за дишането да се изкажа.😃 Аз правя така: вдишвам бавно през носа, задържам, издишвам по-бавно и през устата. Издишването трябва да е за по-дълго време от вдишването. Такова дишане било добре за вагус нерва, а и доктор Екберг също казваше в някое видео, че е ок за нервната система (ако не се лъжа; естествено, по-сложните обяснения съм ги забравила).

Супер, значи правилно съм нацелила упражнението.
Не знаех, че е за вагус нерва, но то като цяло такива техники все ще му влияят си мисля.

# 1 404
  • София
Почти всички протеинови барчета съм ги пробвала. Нали, да не се мина случайно, че нещо е хубаво, а аз не съм го яла. В крайна сметка, един куп пари на вятъра. Купувам, отхапвам една хапка и отива в коша.

# 1 405
Десерти са си. А и това "без добавена захар" си е подвеждащо защото повечето хора го четат като "без захар" и не се замислят че не е баш така.

# 1 406
Точно така, затова не взех бисквити. Без добавена захар, ама вътре някакви неизвестни за мен подсладители. Поне на курабиите прочетох какво и що. Ама като загубих половин час във взиране, и накрая се " наградих". 👿

Да има разврат, дето вика Елора 🤣

# 1 407
Абе няма да се гътнеш от един път, на мен ми е жал за тези дето ги ядат редовно такива щуротии. Че и го правят с мисълта че са супер полезни, ти остави другото.

# 1 408
  • на острова на мечтите
Тез барчета са много скъпи. Но и аз съм купувала преди да попадна тук. Сега си правя сама бисквитки. Слагам кафена лъжица кафява тръстикова захар и толкоз. Сладки са. И ММ ги яде и не търси вече мед😜
Тайс, признат грях половин грях🤗
Дишането ми помогна много днес следобед да успокоя сърцето. Добре е че ви има!
П.П.Havy,  козето мляко наистина е с много различен вкус. Продават го само в един супермаркет, а днес не ми се ходеше чак до та . Утре ще отида да взема.

Последна редакция: нд, 26 яну 2025, 21:46 от danilu

# 1 409
Тея за диабетици бях чела някъде,че  действат на принципа да вдигнат инсулина за да не се вдига захарта...пък нали това гледаме да избегнем и подсладители ползвам само еритритол.И то от вас разбрах за него,иначе и него нямаше да го близвам Grinning
Аз направих тортата дето се чудех и взе,че стана супер.Кажи речи си е като истинска френска селска.Мога да си отдъхна,че намерих торта,която да правя като ми се яде сладко и да е хубава.Лошото е,че сега няма какво да експериментирам Grinning ще мъча пък да издокарам някоя супа и да ми хареса,че да не ми е скучен живота Grinning Утре ще търся пак кисело зеле дали има,че миналия път нямаше в зеленчуковия и още не ми е минал мерака за зеле със свинско.
Тия протеиновите и аз съм ги пробвала по-рано,ама грам не ми допадат,бият ми на прах и нещо фалшиво...
Тия с овесени ядки ми харесваха само,особено това с череша и бадем...чакай да не се сещам за тях...
За дишането имам някъде тук една книга,за някакъв вид медитация беше,но не помня какъв.Майка ми ще се учеше да медитира,но стигна до извода,че не го разбира и се изнервя Grinning мен също ме изнервя медитацията,ако е за повече от минута,ама може и да има нещо общо с факта,че в нас няма тишина,което е изнервящо,но хубаво,че съм била и в отвратителна тишина и е гадно...
Аз вчера това дето го квасих не било с мляко,а сметана...и сега имам някаква разточваща се течност наподобяваща мляко Grinning яде се,ще иде на айран,ако стане много течно Grinning

Общи условия

Активация на акаунт