Виена тема 16

• 26 031
  • 505
  •   1
Отговори
# 75
  • Поморие
Купува се карта като за възрастен.
Много благодаря за отговора!

# 76
  • София
Моля за информация ползвалите Виена сити кард. Искам да закупя картата за един ден и виждам че ми дава опция да избера Vienna City Card + Hop-On Hop-Off Details- право на безплатно придружаване от дете до 15 години /One child up to the age of 15 or a dog travels free/ Едния от дните детето ще бъде на 14, а на другия ден има рожден ден и става на 15.  не знам дали да си взема за два дни, тъй като втория ден реално ще бъде на 15 и не знам дали втория ден ще бъде приемано като възрастен или като дете

# 77
  • София
Моля за съвет, необходимо ли е да закупя предварително билет за музея на Сиси и съкровищницата. Опитах да симулирам закупуване и стигнах до посочване на номер на карта за плащане - никъде не ми поиска дата (дати) за посещение и час. Какво печеля, ако предварително закупя билети в този случай?

За да съм точна, използвам този линк, който ми се струва официален за музеите на Хофбург

https://shop.khm.at/en/tickets/detail?shop%5BshowItem%5D=2000000 … 45fabe25f0050e64b

Благодаря предварително

# 78
  • София
Моля, да ми кажете с кой номер трамвай е най-удачно да се разгледат заблежетилностите в центъра /Рингщрасе/ на Виена,  трамвай номер 1 или 2?

# 79
  • София
Моля, да ми кажете с кой номер трамвай е най-удачно да се разгледат заблежетилностите в центъра /Рингщрасе/ на Виена,  трамвай номер 1 или 2?
1.

# 80
И ние ползвахме приложението. Няколко пъти само се наложи да се качваме на метрото. Бяхме с Виена пас и се придвижвахме с хоп он хоп оф автобусите.

Здравейте, предстои ни семейно пътуване до Виена и имам въпроси относно Виена пас. В сайта чета, че тя позволява бърз достъп до забележителностите без чакане на опашка. Но трябва ли да се прави някаква предварителна резервация за час в отделните обекти или отиваш на място и влизаш веднага. Също така ме интересува, ако сте ходили до Пратера, Виена пас до всички съоръжения ли дава достъп или до ограничени и останалите се заплащат отделно. И последно, ако имаме Виена пас и се придвижваме с хоп он хоп оф автобусите, трябва ли отделно да си вземем и карти за градския транспорт, тъй като двореца Хофбург и зоологическата градина са доста отдалечени от центъра. Или въпросните автобуси стигат и до там?

# 81
  • ВАРНА
И ние ползвахме приложението. Няколко пъти само се наложи да се качваме на метрото. Бяхме с Виена пас и се придвижвахме с хоп он хоп оф автобусите.

Здравейте, предстои ни семейно пътуване до Виена и имам въпроси относно Виена пас. В сайта чета, че тя позволява бърз достъп до забележителностите без чакане на опашка. Но трябва ли да се прави някаква предварителна резервация за час в отделните обекти или отиваш на място и влизаш веднага. - за посещение на операта задължително се прави резервация. С Виена пас-а идва код, който е за тази цел. За Шонбрун мисля, че също резервирах предварително. За Шонбрун трябва да се провери кай точно тур включва Виена пас-а. На място доплатихме, за да се включим в пълния тур.
Също така ме интересува, ако сте ходили до Пратера, Виена пас до всички съоръжения ли дава достъп или до ограничени и останалите се заплащат отделно. - само виенското колело и музеят на мадам Тюсо са включени в пас-а. За всяко друго съоражение се заплаща.
И последно, ако имаме Виена пас и се придвижваме с хоп он хоп оф автобусите, трябва ли отделно да си вземем и карти за градския транспорт, тъй като двореца Хофбург и зоологическата градина са доста отдалечени от центъра. Или въпросните автобуси стигат и до там? - на сайта на Виена пас-а ги има маршрутите на хоп-он, хоп-оф автобусите. До Шонбрун пътувахме с тях. Иначе имахме изтеглено приложението за купуване на билети за градския транспорт, но го използвахме само няколко пъти.

Отговорите ми са в болднатия текст. Като цяло, в сайта на Виена пас е много добре обяснено всичко. Само за Шонбрун не бях добре ориентирана предварително и се наложи на място да се доорганизираме Simple Smile

# 82
Здравейте, планирам със семейството ми да посетим Виена септември. Според вас този месец подходящ ли е, че искаме да бъде приятно времето(нито много студено, нито прекалено горещо). 😊

# 83
Според рецепциониста на хотела, в който бяхме, лятото е най-неподходящият сезон- много горещо и нямат море.

# 84
  • София
Чудно е септември, около 22.9 сме били.

# 85
Ще отседнем за  5 дни в Airbnb апартамент в квартал Karmeliterviertel, близо е до центъра, до Пратера, има наблизо метро, някакви препоръки за интересни местенца за посещения на близо, вкусни ресторантчета и т.н. Благодаря!

# 86
Здравейте, планирам със семейството ми да посетим Виена септември. Според вас този месец подходящ ли е, че искаме да бъде приятно времето(нито много студено, нито прекалено горещо). 😊

За мен е супер подходящо. Нито много горещо, нито студено.
Виена е прекрасна!

Според рецепциониста на хотела, в който бяхме, лятото е най-неподходящият сезон- много горещо и нямат море.

Еха, рецепционистката за 1-ви път чува, че Австрия не е на море....
Според годините е различно, тук в Б-я не е ли така?

# 87
Здравейте, от центъра на Виена до летището има ли ранен градски транспорт?
Полета е в 6 сутринта на Раян.
С Омио ми излиза цена около 45 лв , а с такси сигурно ще е доста повече.

# 88
  • Viena
Мисля,че има нощен автобус от Schwedenplatz.

# 89
  • София
Здравейте, от центъра на Виена до летището има ли ранен градски транспорт?
Полета е в 6 сутринта на Раян.
https://www.viennaairportlines.at/en/informationen/unser-streckennetz

Курсът в 3:30 на линия 2 ще ти свърши работа.

Общи условия

Активация на акаунт