Професията при избора на партньор

• 6 415
  • 129
  •   1
Отговори
# 105
  • пустинята Гоби
Хората, които аз познавам с подобен доход са точно програмисти и изобщо не търсят у жената парите. Но аз говоря за сериозни професионалисти със стаж над 25 години, а не някакви измислени келеши, които много са си повярвали. Професията програмист не съществува от скоро, само че сега някои си въобразяват, че я практикуват, само защото изкарват малко повече пари и са изкарали някакъв курс.

# 106
Loodsman, други качества цениш у една жена, явно. Интелектът не е всичко, но, честно казано, не ти разбирам драмата с търсенето на партньор.

Драма нямам, но ако човек търси интелигентна жена си затваря много опциите. По-добре за един мъж е да държи отворено цялото ветрило от възможностти, кога се касее за интелект. Тук има различни дефениции, какво точно е интелигентност, защото има математическа, лингвистична, двигателна, музикална и още поне 20 други видове интелигентност.

В крайна сметка, цял ден на работа прекарвам в спорове и караници с други интелигентни мъже, не е голяма драма, ако вкъщи жената е по-тъпичка, но чаровна и със секси дупе примерно. В крайна сметка, човек може да си набави интелектуалните нужди на 100 други места, не му е необходимо жената му да е едно от тях. Това е все едно да искам чистачката в офиса ми да разбира от квантова механика, за да си говорим с нея за крантова механика в почивките ѝ. Яко ще е да е така, но няма смисъл да търся такава чистачка,защото ще ми е много по-сложно от колкото да си търся чистачка, която просто чисти добре.

Ако за един ужким умен мъж, интелектът на жена му няма значение, или е много пропаднал, или не е толкова умен за колкото се мисли. Да бориш проблемите в живота с глупав човек, е нещо изключително умно. Simple Smile
Аз се сещам за някои двойки, при които мъжът е говорил същото. Съответно при него интелектът не е на безкрайно високо ниво, а децата по интелект много приличат на майка си. Х хромозома.

# 107
  • Out of the Mix
Много хора бъркат "интелект" с "оправящ се в живота", "перспективен" партньор.
Чужди животи и грешки не "оправям".
Като видя, че животът й е своебразен хаос ( което умен човек не допуска, а му е подредено ), за което е нужно малко време, не влизам в сериозна връзка.
Ако сме изкарали заедно години, добре ни е, похапнали малко сол, тогава може да се говори за "заедно борещи трудностите в живота".

# 108
  • София
Да бориш проблемите в живота с глупав човек, е нещо изключително умно. Simple Smile

Вярно е това, но като съм се родил с Y хромозома и хетеросексуален какво друго ми остава. Живота на съвременните жени е толкова лесен и уреден, че те сами си създават проблемите от нищото. По-умните жени създават по-трудни проблеми за решаване.

# 109
Loodsman, леко странни са ми твоите IT-та, честно казано. Мъж с добри доходи да му е критерий финансовата част? Обикновено точно те още повече се връщат към "фабричните" мъжки настройки от време оно - младост, външен вид, физика, + качества също, просто защото са привлекателни в женските очи и имат възможност да избират.

Ala.bala, не е задължително, ако на един мъж интелектът не му е сред главните критерии, да е пропаднал. Интелектът не е само в двете крайности - супер умна и куха хралупа, има и помежду. Познавам такива, които са с много приятни жени, сърдечни, с готина енергия, фамилно настроени, чувстват се "у дома" с нея и хич не им е зле. Изобщо не им е драма, че не могат да обсъждат теорията за Хигс бозона с нея, примерно.

# 110
Бриджит, ИТ-тата по принцип са умни хора, които си търсят умни хора. Има си причина, а примерите около мен с лопата да ринеш. Не съм казала, че човек трябва да е в крайност, не мисля, че твоите примери оборват това, което казах.

loodsman, нямаш голяма връзка с реалността, а това за Х хромозомата дори не го и разбра. Виж колко информация има в Х и колко в У и се замисли колко се наследява от майката, за чийто интелект не ти пукало.

# 111
  • София
Loodsman, леко странни са ми твоите IT-та, честно казано. Мъж с добри доходи да му е критерий финансовата част? Обикновено точно те още повече се връщат към "фабричните" мъжки настройки от време оно - младост, външен вид, физика, + качества също, просто защото са привлекателни в женските очи и имат възможност да избират.

И на мен това ми беше супер странно, но това казаха.

ala.bala наистина съм пропуснал, че ти си вложиал смисъла че интелекта се онаследява от майката в изказването си. Дори и това да е истина, не мисля че е оптимална стратегия за разпространяване на генетичния ми  материал, ако това целя. Интелекта по-принцип пречи на секса и на размножаването. Чингис хан не е бил най-умния човек на света, но е най-успешно размножилия се. Сетих се за филма Идиокрация и довечера ще си го пусна да се посмея

# 112
  • Melmak
Нормално е човек да търси себеподобни. Особено като с в университета, когато се създават често връзки, прерастващи в семейства. Тогава не е странно адвокат с адвокатка или просто хора, учили в един университет/факултет.

Мм е строителен инженер по образование и колегите му от университета, с които държи връзка са прекрасни хора. Обаче като гледам нивата на стрес при тях и се радвам, че мм вече не практикува. Просто не искам вечно работещ и изнервен мъж.

# 113
Нямам претенции, стига да не се оплаква, да не пренася някакви неща, да е неудовлетворен и даси го изкарва на околните.
Всичкоможе да е, стига да носи удоволствие и радост и,да се прави с желание.
Призвание, не професия. Да отиваш с нетърпение на работа. Да чувстваш удовлетворение. Безценно. Много се радвам, че съм си открила призванието.
Това важи за всеки човек, не само партньор.
Избора на професия е от ключово значение за съдбата на човека.

# 114
  • София
Loodsman, други качества цениш у една жена, явно. Интелектът не е всичко, но, честно казано, не ти разбирам драмата с търсенето на партньор.

Драма нямам, но ако човек търси интелигентна жена си затваря много опциите. По-добре за един мъж е да държи отворено цялото ветрило от възможностти, кога се касее за интелект. Тук има различни дефениции, какво точно е интелигентност, защото има математическа, лингвистична, двигателна, музикална и още поне 20 други видове интелигентност.

В крайна сметка, цял ден на работа прекарвам в спорове и караници с други интелигентни мъже, не е голяма драма, ако вкъщи жената е по-тъпичка, но чаровна и със секси дупе примерно. В крайна сметка, човек може да си набави интелектуалните нужди на 100 други места, не му е необходимо жената му да е едно от тях. Това е все едно да искам чистачката в офиса ми да разбира от квантова механика, за да си говорим с нея за крантова механика в почивките ѝ. Яко ще е да е така, но няма смисъл да търся такава чистачка,защото ще ми е много по-сложно от колкото да си търся чистачка, която просто чисти добре.

Май подсъзнанието си каза думата, привеждайки аналогия с чистачка Wink

Някои мъже не осъзнават всички аспекти на това да са с глупава жена. И глупава жена да им гледа децата. Обикновено по това разбирам, че са основно теоретици, забили на ниво задоволяване на телесни нужди. Е, и с интелигентна не е лесно де, по други параграфи Joy Някакъв среден вариант най-добре. Това за умните говоря, за глупавите наистина по-добре глупавичка.

# 115
  • София
Някои мъже не осъзнават всички аспекти на това да са с глупава жена. И глупава жена да им гледа децата.

Защото децата, като са до 7 години им трябва някой специалист по ядрена физика да им бърше задниците ?

# 116
  • София
Някои мъже не осъзнават всички аспекти на това да са с глупава жена. И глупава жена да им гледа децата.

Защото децата, като са до 7 години им трябва някой специалист по ядрена физика да им бърше задниците ?
И ти наистина ли смяташ, че отглеждането на малко дете включва само физическо обгрижване?

# 117
  • София
Явно наистина това смята. И после като децата са на интелектуалното развитие на жената, ще има а, ъ, ко. Но пък самият му отговор е атестат както на интелект, така и на възпитание, та за какво си говорим...

# 118
Той затова си иска жена, с която да си подхождат. Simple Smile

# 119
  • София
Доста снизходително подхождаш към първите седем години, а те всъщност са ключови за когнитивното и интелектуално развитие. Представи си сега една неособено умна майка и как всичките й дефицити влияят пропорционално на занимавките й с детето. Общата й културата вероятно ще е ниска, съответно ще зададе такава и на детето. То ще я пита различни неща, а тя ще отговаря според ниските си възможности. Може например да прави развиващи интелекта дейности като му чете книжки и да му подбира интелектуални игри, но може и да се наложи да я подсещаш. Вероятно е такива неща изобщо да не са й в полето на интереси, както и всякакви неща свързани с практични и учебни теми, например. Съответно няма да развива тези знания и интереси у детето. Речникът й ще е доста по-беден и това ще се отрази и на речника детето и неговото развитие. Всякакви възникнали предизвикателства ще представляват трудност за нея - дори физическата грижа не опира само да бърсане на дупе. Тя ще научи детето на това, което знае и може. Отделно, какво става след 7-мата години, след като ти смяташ, че тогава е дори по-важно? Майката няма да има значение, само защото детето ще има учители? Ами тя освен всичко е и пример. И разбира се, не на последно място, детето ще е наследило половината гени от нея.

Общи условия

Активация на акаунт