Професията при избора на партньор

• 6 423
  • 129
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Намират от своята черга.
И без това повечето хора намират партньори в приятелската или в работната си среда, а трудно някой хирург, прочут оперен певец или архитект другарува с тираджия с 10-ти клас образование, че да го запознае със сестра си или да се ожени за неговата.
Факт.

# 91
Намират от своята черга.
И без това повечето хора намират партньори в приятелската или в работната си среда, а трудно някой хирург, прочут оперен певец или архитект другарува с тираджия с 10-ти клас образование, че да го запознае със сестра си или да се ожени за неговата.
Факт.

Да, средата е много важна. Вкл. дали партньорът ще се впише в нея.

# 92
  • София
Добре де ... Четох Фнимателно и не разбрах ...   Как продавачката от Кауфланд си намира съпруг? Или тираджията?
Тежка физически и психически работа, неблагодарна, презряна. Цял ден хабим тяло и ум, прибираш се вкъщи и търсиш партньор. Като не си учил така е ...

Или просто си харесваш живота?
Неучилите хора са много повече и си се събират помежду си.
Както ще да звучи, човек учил или не, ако е умен трудно изобщо ще се разбира с някой, който не е. Това не го казвам с хубаво, като си в горните слоеве на диаграмата по интелигентност, както рекламираха нет тестовете, като теб са 1% от хората. Това прави избора на партньор сложна работа.
Отделно хората могат да се разминат по много други показатели и да им е сложно да са заедно. Вижте темата за името на дете и свекърите. Жената попаднала в традиционно семейство, отказва да им спази традицията и това може да ескалира до безобразие. Пък кой каквато професия ще да има.

# 93
  • София
Веднага отговарям за Кауфланд - събират се отзад да пушат, текат клюки, свалки... Лесно е!
За тираджиите обаче - не си намират! Познавам ги достатъчно. Младите момчета нямат жени. Събират пари и чакат за слязат за дълъг период или окончателно. Възрастните са се запознали с жена си, преди да започнат или по време на някоя дълга пауза.

# 94
Образованието, средата и професията са едно, но към тях идват възпитанието, личните качества и характер. Някой с отличен бекграунд може да деградира много бързо и крайно, а друг, с недотам добър старт, да се мобилизира и развие. Човек е прекалено сложно същество, за да бъде характеризирано по един или два признака.

И както професията е важна при избора на партньор, така партньорът е важен като подкрепа при упражняването на професията. Повечето успели хора имат много подкрепящи партньори, и няма как да е другояче, защото пълното професионално отдаване изисква известни жертви в личната сфера.

За мен лично би било много болезнено и трудно, ако мъжът до мен не подкрепяше желанието ми за академично и кариерно развитие. През годините се е налагало да отделям доста време и средства - за надграждащо обучение, писане на дипломни работи за различните степени, курсове и семинари. Ако мъжът ми беше казал примерно "А защо тия 2000 лв да не ги дадем за почивка, вместо за курс", или "Къде ще ходиш сега за две седмици, я стой тука и  си гледай децата" - дори не искам да си помисля колко зле бих се чувствала, и как бих изстинала към него. Има немалко хора, за които професията е много важна, и там взаимнато разбиране и подкрепа е основополагащо за да я има двойката и всички в нея да са щастливи.

# 95
  • пустинята Гоби
Аз лично смятам, че човек може да има по-широк кръг от приятели, не е нужно всички да са на еднакво интелектуално ниво, защото в крайна сметка не винаги като се съберем с някой нищим световната икономика, политика, литература и т.н. Разбира се тук вече идва момента, в който все пак е необходимо да имаме нещо общо с този човек и да изпитваме взаимно уважение.

За партньор обаче подобни спойки са почти невъзможни. В един момент разликата ще се усети и ще почне да дразни и двете страни. То и тук някой се дразнят като прочетат думата "образование", почват да омаловажават, да се опитват да иронизират. Пък аз не визирах точно диплом, а точно интелектуално ниво и желание за развитие.

# 96
  • София
Ти с човек, който е значително по-тъп нищо не можеш да нищиш, защото няма да разбира какво говориш. Особено личи в обикновените теми, по интелектуалните поне може да те замери с цитат, по ежедневните приключва

# 97
  • София
Loodsman, други качества цениш у една жена, явно. Интелектът не е всичко, но, честно казано, не ти разбирам драмата с търсенето на партньор.

Драма нямам, но ако човек търси интелигентна жена си затваря много опциите. По-добре за един мъж е да държи отворено цялото ветрило от възможностти, кога се касее за интелект. Тук има различни дефениции, какво точно е интелигентност, защото има математическа, лингвистична, двигателна, музикална и още поне 20 други видове интелигентност.

В крайна сметка, цял ден на работа прекарвам в спорове и караници с други интелигентни мъже, не е голяма драма, ако вкъщи жената е по-тъпичка, но чаровна и със секси дупе примерно. В крайна сметка, човек може да си набави интелектуалните нужди на 100 други места, не му е необходимо жената му да е едно от тях. Това е все едно да искам чистачката в офиса ми да разбира от квантова механика, за да си говорим с нея за крантова механика в почивките ѝ. Яко ще е да е така, но няма смисъл да търся такава чистачка,защото ще ми е много по-сложно от колкото да си търся чистачка, която просто чисти добре.

# 98
  • Out of the Mix
Всичко може, добре ли им е заедно на двама души.
Доцентка не ми трябва, но ако е секси, и ме кефи, като жена, и на нея й е добре с мен от всякакво естество, умна е, това е +.
Въпросът с "интелекта" е не да е изчела 1000 книги и да е кандидат за 100к пред Ники Пънчев в "Хвани Богат", а да е по-скоро, като "природна даденост", и да ми е добре с нея. Усетът и интуицията също са много важни качества.

Като избраха Киселова за председател на Парламента, случайно разбрах, че е 77-ми набор и щях да се гръмна.
Изглежда баба на 60+ и менопозална от поне 15 г., а не жена на 47 г.

# 99
  • пустинята Гоби
Киселова не е с типичната българка на 47 години.

Хубаво е човекът до теб да има богата обща култура, ако ти имаш такава, защото иначе просто няма да имате за какво да си говорите. Разбирам, че някои хора това не ги вълнува, но за мен би било адско досадно и е абсурд да се събера с подобна личност, ако ще да е с външността на Ален Делон. Тъпотията дразни.

# 100
Благодаря, Ривоукър. И ти имаш много адекватни коментари и разсъждения, и ми е приятно да те чета Simple Smile

Съгласна съм, школото е само трамплин, не самоцел, макар че някои така го виждат и не могат да виреят после извън академията. Истинският тест е да стъпиш в живота и с двата крака, справящ и оправящ се сам.

Прекрасная Василиса, кое в поста ти си мислиш, че ще ме предразположи да разкрия лични подробности за себе си в обществен форум, още повече след като обяви, че искаш да гледаш “сеир”? Simple Smile

Loodsman, ти на практика потвърди това, което написах - че мъжете сте склонни на компромис, ако визията ви харесва + сексапил, женственост, други качества.

Аз също държа на визията и физическото привличане, за да просъществува връзката, обаче с природно глупав мъж не мога да “меля”. Даже не съм и пробвала. Остави разговорите, но ми се струва, че бихме имали много различни възгледи, приоритети, може би конфликти за глупости, което не искам да си го причинявам.

# 101
За мен е важна професията,това че с нея има възможност да съчетава всичко.

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 05:35 от Лещичка 💙💚

# 102
  • София
Loodsman, ти на практика потвърди това, което написах - че мъжете сте склонни на компромис, ако визията ви харесва + сексапил, женственост, други качества.

Аз също държа на визията и физическото привличане, за да просъществува връзката, обаче с природно глупав мъж не мога да “меля”. Даже не съм и пробвала. Остави разговорите, но ми се струва, че бихме имали много различни възгледи, приоритети, може би конфликти за глупости, което не искам да си го причинявам.

Направих едино проучване сред колегите в офиса и се оказа, че аз не съм с хората Grinning Колегите ми ( ИТ-та с високи доходи ), казаха че държат жена им също да изкарва много пари, близко до техните. Не искат за серизона връзка продавачки, учителки, маниккюристки и т.н. Но интересното за мен беше фокуса върху парите, т.е. питах ги ако една маникюристка изкарва 10к на месец и работи по 5-6 часа на ден, дали сте ок с нея за жена .. отговора беше, е щом прави 10к - да. Оказа се, че съм заобиколен съм от мекантилни мъже фемисти Grinning

# 103
  • пустинята Гоби
Щото в България е пълно с хора, в частност жени, които изкарват по 10 бона. Ако и програмирането на тези IT -та е на нивото на житейските им виждания, лоша работа за фирмата Ви.

# 104
  • София
Щото в България е пълно с хора, в частност жени, които изкарват по 10 бона. Ако и програмирането на тези IT -та е на нивото на житейските им виждания, лоша работа за фирмата Ви.
То и мъже няма много с такива доходи, нормално да искат равностойност в отношенията. Хубаво е обаче да знаят, че на жените се налага да работят майки в един момент и доходите падат.

Общи условия

Активация на акаунт