Професията при избора на партньор

• 6 412
  • 129
  •   1
Отговори
# 75
  • пустинята Гоби
Аз говоря за себе си, какво е важно за мен. Иначе е ясно, че всички професии са важни и че не може всички да са образовани.

# 76
  • София
Образованието не е панацея. Няма как всички хора да са инжинери, лекари, адвокати, програмисти и т.н. Все някой трябва да им донесе пицата, като поръчат.

Няма лошо, но ако ти или детето ти сте лекари, инженери и т.н., а половинките ви цял живот разнасят пица или чистят тоалетни, надали ще си ок.
Когато и двамата нямат образование и работят такива професии, не виждам проблем, но единият ако е над това ниво, надали ще се гордее колко е работлив партньорът му, докато тича с пиците по адресите на 50+ и си брои бакшишите.

# 77
  • София
Трудничко е да си във връзка, в която не сте равностойни. С цялото ми уважение към всички занятия, които не изискват образование.
Иначе познавам жена хирург щастливо и дългогодишно омъжена за шофьор от градския транспорт, но това го цитирам като изключение.

# 78
Неравенство по отношение на образование съм виждала само в двадесетте години при колежки. Една се беше влюбила в тираджия, че и по-възрастен беше. Любов да я опишеш. Много влюбени. На нас ни беше малко странно какво свързва перспективна първокурсничка с необразован, но сигурно предимно физическо ще да е било.  Друга беше с гадже автомонтьор още от гимназията, но той снажен левент Аполон - там никой не се чудеше. Smile И двете връзки не сработиха дългосрочно.

Аз в подобни не съм била, но тогава (на двадесет) ми беше най-повърхностният период - външен вид, физика и екстровертност търсих предимно.

Предполагам, че в тези връзки има много емоция, физическо привличане, но дотам. Другото липсва и не могат да сработят в ежедневието, като двойка, в средата им.

От двата пола, смятам, че мъжете са по-склонни да правят компромис с образованието, защото техните критерии са младост, красота, физика на първо място, в този ред, и една приятна като характер, хубава, сговорна жена ги устройва добре. Мъжете от моето обкръжение, обаче, всички професионалисти - IT, финансисти, уни преподаватели, лекари, стоматолози, държат на доброто образование, никой не е обвързан с необразована, защото умните мъже не искат да им се родят тъпи деца, а интелигентността се знае, че се унаследява не само, но основно от Х-хромозомата, от майката.

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 09:47 от Анонимен

# 79
  • Out of the Mix
Общувал съм и общувам с всякакви хора на всякакво ниво.
В по-зряла възраст вече си си изградил бита, ежедневието, средата.
Не смятам, че средата те определя, мен не, аз се опрделям, пречупвам, анализирам, взимам готови, работещи модели и добавям от мен, както казва Брус Лий.

Просто с годините вече си развил психиката, познавайки динамиката на отношенията и хората, се обграждаш с такива подходящи за теб, оттам се получава стесняване, съответно някаква "среда". Не съм се влияел от нищо и никого.

Бриджит отново много точни аналогии направи, и да характерът и отношението на жената ми е най-важното. Физически ясно, че трябва да се привличаме за здравословни и пълноценни отношения, особено сексуални партньори с високо либидо.

# 80
  • София
Мъжете от моето обкръжение, обаче, всички професионалисти - IT, финансисти, уни преподаватели, лекари, стоматолози, държат на доброто образование, никой не е обвързан с необразована, защото умните мъже не искат да им се родят тъпи деца, а интелигентността се знае, че се унаследява не само, но основно от Х-хромозомата, от майката.

С цялото ми уважение, но аз като мъж, който попада в тази група мога да ти кажа, че не познавам българка в подходяща за мен възраст дето да не е 'образована' с висшо. Просто няма къде да я срещна жена без висше образование, иначе с удоволствие бих си взел такава, която да е фризьора или маникюристка.

И тъй като се влючва в тема, като мъж - аз категорично не искам актриси, певици или известни жени като цяло!

# 81
Ривоукър, това съм виждала, просто. Споделям впечатления. Или чувала, например, желанието за жена на ниво даже дословно от устата на не един мъж. Друг е въпросът какво всеки разбира и как определя "ниво".

Характерът и отношението са основни, да, наред с физическото. Аз не че някога съм си падала по bad bpys и лошо отношение, но разбираш колко е важен характерът обикновено, когато и ако имаш късмета да срещнеш някой със страхотен характер, поне при мен така се случи. След това не искаш да се задоволяваш повече с емоционални гьончета.

Loodsman, други качества цениш у една жена, явно. Интелектът не е всичко, но, честно казано, не ти разбирам драмата с търсенето на партньор.

# 82
Ми то в крайна сметка, образованието не е точно гаранция за печелене на пари. Има хора с частен бизнес, търговия и тн, които не са с образование и са милионери. Има и програмисти без висше или само с бакалавър, които са по-талантливи от някои с докторска. И в Гугъл имам такъв пример, човекът е без висше. Ние пък сме с най-високи степени, а не изкарваме кой знае колко. Не бих била с по-тъп от мен мъж, но определено не държа мъжът ми да има докторска степен, което ми е било важно преди 10 години. За мен всеки може да изкара някакво образование, ако му е приоритет. Образованието не е гаранция за нищо, защото познавам и посредствени професори.
Да не казвам, че веднъж бях на среща с някакъв си от резервния отбор на някакъв голям футболен отбор, вече забравих кой беше,  и бях изумена, че прави повече от всеки мой познат, поне 200 000 годишно беше, а беше младо, хубаво момче. Естествено не съм го разглеждала сериозно, да не говорим той мен, но все пак днешното ми аз много по-малко би снобаряло. По-лесно той ще изкара докторска, отколкото аз да почна да правя 200 хил. год.

Да, характерът е може би най-важен. Колкото и да е умен човекът, с един отровен умник е много тежко да се съжителства дългосрочно. На мен ми е и много важно как мъжът ми се напасва в живота и аз в неговия. А това не ми е било важно преди.

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 12:43 от MariyaHris

# 83
О, така е, образованието, особено тук, в БГ, където местата в унитата са повече от кандидатите, не е гарант за нищо. Също има будни, дейни хора, които намират ниши и развиват успешен бизнес, създават си препитание, без висше. А по време на Пандемията и аз от колко "професори" се разочаровах, няма да казвам Simple Smile Имах предвид доброто образование като прокси на интелигентност, а и някои специалности са си голяма школовка, няма какво да се лъжем.

За снобарията на мен ми е много неприятна. Всяка професия, работа, всеки занаят си имат тънкостите, изискват умения, талант, труд, стига да са честни и етични, заслужават уважение, хората имат различни дарби и заложби. Далеч не е задължително всеки да става академик или професор.

Ставала съм свидетел на снобарско отношение към потенциална снаха, и то не заради нея, тя си е образована, а заради произхода й, от работническо семейство. Много грозно! Жалко, че висшето не прави някои малко по-човечни.

А отровните умници не ми ги хвали, колко такива познавам. В моите "книги", ако интелектът не върви ръка за ръка с емпатия, човешко отношение, не значи много, като качество на партньор или приятели. Но има мъже, и мъже.

# 84
  • София
Не че нещо, ама най-много хахави нарциси съм срещала сред ИТтата. Имат някакъв "божествен комплекс" - седят си вкъщи и управляват света сигурно.
В това число включвам и Сис. Администратори. И от дизайн и поддръжка или там както се казва...
Абе наистина, за все повече хора от тази сфера се сещам.

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 17:16 от Rockstar

# 85
  • Out of the Mix
Така е, Бриджит. Като вдигнеш лептата, после много трудно слизаш и "връщаш". С хубавото, качественото бързо се свиква, а истинското е рядкост, и като го срещнеш си го къткаш и цениш. Кефиш ме, че си толкова осъзната и намерила своето, браво. Simple Smile

Школовка е, да, но е по-важно животът да те "очука", житейски. Ако си умен, си подреждаш нещата, изграждаш стабилна психика, среда, контакти.

А отровните умници не ми ги хвали, колко такива познавам. В моите "книги", ако интелектът не върви ръка за ръка с емпатия, човешко отношение, не значи много, като качество на партньор или приятели. Но има мъже, и мъже.
Hands Ok Hand

Да, дами, образованието не е "критерии" за печелене на пари, заможност.

Е, Мария, ритнитопковците са си ясни. За чужбина 200к EUR за младок си е съвсем нормално, такава е сферата, стандарта.

Като оставим настрана нърдовете и смотаняците, "богопомазаните", има и пичове сред IT-тата, обикновено по-зрели, осъзнати мъже в диапазона 38-48, каквито са и моите познати и приятели. Работят си, гледат си семействата, живеят прилично, без парадиране и "странности". На 4 очи не можеш да кажеш какви са, защото са фитнати, спортуват, не носят очила, нормални хора.

# 86
  • София
Аз, за съжаление, познавам и семейни ИТ специалисти, които не са наред. Иначе на външен вид го докарват, почти всички. Единият беше леко закръглен, ама отслабна. Язък му за хубостта и парите, ама може някоя  пък да го хареса и такъв.

# 87
Бриджит, двама от най активните 40 + ергени от форума, с огромни претенции, ама без жени,, а и само с виртуално покритие, те свалят усилено.
Стана ми интересно, ти на колко си, свободна ли си?
Да гледам сеир, ако позволиш.

Роки, не се обиждай, но си мисля, че ИТ - тата изобщо не са ти в таргетовата възрастова група, въпреки, че ти се иска.

# 88
  • Out of the Mix
Rockstar, много "не у ред" има, не е до професия.
А стрес и бърнаут е ежедневие сякаш почти на всеки вече.

# 89
Добре де ... Четох Фнимателно и не разбрах ...   Как продавачката от Кауфланд си намира съпруг? Или тираджията?
Тежка физически и психически работа, неблагодарна, презряна. Цял ден хабим тяло и ум, прибираш се вкъщи и търсиш партньор. Като не си учил така е ...

Или просто си харесваш живота?

Общи условия

Активация на акаунт