Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 86 (м. януари)

• 35 191
  • 1 589
  •   1
Отговори
# 1 575
Аз съм от тези дето помнят кварцовите лампи в детските градини. Даже са се казваха "Слънце".
И таблетки с флуор ни даваха, едни малки и розови. Сега флуорът е отречен.

# 1 576
Аз също имам лампа купих я когато бях болна с Ковид и двустранна пневмония. Много бавно се възстанових, ходих на физиотерапия и може да не ви се вярва, но на 4 ти ден след физиото се почувствах много по - добре. С увч лампа и още 4-5 уреда минавах, така че има и доза истина в лечебния ефект стига да се ползва лампата.
Аз започнах да ходя редовно на фитнес всеки ден, правя кратко кардио после силова и после дълго кардио колкото издържа.
Поръчвам на обяд месо и салата после вечерям. Спряла съм всякакви странични боклуци.  
Правих и лимфен дренаж в залата
за  краката 45 мин, не е лошо, мисля да го включа 1 път месечно поне, гледам че няма много желаещи.
Много ме е яд че върнах килограмите отчитам го като огромна грешка 😭

# 1 577
  • София
За IR лампата мога категорично да заявя, сега, вече 3-та седмица ползване, че ефекта е поразителен Simple Smile
Поне при мен Simple Smile

Скрит текст:
Всеки ден, сутрин, към 7-8 часа, в синхрон с циркадният ритъм се събличам до кръста, пускам я да ми грее гърба поне 5 минути, после правя интензивни 20-на клякания за да вдигна сърдечния ритъм, сядам да се успокоя, малко дишане, още 5 минути на лампа, след това разтягане, фасцията я опъвам назад за да изправя гърба и малките мускули там под топлината на лампата... максимум 15 минути и цял ден имам някакъв мистичен заряд в тялото, добре ми е Simple Smile
Или е супер яко плацебо Wink
Navy, моля те да споделиш каква е лампата, от която си доволен. Обмислям покупка и аз и гледах ревюта тази седмица.

# 1 578

Елора, кои са тези ензими с волска жлъчка. Да знам, да да си го върна, ако реши да демонстрира оригване.

https://galen.bg/suonsan-hranosmilatelni-enzimi-h-90-swanson-health

# 1 579
Моята лампа е в един много тъп, бял, евтин плафон, от Кауфлад на промоция за няма и 30 лева с крушката беше...
То е важно на каква дължина на вълната излъчва, крушката е важна...
Ето я моята, извадих я за снимка:

Китайска куча марка де Simple Smile

Но планирам да купя тази, защото мисля, че е по-правилната за медицински цели, нищо, че на кутията на настоящата пише точно за нагревки... да си имам резервна Simple Smile
Да, и ще си купя хубав плафон, с димер, да усилвам и намалям...

https://www.emag.bg/infrachervena-krushka-za-nagrevki-par38-ir-1 … BM/?ref=cart_item

П.П.

На ФИЛИПС, вижте, R95 IR, това май е важно...
Ще питам и чатГПТ все пак... коя е най-харби за чиляк да си пече гз Simple Smile

https://www.lighting.philips.com/prof/conventional-lamps-and-tub … 544201_EU/product

П.П.П.

Чар ГПТ казва, че тези лампи са FIR, с дължина на вълната на 3000 nm, за повърхностно затопляне, релаксация и пак стават, но не толкова добре, колкото NIR, с дължина на вълната 850-1000 nm, за дълбоко проникване, с много по-голям терапевтичен ефект Simple Smile

Сега ще търся такива...

П.П.П......ПъПъПъ...

Ето това дава отговор Simple Smile

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 18:35 от Navy

# 1 580
Във ВМА казаха няколко медицински лица, че увч е най-ефективния уред. Другите са помощни.
Тези ботуши ги чувам тук в темата. Ще следя кога ще се появят отново в Лидл за домашна употреба. Нали някой имаше лидълски вкъщи?

За обсъжданата вчера форма на витамин Д, която се оказва, че предписват ендокринолозите в Бг последните месеци /или от по-дълго време не съм запозната/ питах позната, която е лекар, но не в бг и не е ендокринолог. Каза, че се очаква ендокринолозите да знаят в какви дози и с каква схема да го изписват. Може и да е повлиян някой лекар от фармацевтичните компании.
За формата на вит.Д сподели, че е позната и се изписва най-често при големи дефицити напр.при остеопороза. Прескача преработката в черния дроб, затова се усвоява по-бързо и ефективно според проучвания. Но, това е причината да се следи по-стриктно приема му с чести изследвания на калция в кръвта. Имало риск от образуване на калциеви камъни в бъбреците. Това важало при прием на двете форми вит.Д, като тази с по-често проследяване.
Ще питам лл следващия път като се видим. Жената се стреми да знае новостите. Въпреки, че ми е казвала че някой неща няма как да ги знае, защото са по-тясно специализирани. Да си питам ендокринолога. Скоро ходих при последния. Ако не се случи нещо извънредно трябва да се видим след две години. Може би, докато се разбере колко време се пие тази форма на вит.Д и как се усвоява е добре да има проследяващ лекар. В момента ми е назначен спрей 3000 ед. за целогодишно. Аз си правя експериментите сама с четене и питане, както в тази тема.

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 19:06 от Анонимен

# 1 581
Скрит текст:
От известно време , няколко години подред, нивото на вит. Д при мен се задържаше под 20 ng/ mL. Започнах да следя нивото му, след разговор с една случайна жена, с която случайно се заговорихме за автоимунни заболявания. На нейното момиче, с витилиго, след обстоен преглед в клиника в Рим, професорката им препоръчала , да следят редовно нивата на витамина. Тогава, май преди три години, моите нива бяха 13 ng/mL. Тогавашната ми лична лекарка изобщо не го отрази. Аз не обърнах внимание,че нивото е ниско. Чак след две години, я попитах, не ви ли се струват ниски тези стойности. А, да. И ми изписа едни флакончета на 15 дни се пиеха. Стойностите стигнаха до 17. Но пак от познати научих, че трябвало редовно да се приемат. Поисках си рецепта , но пак две флакончета.Накрая  смених личната. Новият личен лекар, пак след изрично настояване от моя страна ми изписа витамин Д, едно хапче на месец. Ако си спомням добре, вит. Д беше от 10000 единици. Това през миналият юни месец. Така че съм ги изпила през юли и август. Уви, новият личен се разболя тежко и излезе преждевременно в пенсия. Платих си изследване на вит. Д. Беше малко над 20. Купих си едни вит. Д3 с вит. К2 от iHerb през октомври,  и преди две седмици нивото беше в норма 37 ng/ mL. Доволна съм, но на доктора не казах, че пия нещо на своя глава. Сакън, да не му засегна професионалното его. Но той е свестен де, та заслужава уважение.
Това беше моята драма и личен опит с приема на витамин Д 😘
Тайс, няма да се уригвам. Не ме чакайте в 7:00. Утре съм по-късно на работа и ще пасувам.
Занет,🥰 🤗 И аз чета, но не пиша. Нещо напоследък не успявам да разреша едни тъпи бюрократични регистрации с НОИ и гледам да скубя тревата в градината, за да не оскубя нещо друго. Не се отказвам, но мразя да се занимавам с подобни неща.За медитация и дума да не става😜
[/spoiler]

danilu
, ти следваш Ерик Берг, той непрекъснато повтаря, че Д3 се пие с К2 + поне 400 МЕ магнезиев глицинат.

Navy, благодаря за полезната информация!
Явно сме фенове на Дадали и двамата. Wink
Чудех се от къде и с какви честотни характеристики да си купя инфрачервена крушка.
Благодаря!

Скрит текст:
Моята лампа е в един много тъп, бял, евтин плафон, от Кауфлад на промоция за няма и 30 лева с крушката беше...
То е важно на каква дължина на вълната излъчва, крушката е важна...
Ето я моята, извадих я за снимка:

Китайска куча марка де Simple Smile

Но планирам да купя тази, защото мисля, че е по-правилната за медицински цели, нищо, че на кутията на настоящата пише точно за нагревки... да си имам резервна Simple Smile
Да, и ще си купя хубав плафон, с димер, да усилвам и намалям...

https://www.emag.bg/infrachervena-krushka-za-nagrevki-par38-ir-1 … BM/?ref=cart_item

П.П.

На ФИЛИПС, вижте, R95 IR, това май е важно...
Ще питам и чатГПТ все пак... коя е най-харби за чиляк да си пече гз Simple Smile

https://www.lighting.philips.com/prof/conventional-lamps-and-tub … 544201_EU/product

П.П.П.

Чар ГПТ казва, че тези лампи са FIR, с дължина на вълната на 3000 nm, за повърхностно затопляне, релаксация и пак стават, но не толкова добре, колкото NIR, с дължина на вълната 850-1000 nm, за дълбоко проникване, с много по-голям терапевтичен ефект Simple Smile

Сега ще търся такива...

П.П.П......ПъПъПъ...

Ето това дава отговор Simple Smile

На мен ревматолог д-р Нестерова ми препоръча вит Д3, но след като не можах да кача от капките на Оилесен.

# 1 582
Моята инфрачервена лампа е с крушка на Филипс, 100 вата, R95. Купувана е преди години от Кауфланд. Но нещо последния път, когато исках да я покажа тук (крушката), не можах да я намеря налична никъде и явно и в Кауфланд вече ги продават с друга крушка.
dironi, аз имам лидълските ботуши за масаж. Обаче моите са купени за 25 лв на разпродажба, а редовната им цена в Лидъл иначе е 115-125 лв (на редовната им цена нямаше да ги купя, за 25 лв не им се чудих изобщо☺️). Могат да работят и на ток, и с батерии, което ми допада.

# 1 583
  • на острова на мечтите

Нави, този.
Дирони, не бях следила до преди 3 или 4 години никакви стойности на нищо. Шегувах се, че страдам от здраве. Освен че често чупя нещо по себе си, общи взето не съм имала сериозни заболявания. Псорито дори не го отразявах. Не ми е пречело. Живеем си заедно от години.  По тукашните стандарти 36 си е в нормални граници. А за мен си е отлично постижение.
Да сА поФалА. Успях да се справя с бюрократичните проблеми на НОИ. Урррррааааа. Много съм добра, но не знам как го направих. Ей това е майсторлък😜💪
Отивам да ви чета.

# 1 584
Малеее, утре е нов ден на месеца, а аз не съм качила книгите на Брия Joy

# 1 585
Малеее, утре е нов ден на месеца, а аз не съм качила книгите на Брия Joy
Спокойно не е толкова важно 🤷♀
Днес направих 4 та тренировка но едвам я изкарах, много малко бях яла.

# 1 586
Храната днес беше четири яйца с люта чушка и червен пипер (само белтъците са разбъркани, затова изглеждат странно🤭):

И пет малки долни бутчета, печени, с един лайм. Всичко изядено до 14 ч.
Бриа, може би е добре да не прекаляваш с тренировките все още.

# 1 587
Понеже има немалко от пишещите тук също и с тироидни проблеми, гледам че са ми пратили линк за някакъв съмит на такава тема, слагам го тук ако на някого му е интересно.
https://drtalks.com/summit/reversing-hashimotos-thyroid-disease/
След 4 дни е, ама ще забравя до тогава, иначе биваше в новата тема от утре да е че да не се губи.

# 1 588
Гледам, че "нашият човек" е обявил сериозна война на Джънк Фууд Мастодонтите с това приложение:

Линк към Ап Стора...

https://apps.apple.com/us/app/dr-berg-junk-food-meter/id6738574318

Проблема е, че за Европа го няма, а и да си сменя адреса в настройките и да го инсталирам, няма да има пълна база данни за продуктите с наши баркодове и най-вероятно няма да ми е полезен като софтуер.
За разлика от INCI Beauty, който е великолепен Simple Smile Аз го ползвам... понякога Wink

Дали има подобен и за храните, в опаковка и подобни, за които улеснението просто да сканираш баркода с телефона ти пести време и зор да се кьориш в ситния шрифт и да губиш толкова време между рафтовете в маркета?

И пак се възхищавам на Е.Берг за неговата мисия с/у Големите Simple Smile
Човека си е мЕлЕонЕр, живее си на ранчото, отглежда си храната и си гали здравето, и физическото, и менталното... дори домашните му животни са на КЕТО... манЯк просто Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 1 589

Общи условия

Активация на акаунт