Отговори
# 690
Пеперудке,
Цитат
Просто не разбирам постъпката на Сейран, защото, за да си запази честта и достойнството, сама се хвърля в огъня и в мъките.
Няколко пъти в постовете ти се среща подчертания израз. Не е ли по-добре да се опиташ да разбереш и тогава да пишеш, щото писането (езикът де!) е вътрешно свързан с мисленето, част от което е разбирането. Тук (също няколко пъти!) ни съобщаваш и какво е според теб "умна жена" и съответно, как трябва да действа героинята - "да бъде хитър, да умее да си прави тънки сметки и да лавира перфектно навсякъде". В интерес на истината, ако се върнеш към изписаните теми, ще видиш, че и тази теза се среща. Четейки сега обаче, аз започнах да се чувствам като наложница в харема на султан, там така се оцелява. Суна така се опитва да оцелява. Сейран обаче не е жена, която просто оцелява. Тя иска да живее, а човешкият живот е нещо различно от оцеляването.
Честит Имен Ден на празнуващите! Flowers Hibiscus
ПП FI ме е изпреварила Simple Smile.

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 09:30 от Katya_I

# 691
На мен ми хареса и друго, проекциите на другите върху Ферит- Халис проектира амбиция и борба, Сейран- показване на правилния път, а Суна- инстинкта за отмъщение.

# 692
Аз и не очаквам Сейран да постъпва глупаво като Пелин и останалите жени на Ферит, не очаквам и да е златотърсачка, защото такива леки жени са жалки.
Просто съм на мнение, че гордостта понякога може да погуби човек, както прави тя в момента.
Може и да не го разбирам, защото да не съм достигнала това ниво на осъзнатост, кой знае, истината е, че всеки разбира нещата според неговата призма.
За идеализма, аз също го имам и съм наясно, че в главата на Сейран трябва да станат нещата точно така, както тя си ги представя. Тя иска да превърне собствените си мисли в реалност и да живее в света, който тя самата е постигнала. Това е възможно, защото е много важна положителната енергия и силата на мисълта, въпроса е, че не го прави по правилен начин и тръгва по изключително труден и тежък път, по път, в който тя да е жертвата и да изпада в състояние на агония и болка. Като си го причинява това, какво печели? На някой пука ли му за нейното състояние? Очевидно-не. Защо трябва да вредим на себе си по този начин?
Аз не казвам и че начина е да се продаде, да гледа пари и други неща, защото това не прави една жена-ЖЕНА.
И не, не оправдавам Ферит, а напротив, той също ме дразни на моменти, но сега специално го разбирам, защото наистина на един човек в един момент му пада пердето. Това любов ли е? Мерене на инати, правене напук, отмъщение, навъпреки… вместо да седнат и да се разберат като големи хора.
Ината е до време, за всяко нещо си има граници. Не може безкрайно да се въртим в един непрекъснат кръговрат…

Едно мога да им призная!
И двамата постъпват така с другия, от цялата работа, хубавото е, че взаимно се учат и се изграждат като личности, изграждат ценности в другия човек. От това по-хубаво няма.

Пак казвам, аз не съм тук да споря и да влизам в пререкания с когото и да е, не приемайте думите ми лично.
Не съм чела мненията все още от старите теми, тъй като искам да изгледам първо сезон 1 и тогава да чета мненията.

# 693
  • София
Честит празник на всички именици днес Tropical Drink

Предвид дереджето, на което сме от две седмици, изобщо не ми се коментират старите серии. Само да си кажа, че ако бях тогава на мястото на Сейран, щях да постъпя като нея.

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 09:51 от MysteryG

# 694
Хайде и аз 😉- Пеперудка, така както го обясни, можем да те разберем, но в предния пост разбрахме друго на първо четене, както и в сериала- на първо гледане изглежда така, но като се замислиш и осъзнаваш...
Написала си го, израстват, изграждат, осъзнават...все още липсва при повечето герои.

# 695
Цитат
... истината е, че всеки разбира нещата според неговата призма.
Цитат
• Гледам през призмата на. — Съобразявам се с определена гледна точка.
Следователно, 1) гледната точка вече съществува; 2) вече е определена, т.е. съдържанието й е известно; 3) съ-образяването е лично разбиране и оценка, превръщането й в своя гледна точка, която ни свързва с другите в пространството (на форума, например) и времето (с тези, които са я определили преди нас).

# 696
Добро утро,момичета!
Честит празник на всички именници! Heart
Аз мисля,че да гледаш сериите на куп ти дава възможност по-добре да вникнеш във вътрешния свят на героите.Не си обременен с допълнителни емоции от очакване на развръзка и тълкуване на фрагове.Поне при мен бе така.

# 697
Добро утро,момичета!
Честит празник на всички именници! Heart
Аз мисля,че да гледаш сериите на куп ти дава възможност по-добре да вникнеш във вътрешния свят на героите.Не си обременен с допълнителни емоции от очакване на развръзка и тълкуване на фрагове.Поне при мен бе така.
И при мен, Сикорски! Първи сезон и по- голямата част от втори ги изгледах на екс и бях в сериала. Съпреживявах всяка една ситуация и в същото време сякаш имах поглед от високо, т.е. всеобхватен. После нещата взеха да ми се размиват от очаквания и нагласи. И хем бях в сериала, хем не виждах по- далече от носа си. Това е в сила и към момента. Анализите ми се базират на случилото се тук и сега. Няма как да си позволя лукса да се връщам напред и назад, за да обясня мотивити, движещи един герой.
P.S. Обясних ли го като хората?
Ще го кажа така:
Много по- лесно ми е да правя анализ на завършена творба/произнедение, отколкото на отделни части. Цялостната картина е от особена важност за мен.

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 11:07 от Fi79

# 698
Истината е,ме толкова се окендзаха с последния епизод, ме сега най-вероятно ще имаме фраг в сряда и четвъртък, просто защото трябва да се изровят от калта. Може пък и да не смеят да пуснат фраг, а директни да са звпочнали да се вадят от кашата

# 699
Честит празник на всички именици и празнуващите заедно с тях !

Днес ми е супер спокойно по отношение на дизито - няма фраг ! Денят е прекрасен при нас и нямам намерение да си развалям настроението. Докато не измислят нещо смислено , изобщо да не ми  подхвърлят нещо подобно на фраг.
Пеперудке , аз те разбирам. Различните очи - различно виждат.
Аз така и не можах да заобичам образа на Ферит безусловно. В началото  много ме беше яд на него , после започнах да му прощавам много неща , както Сейран , но с последните епизоди се върнах в начална позиция.
Опитвам се да го разбера , ама не , не се получава. Може би защото нямам такива хора в обкръжението си. Писала съм го и преди : Докато Ферит обича Сейран , аз ще обичам него и толкова. Но неговата любов нещо не я виждам в последните епизоди.
Да , струпаха му една камара отговорности , но нали той това искаше - да е като Халис Корхан.  След като той се огъна , честта се падна на кого...... на Сейран. От какъв зор Халис ще я товари със семейните им проблеми. Да товари Орхан , Ифа , Абидин - все отявлени Корхановци.  Защо  едва оцелялата Сейран да трябва да ги вади от калта.  Давал `и Халис смисъл на живота  , за да продължи. Да , ама тя иска тази подкрепа от Ферит , който пак не беше до нея. И защо прие Сейран - за да запазела фирмата за Ферит. Този Ферит , който не я отрази изобщо в яда си , който не я изслуша  и който се натиска със Суна. Е няма как да го харесам Феро.
Изобщо какво търси в това имение Сейран ? Казаха , че е богата , значи може и сама да живее , защото не вярвам тези търтеи Кязъм, Есме , Суна да се откажат от удобствата. Аби поне  работеше по едно време , а тези тримата.....Е, сега Есме стана бизнесдама , да видим докога , защото и Гюл не е научена на работи.
Изобщо целия товар  се падна на Сейран , че `и  ще и пречат , същите тези Корхан /Орхан и Ифа/. Защо да е леко , ако може да е гадно и тежко ?! Заслужават да  изгубят имението и фирмата и да се наложи да поработят малко. Феро бей малко да побачка , да го видя тогава ще има ли сили да "диша" по заведенията и дали Суна ще го харесва  и беден.
Сейран си е моя любим образ в това дизи. Да , много грешки направи и тя , прекалено много прощава, но е време да помисли наистина за себе си. Да бяга от това блато , защото ще засмуче и нея накрая. Първият `и опит беше неуспешен ,върна се и всичко започна отначало. Дано да са `и написали и второ бягство.
Не спирам да се питам , какво би станало ,ако  Феро се беше оженил за Суна и после  срещнеше  Сейран ?!

# 700
Здравейте, момичета!😊

В Х се чудят дали ще има епизод, защото май го нямало обявен в програмата. 🤔

# 701
До петък чак
нима без фраг
в мъгла и мрак
ще тънем пак?

# 702
Здравейте, момичета!😊

В Х се чудят дали ще има епизод, защото май го нямало обявен в програмата. 🤔
Ще има. Дизилах вчера качиха програмата

# 703
Пеперутка, не си разбрала, че дори и Сейран да е размислила за развода, да каже "Не" бе трудно, баща й бе я обещал и вече уговорил заплащането. Ако това обещание не се изпълни, може и до убийство да се стигне, стига правилно да съм разбрала обичаите. Затова Суна бе омъжена въпреки че баща й разбра колко е луд зетя.

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 12:18 от ani.zaiche

# 704
До петък чак
нима без фраг
в мъгла и мрак
ще тънем пак?

Не устоях 😉

И без фраг
пак ще е батак.
Секна ни смеха
кат видяхме ний греха.

Общи условия