Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 86 (м. януари)

• 35 398
  • 1 589
  •   1
Отговори
# 1 410
Медитацията е изкуство. Изкуство да не правиш нищо Joy

Може би затова се нервирате. Все искате нещо да правите. Имате много мисли в главата и като седнете те бръмчат ли бръмчат.
Има една лесна триминутна медитация.
Сядате, вдишвате три пъти бавно и дълбоко и издишвате.
След това вдишвате и казвате - вдишвам едно, на следващото - вдишвам две и така.
Може да започнете с числото 10 като за начало.
Да ви видя ще има ли други мисли.

# 1 411
Аз обичам релаксация, медитацията и мен ме нерви.
А нали съм разказвала за една йога практика, дето някаква през цялото време пилеше да си прекарваме мислена линия от гърба през корема, слабините и някакви осморки, дето после се разстроих. 🤣. Дишане, лежачка и осморки, един час мъка. А аз съвестна. Ужас.
Да докладвам. Това барче го излапах в 17,30.
Досега ми е гадно, пих чай от мента да си оправам вкуса. Ама кз е 5, 1. Инсулин не знам дали хвърчи, важното е че си лягам с чиста съвест 😁.
Бобчо, не си правила никаква торта, щом няма разрез за нас 🫠🧐

# 1 412
Те и "кето" написали на опаковката.😀 Каквото и да значи това де.🤔 Не успявам да видя добре състава на снимката, но протеинът е 33%, интересно как са вгх и мазнините като проценти.🙂
В някои магазини всичко "здравословно" (каквото и да значи това, че е доста разтегливо понятие) е на един щанд, няма био и диабетичен щанд поотделно. Сега се сещам, че съм купувала от такива щандове и ленено семе, кокосово брашно и други подобни. Еритритол имам от Лидъл (не е в постоянен асортимент, та стои при другите промоции), веднъж взех и от Кауфланд (там не ми е много ясен техният щанд какъв е- има протеини, неща без захар, без глутен, био🤔). Имам запаси за доста време, ама нали бяха на прИмоция, нека стоят.🤣
Тайс, ама много интересен вкус изтипосали отпред на това барче.😃

# 1 413
Ще има я Grinning вдишвам едно дрехите,вдишвам две яденето Grinning както казах,подозирам,че имам ADHD в главата ми е манджа с грозде Grinning там все някой обяснява какво трябва да се направи.Най-гадния ми сън беше,че чистя,оправям,готвя и тъкмо свърших цялата работа и се събудих ...и кажи речи всичко свърших 2 пъти...
Тайс,това най-вероятно е било някаква техника за самолечение,че и такива съм чела...така де,майка ми и ме кара да проверявам глупостите с които се занимава как се правят ...

Избягвам да качвам снимки,че не намирам как се слагаха в скрит текст Grinning макар че на мен половината ми е за скрит текст,че съм се увлякла от тема в тема и няма общо с НвВмх,ама знае ли човек на кой кое ще му е полезно...

# 1 414
Долче, Е, моля ти се, няма да се излагаме 🤣.
Снимах го и отзад, но не се чете пак, има нещо подозрително в тая работа, и в състава, и в цялото нещо.
Днес въобще ми е откачен ден. В Емаг ми намалили едни неща и аз юруш да поръчам, не видях, че в количката съм оставила и едни други глупотевини, та скоро ще съм пак изибоксер, охххх 🤣

Ууу, качвай, качвай, Бобо, много добър вид, браво 😍

# 1 415
Медитацията е изкуство. Изкуство да не правиш нищо Joy

Може би затова се нервирате. Все искате нещо да правите. Имате много мисли в главата и като седнете те бръмчат ли бръмчат.
Има една лесна триминутна медитация.
Сядате, вдишвате три пъти бавно и дълбоко и издишвате.
След това вдишвате и казвате - вдишвам едно, на следващото - вдишвам две и така.
Може да започнете с числото 10 като за начало.
Да ви видя ще има ли други мисли.
Има, колкото искаш Grinning
На мен медитацията ми е да си сложа слушалките, да си набримча музика която би стресирала съседите твърде много ако е на колони и да се оставя тя да ме отнесе. С бонус и пораздвижване, защото музиката която слушам, повечето просто няма как да те остави да си седиш кротко на едно място Grinning Виж така наистина успявам да не мисля за нищо друго. И ме хем успокоява, хем зарежда. Знам, шантаво звучи точно от такава музика но си е факт.
Изключително добре ми се отразява. За разлика от опити да кибича без да правя нищо и да си мисля как не трябвало да мисля за нищо... зарежи тая работа, не става просто Grinning За който го може - браво, но не е за всеки.
При мен дори тая ми терапия често е докато върша нещо друго - чистене, подреждане и прочие домакинска работа, тогава и не ми е досадна защото акълът ми и в нея не е, наистина си опразвам главата от всичко.
Подкаст или аудиокнига не ми се получава да слушам докато върша нещо друго, за тях искам да седна и да се фокусирам върху тях, а и се случва и да си позаписвам по нещо. Но с музика е екстра, това е "моето".

# 1 416
  • София
На мен гуру в медитацията ми е Мечо Пух. Laughing
"Понякога седя и си мисля. А понякога просто си седя".
Иначе, най-добре се разтоварвам, когато шофирам. Изчиствам максимално съзнанието, за да мога да внимавам по пътя. Шофирам и за фон слушам любима музика.
Риболовът също е много успокояващ.

# 1 417
Борислава, кис.краставици ги правя лятото, но зеле редовно с вода и сол правя по един буркан. Като свърши отново. Не бях правила сама почти нищо. Все на майка ми разчитах, защото прави за всички. В една книга за възстановяване на изтощени надбъбречни жлези  автора, който живее в пустинята в САЩ правеше зеле. Тогава реших, че щом в пустинята може и при мене ще стане Simple Smile
Не разбрах кошницата на ИП с дупчиците понякога загаря, но не и основната купа? Днес разгледах в тмаркет няколко модела. Вдигнах ги да видя, колко тежат. Някои си имат по няколко неща -  кошници, решетки, лъжички, други само базовата кошница. С какво ги миете отвътре?
За мен най-добрата медитативна и релаксираща практика, която винаги ми действа безотказно е да гледам морето. Не през лятото с туристите, а извън сезона. Също да се разхождам в гората. Двете ми се отразяват по-добре от всеки вид медитация или йога.
24 часовото гладуване ми се отрази добре психически. Изчезнаха ми част от хаотичните мисли и ми се забави пулса.

# 1 418
Той се мие съдът който се вади, така че си го миеш като всяка друга тенджера от същия материал. Нищо специално няма, все пак в какъвто и съд да готвиш все го миеш накрая.
Фастовете на доста хора действат така, някакъв мир постигат дето на мен и това ми убягва, ама аз кога ли съм била с хората Grinning Срещала съм че в някои религии има такава практика за фаст със същата цел или преди да се вземе важно решение. Има логика.

# 1 419
Ей същата медитация е при мен с музиката...ама ей така да бръмчи баса,иначе в София като бях на тонове имаше в кабинета "успокояваща музика" тия дето ги водят класика ...ми много ме изнерви...не е ли пълен хаос,нямам мир Grinning и съм забелязала,че когато всичко е мазало и е много натоварващо и стресиращо съм най-продуктивна и адекватна...и чат пат като съм апатична си направя сама живота сложен,че да мога да живна малко...
Дирони някой каза,че тия дето ги затваряме в буркани нямат тия свойства като ферментиралите,а пък аз ферментирали до сега не съм правила...може това да ми е следващия проект да "готвя" нещо Grinning и там колко продукт ще разваля,докато нацеля нещо Grinning
На мен майка ми само акъл дава как да затварям,ама тя е по-зле и от мен,та предимно от интернет,ми не е чак толко трудно със някои неща де,че виж праскови пробвах веднъж да затварям...ми те вече си бяха ферментирали Grinning

# 1 420
  • на острова на мечтите
Елора, много помага да се изчисти главата от мисли и да се спре хаосът техниката хоопонопону. Бях я забравила. Действа безотказно.
Борислава,👏
Тайс,😂
Дирони, имам малко зеле в саламура, утре ще  добавя още. Тук няма корнишони. Купувам от Лидл. Имат захар и гледам по рядко да купувам, но понякога много ми се дояждат.

# 1 421
О да, и тази работи Grinning

# 1 422
Е не става стерилизирани в буркан и да очакваш пробиотик, то нали това прави стерилизирането - пастьоризира ти нещата в буркана и ги държи затворени без достъп да се завъди пак нещо в тях че да продължат да си вкисват Grinning
И нашите затварят и кисело зеле в буркани примерно, но то е за готвене така или иначе, просто като наближи пролетта го нарязват и консервират така, а не да го оставят да омекне. Съседката затваряше и заваряваше навремето овче кисело мляко в буркани, по сума време ядяха после от мазето. На вкус си е чудесно за ядене, обаче си знае че за подкваса не става, то няма живи бактерии.
Аспирини, бензоат и де да знам още какво си слагат хората по туршиите да ги "пресекат" - същата работа, не позволяват бактериите да живеят и да продължат да го вкисват там каквото е. Пак са вкусни, но са просто вид салата а не пробиотик. Те и консервантите в храните от магазина са на този принцип.
Иначе и за ферментиране съм си изтеглила книга, да не помислите че не съм Joy Кога ще дойде и нейният ред не се знае, ама имам Grinning Даже и на приятелка я пратих, тя и тя е вечно с наредени буркани из къщи, абе намерили сме се Grinning
Но трябва пресни и сурови да са туршиите, това е положението. Независимо дали е кисело зеле през зимата или слънчеви краставички през лятото. Или каквото има там, метнато в буркан със солена вода и затиснато с нещо.

Сега виждаш ли защо казах че кефирът е най-голям айляк от пробиотиците? Grinning И защо толкова от нас са се зарибили точно с него, а не толкова с миризливи буркани Grinning
Люсваш му млякото от хладилника, на другия ден цедиш и туйто, не ти пука сезон ли е, какво расте и какво зрее, не се чудиш къде да прибираш, само пиеш Grinning

# 1 423
Обаче никъде не срещнах инфо какви пробиотици има в кефира.

# 1 424
Имах някъде изтеглен някакъв файл, утре ако се сетя къде съм го забутала ще ти го пратя. Че беше отдавна и из някакви групи пак, ама беше списък от сорта на страница или малко отгоре Grinning

Общи условия

Активация на акаунт